reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Hej.
My po szczepieniu, trzy klucia były. Oliverek strasznie płakał:no: tak mi sie go szkoda zrobiło. Teraz śpi. A noc była okropna:baffled::baffled:. O 2 obudziła sie Marysia miała trochę gorączki. siedziałam z nią do 3. Jak zasnęła to obudził sie Oli. Ja już nie wiem, on budzi sie tak często i nie zawsze na jedzenie. Padam. Ogarnę trochę dom i tez idę spać.

reklama
u nas tez nieciekawa noc:no:ciagle sie budzil i krecil sie nawet przez sen:wściekła/y:
ale chyba dlatego ze go ostatnio wczesniej kladziemy spac. Znow musimy go zabawiac do 22 :tak:

evelina może to tylko tak po szczepionce był taki niespokojny??
Ja Piotrka kłade tak o 19-20 budził sie dziś o 1 a potem o 6.50 na mleko ale o 4.30 była herbatka:dry::sorry2:to nie jest najgorzej ale miał juz tak że budził sie tylko raz więc jak widac to sie zmienia:sorry2:
Paluchy to wkłada tak namietnie do buzi, nieraz tak głeboko wepchnie że aż sie skrzywi:baffled:no i na brzuchu jak leży to nogi co chwile lataja do góry:-D ja sie śmieje żeby tak tych brzuszków nie ćwiczył(bo tak to wygląda) bo mu sie jeszcze schudnie:szok::-D

Laura z tym glutenem to juz chyba troche za bardzo do przodu:tak::szok:
ostatnio ogladalam wywiad z pediatra i wypowiadala sie wlasnie na temat wprowadzania glutenu. Powiedziala ze sa nowe zasady teraz mianowicie do tej pory byl wprowadzany za pozno!!1 Nalezy od 6 albo nawet po 6 mscu (dokladnie nie pamietam) wprowadzac JUZ male dawki 2-3 g (plaska lyzeczka kaszki pszennej) aby dziecko sie przyzwyczajalo. Przez miesiac nie wolno zwiekszac dawki!!! To jest dzialanie majace na celu wyeliminowanie celiakii. Ale po 4 mscu to chyba ja bym nie dala:no:moze poczytaj sobie o tym zeby dziecku krzywdy nie zrobic...nie gniewaj sie ze to pisze, nie atakuje Cie ale moze jeszcze skontaktuj to gwaltowne rozszerzanie diety z kims:tak:
przeciez kiedy matka idzie do pracy to dziecko nie ma zaczac jesc wszystkiego tylko ma wlasnie dostac butle z mlekiem modyfikowanym bo po to one sa miedzy innymi. Gdzies juz na forum czytalam o podobnym przypadku ze matka pytala jakie rzeczy mozna podac dziecku bo ona wraca do pracy i cos musi jesc! Poza tym stwierdzila ze ile dziecko moze jesc samo mleko przeciez mu sie znudzilo juz i nie bede przytaczac epitetow jakie w jej kierunku padly:no:

Szymcio tez do buzi pakuje wszytsko co sie tylko da, a najlepiej jak w buzi jest i smok i łapka :-) Wczoraj sie troche zdenerwował bo w buzi byl smoczek i juz nie chical tam wejsc gryzaczek :-D

widze ze mój Filip będzie na końcu z tym podawaniem posiłku - my czekamy jeszcze półtorej miesiąca i dopiero zaczniemy wprowadzać. Do tej pory żadnych soczków, herbatek, nawet wodą go nie przepajam

Mrozik witaj w klubie chyba obie bedziemy na szarym końcu bo ja czekam jeszcze 3 tyg:tak::-DMożemy podczytywać dziewczyny i wiedziec czego sie spodziewac...jakis kwasnych min itp. hehe

Natalia my tez jeszcze czekamy:tak:
Mam pytanie czy nadal podajesz Piotrusiowi pepti? bo cos wspominalas ze uczulenie dlugo sie utrzymuje...

Natalia - za 27 dni bierzesz ślub? super, w Boże Narodzenie to chyba wypada tak? Ciekawe jak maluszek będzie balował ;-), macie juz galowy strój dla niego?

reklama
Dzięki Karolki za radę odnośnie moczu muszę zapytać mojej pediatry czy mi w szpitalu to zrobią ale w weekend i tak nic nie załatwię więc poczekam do poniedziałku.
Nasza noc też była okropna! Najpierw pobudka po 12 i noszenie przez godzinę, butla niewiele pomogła potem pobudka o 3 i herbatka no i kupka o 5 i koniec spania!!! Padam z nóg!

Do góry