reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Wiktoria dzis sprobowala marcheweczke i zamiast jednej łyżeczki,zjadła 4:baffled:tak otwierała buźke,ze nie mogłam jej domowic kolejnej łyżeczki.Na razie wszystko w porządku,wiec chyba marcheweczka nie zaszkodziła

reklama
Ja dziś tylko na chwilunie ostatnio pisałam o masci Clotrimazolum wiecie, że małej wszystko zeszło ma super gładziudką dupkę, więc polecam jeśli wasze maluszki maja problem z odparzeniami to ta maść super. Próbowałam dosłownie wszystkiego i tylko to pomogło a walczyłam z tym miesiąc.

A my juz nie spimy:-(Karol musial pogadac choc zawsze spi do 9;-)
No coz kawka bedzie dzis wczesniej:-D Troche sie nie wyspalam ale na wlasne zyczenie bo ucze Karola zeby przesypial cala noc w lozeczku:tak:wczoraj sie udalo do 6 dzis do 5 wiec chyba nie jest zle bo wczesnie juz po jedzeniu o 2 ladowal obok mnie na lozku:zawstydzona/y:Ale w lozeczku to on mi nigdy do 9 nie pospi:dry:wiec musze to jeszcze przemyslec:-D

Ja miałam Nikodema ubranego w polarkowy komplecik - spodenki, bluza, czapeczka. Miałam jeszcze becik ale go z niego wyjęłam bo przez ten płacz to musiałam mu co chwilę zmieniać pozycje i ciężko go było w tym beciku trzymać.

Dzieki Madziara.
Dzisiaj mieliśmy super noc. Tzn Oliver obudził sie o 23 a potem dopiero o 3:20. Gdyby tylko nie wzięło nas na nocne pogaduch y Radkiem do 2:baffled: to bym sie w końcu wyspała:-).

My do chrztu Filipka ubraliśmy w białe cieniutkie body i białe rajtuzki. Na to miał cieplutką kurteczkę i spodenki, a i czapę - wszystko białe. aha - i takie skarpetko-buciki. One były niebieskie bo nie chcieliśmy specjalnie na chrzest kupować nowych - białych , tak na raz.

witamy was cieplutko
Maciuś ostatnio katar złapał i biedulka sie męczył bo nie mógł oddychać noskiem aż mnie serducho bolało jak na niego patrzyłam w sobote był lekarz i po badaniu powiedział że fajny duży chłopak to sobie szybko poradzi bo na szczęście to tylko katar i wiecie że od razu zapytał nas czy mamy fridę a my kupiliśmy już w piątek w nocy bo dzidzi sie męczyło (powiedział że frida najlepsza) ale teraz po inchalacjach i odciąganiu smarków jest lepiej.Kupilismy tez maść majerankową i zalecone kropelki do noska.Maciek juz sie usmiecha i szaleje więc jest dobrze.

nocki już ładnie przesypia więc narzekać nie mogę w ogóle od poczatku mój mały budził sie tylko raz w nocy a teraz ok 5 rano daje mu cycusia przewijam i spi dalej

co do chrzcin to my planujemy 15.12 ja też chcę kupić jakiś biały komlecik dla małego bo co prawda dostalismy bet ale przypuszczam że Maciek długo w nim nie wytrzyma chociaż jak przymierzaliśmy to wyglądał ładnie ale to była tylko chwilka hehe

co do wprowadzania nowych pokarmów to my jeszcze poczekamy bo Maciuś jest chyba najmłodszy oprócz córci Kasi więc jeszcze mamy czas.

a ostatnio zauwazyłam że próbuje sie podnieść do siadania a jak złapie go za rączki to siada hehe ale jeszcze na plecki z brzuszka i odwrotnie sie nie przewraca

mam jeszcze pytanko czy wasze dzieciaczki też sie tak bardzo pocą??
mój Maciek strasznie sie poci w domu co prawda jest ciepło ale mały jest w samym pajacyku czasami tylko body i rajtuzki a kark prawie cały czas mokry a jak go położe na kocyk to od razu tył główki też.Nie wiem co jest!!

reklama
Hej:tak:my po wizycie u lekarza:angry:takich to trzeba zabijac-nienirmalna jakas:wściekła/y:
Adaś ma 63 cm i wazy 6800-pytam pielegniarki czy jest za gruby a ona ze nie ze skąd,nie wygląda,no wiec ok,mysle jak sie moiesci w 60 centylu to nie jest najgorzej.Idziemy do gabinetu,okazalo sie ze Adas ma skaze bialkowa(szybko:confused:)i dostalismy Bebilon Pepti,pytam co bedzie jak nie bedzie chcial jesc-a Pani doktor stwierdzila ze taki to wszystko zje,ze jest utuczony i nie mam sie co martwic ze takie mieszanki tucza:sad::sad::sad::sad::sad:
Nie wiem juz co mam myslec,a wogole Pani doktor na mnie naskoczyla ze czemu ja tyle pytan zadaje,skoro wiem lepiej:confused::confused::no:idiotka-musze zmienic ta lekarke bo ktoregos dnia ja zabije:wściekła/y:Pytalam sie tez o nowe pokarmy-bron boze przed 6 msc:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:to tez dowodzi ze czas zmienic lekarza:dry:
Zaszczepiony zostal-prawie nie płakał,dzielny chłopaczek:tak:sory ze tak krzycze,ale jestem strasznie zdenerwowana:no:
Evelina-my mielismy kupione takie ubranko z bialego weluru-spioszki i kurteczke ale wczoraj dostalismy malenki garniturek kremowy:-)wiec jeszcze nie wiem w czym:tak:
Mrozik-Filipek wyglądał przesłodko a ty po prostu ślicznie!:tak:

Do góry