reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Wydaje mi sie ze ten kaszelek to moze kiedy sie maluchom ulewa??zachlysna sie i poklasluja..hmmm

Odnosnie kupek, u nas sa rozne, jeden dzien, zielono zolta rzadka , innego dnia calkiem zolta papkowata, karmie piersia wiec to zalezy co w danym dniu zjadlam, Karolki, wydaje mi sie ze nie powinnas sie martwic, gdyby byla calkiem zielona, mocno zielona i wodnista,ale to co piszesz to wydaje mi sie calkiem normalne.;-)

Odnosie nagleglej zmiany zachowania naszego Tomka, poczytalam w intrnecie, najprawdopodobniej to alergia pokarmowa, ostatnio zaczelam jesc produkty mleczne, sery, jogurty, lekarz mi powidzial zeby malemu wiecej wapnia dawac, i po tym maly sie taki jakis nerwowy zrobil, nietoleruje produktow mlecznych, tak mylse, obgadam to jednak z lekarzem jeszcze.

reklama
Luxik postaram się zrobić jakieś zdjęcie i podesłać na forum.
Co do kupek to u nas też jest różnie tak jak mówisz Luxik to zależy od tego co zjem ale ostatnio ma bardzo wodnista i zieloną i nawet jakaś garaleta się pojawiła w kupce. Dlatego jutro jesteśmy umówione do lekarza.
Ja nabiał już od dawna wprowadziłam do swojej diety i mała dopiero teraz zaczęła tak piszczeć jak leży, strasznie sie nudzi (jedynie ten słon jeszcze ją nie znudził) i ciągle na ręce aby jej pokazywać co jest w szafkach:)

fiolka ja tez mam wielka prosbe o zdjecie, badz link gdzie mozna kupic tego slonika.
Karolki ja co do kupek tez nie bardzo pomoc moge bo Zuzia raz na 4 dni robi ale tez czasem jest kilkukolorowa, jak nie ma innych niepokojacych objawow to chyba wszystko ok jak widac niektore dzieci robia ze sluzem, niektore zielone i niewiadomo czemu.

dziewczyny mam pytanie czy wasze maluszki też ciągle chcą spac?? Wydawała mi się,że jak jest starsza to powinna w dzień mniej spac a unas jest inaczej. Wstanie o 8 zarz o 9 idze spac i tak spi do 10.30 potem o 12 na spacer i kolejne 3 godziny przespane ledwo sie obudzi już ziewa. I juz o 16 chce jej się spac a o 17 pada mi na godzinę.Czy to jest normalne??;)

Piotrek dzis był u dziadków i został wynoszony na rekach za cały tydzien:-D:-p

U nas kupka raz na dzien i raczej zawsze taka sama....nocka super tylko jedna pobudka o 3 a potem już rano przed 8 :tak:

fiolka Piotrek tez duzo śpi z rana tak dwie godziny potem na spacerze tez tak z dwie przespi a na wieczór zależy od dnia ale to raczej nic niepokojacego;-)

Witam dzis:-)
U nas kupki są rózne-raz zielone,raz żółtenco 2 dni,potem codziennie,róznie,a czasem jak pusci bąkato trzeba uciekac:-p
Luxik-Adas tez sie krztusi i pokasłuje,oprócz tego nic nie ma-ani katarku ani gorączki
A ja mam problem bo musze odzwyczic Adasia od jedzenia w nocy bo budzi mi sie co 2-4 godz,a spal juz po 7 godz i nagle cos mu sie odwidzialo,A ja potem nieprzytomna chodze:dry:Po takiej porcji na noc 150 z kleikiem powinien spac 6-7 godz a on sie budzi po 4 godz i ryk:eek:jak go oszukam i dam herbatke-budzi mi po za godz i juz do rana tak co godz,a jak dam mu mleko to za 4 znowu na zarelko:no:
Jestem głupia-nie wiem co mam robic-macie jakies pomysly:confused:

dziewczyny zdjęcie słonika wstawiłam do galerii bo tu ie zmieściły się :( jeśli chcecie zobaczyć to zapraszam do galerii :)

reklama
Z tym spaniem to chyba tez pogoda ma wpływ. Nikodem śpi już zdecydowanie mniej ale sa takie dni ze prawie ciągle był spał.
Dzisiaj popołudniu za to zmogło nas wszystkich. Mały spał, Agatka chora tez zasnęła, mnie bolała głowa i się położyłam a Monika stwierdziła ze nie ma co robić - przyszła do mnie, przytuliła się i tez zasnęła. Zobaczymy jak teraz w nocy będą te moje dzieciaczki spały.

Do góry