reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Kira - dziękuje.
Dobrze ci zrobi jak sobie pokrzyczysz na forum, bo przy maluszku nie można, bo by się wystraszył ;-):-)
Lekarkę zmieniaj skoro taka jędza. Nasza , fakt że prywatnie przychodzi i dostaje za to kase, ale tak słodzi synkowi że ojeju :-D. Ma super podejście. W przychodni jest taka sobie, robi wrazenie jakby na niczym sie nie znała - zawsze tak bez przekonania odpowiada, ale jak mam wątpliwości, to albo wzywam tamtą lekarkę prywatnie, albo do koleżanki dzwonie - nbo jest pediatrą

reklama
ja tez juz swoje opinie na forum na temat lekarzy z przychodni wystawilam:-D:tak:i jest podobna:tak:
mrozik slicznie wygladaliscie:-)
Karol tez sie czasem poci zwlaszcza po kapieli ale my mamy strasznie cieplo w domu:-D

Mrozik-moj program do sciagania poczty blokuje mi zalacznik i nie dochodzi:baffled:sprubuj jeszcze raz i napisz mi na BB jak wyslesz to wejde na glowny serwer:tak:

Kira,a na jakiej podstawie lekarka stwierdzila u Adasia skazę białkową?
zmien lekarza,skoro jest taką niemiła osobą.

Syska-Adaś ma na policzku taki placek czerwonej,łuszczącej sie skóry,i miał ulewania o zapachu wymiotów,niewielkie ale jednak.Lekarka nie stwierdzila na 100% ze to skaza,ale na 99 to jest to.Jesli po Bebilonie Pepti mu sie nie polepszy to bedzie trzeba myslec dalej:tak:

Kira nie przejmuj sie głupim gadaniem lekarzy! Adaś absolutnie nie wygląda na utuczonego! mój w ciągu miesiąca przybrał 1,5kg i lekarka powiedziała że jest ok :tak: chyba najlepsze co możesz zrobić to zmienić pediatre :-D

Karolki mój Maciuś też już przekłada zabawki zjednej rączki do drugiej i jesteśmy z niego bardzo dumni :-D:szok::-)

A mój maluch to najbardziej teraz sie cieszy jak bawi sie zwykłą foliową siatką :szok: jest mięciutka, leciutka i szeleści :-D co za ekonomiczne dziecko :baffled::-)

Witam dziewczyny!
Mam problem, może macie podobne doświadczenia. a więc... Mój Kuba ma 3 m-ce i 2tyg. od 3 tyg nie karmię go piersią bo strasznie ulewał i cały czas miał wysypkę na buzi (niewielką ale była) przeszłam najpierw na Enfamil AR ale wysypka nie zniknęła więc daję teraz Nutramigen i zagęszczam Nutritonem dodatkowo podaję Debridat i Espumisan, Kuba je to wszystko bardzo chętnie, ładnie przybiera (waży 7kg.!), praktycznie nie ulewa ale bardzo długo mu się odbija (nawet 2 godz po jedzeniu) a do tego ma straszne gazy, kupy robi zielonkawe ze śluzem, już czytałam ze to niekoniecznie jest coś złego ale Kuba słabo sypia widać że się męczy, budzi się w nocy z płaczem (w dzień też)! Zastanawiam się jak mogłabym mu inaczej pomóc! Poradźcie!

reklama
Kozica u nas też nagle wystąpiły zielone kupki i mały był bardzo niespokojny :-( poszliśmy do lekarza i pediatra powiedziała że może być jakaś bakteria w kupce i należy podawać Acidolac po pół saszetki rano i wieczorem i tak do czasu aż kupka zmieni sie w żółty kolor :tak: tydzień czasu walczyliśmy i udało sie :-D mały jest teraz spokojny, pięknie śpi, ładnie je i robi ładne żółte kupki :-D
Co do odbijania to nam lekarka powiedziała że jeśli małemu nie odbije sie przez pół godziny to już nie należy o to zabiegać. Podobno po mleku matki zawsze musi sie odbić natomiast po sztucznym niekoniecznie. U nas często sie nie odbija a jest karmiony Bebiko1 HA :-D W nocy wogóle nie wyjmuje go z łóżeczka tylko daje butle i jak zje to od razu zasypia wiec też go nie nosze do odbicia. Zresztą w książce "Język niemowląt" jest napisane że dziecko je spokojniej przez sen więc nie łyka powietrza i nie ma potrzeby podnosić go do odbicia :-D my sie do tego stosujemy i faktycznie to sie sprawdza :tak:

Do góry