reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze samopoczucie, trymestr po trymestrze !

te białe się nie obawiaj, a dużo tych różowych? wiesz może to być spowodowane tym że jesteś teoretycznie w czasie kiedy powinnaś mieć @ ale tak naprawdę warto może jutro się przejść do lekarza jeśli ci nie przejdzie

reklama
One sa praktycznie biale, ale jak sie dobrze przyjrzec to maja taki lekko rozowy odcien. A jak pojde teraz do lekarza to on cos zobaczy?

Ja myślę,że yra245 ma rację:tak:To może być,tzw.ostatnia miesiączka,niektóre kobiety tak mają,że w dniach kiedy miała wystąpić @ ale doszło do zapłodnienia,pojawia się troszkę krwi:tak:Ja w pierwszej ciąży miałam w tym czasie takie brązowe plamienie i byłam pewna,że @ zaraz przyjdzie,a tu niespodzianka:sorry2:
Myślę,że poważnie martwić się trzeba jeśli tej krwi jest z każdym dniem więcej bo to może oznaczać samoistne poronienie.
Ale jeśli jak piszesz jest tego malutko to pewnie wszystko jest w porządku i się nie martw na zapas,ale dla własnego spokoju możesz się przejść do lekarza i mu opowiedzieć co Cię niepokoi:tak:Nie musisz nic mu pokazywać tylko opowiedzieć,tak jak nam i pewnie powie Ci to samo co my:tak:Głowa do góry,na pewno to nic poważnego:tak:

:tak:Myslę,że tak.Ja miałam do wczoraj takie bóle i byłam pewna,że @ się zbliża,a w piątek test mi II pokazał:-)W pierwszej ciąży też mnie podbrzusze pobolewało jak na @ i nie przyszedł:sorry2:
Poza tym,przeczytaj sobie co pisze pod moim suwaczkiem drugim od góry o krwawieniu:tak:

Ostatnia edycja:
Jejciu, juz mi lepiej-dziekuje! Ja tak panikuje bo bardzo dlugo sie staralismy i boje sie ze cos zlego sie stanie:(...

oj wierze ci, sami o pierwzzego maluszka staralismy sie 9 miesiecy, i w pierwszej ciazy miałam plamienia w 7-8tc ale ja się bałam szok, ale nic usg nie wykazało, więc spokojnie, najgorsza jest podobna żywa czerwona krew.

oj wierze ci, sami o pierwzzego maluszka staralismy sie 9 miesiecy, i w pierwszej ciazy miałam plamienia w 7-8tc ale ja się bałam szok, ale nic usg nie wykazało, więc spokojnie, najgorsza jest podobna żywa czerwona krew.
Tak,dokładnie:tak:Żywa,czerwona krew to może być niebezpieczne krwawienia a brązowe czy takie lekko różowe to raczej plamienie:tak:

popieram dziewczyny....
nie się co bać..

ja miałam w 6 tc po stosunku skrzep krwi:szok: ile się strachu najadłam...
skrzep wielkości mniej więcej od pół do centymetra:baffled: pierwsza ciąża,...
myslalam że to poronienie... ręce mi się trezęsły ze strachu ... i nie ukreywam że płakałam jak głupia...
ale okazało się że jednak nie , i z dzidzią wszystko wporządku:tak:

reklama
Dziewczyny mam do Was pytanie,
czy też czujecie takie "ciągnięcie jajnika"? p ja tak mam jak się chcę wyciągnąć albo przy napianiu mięści brzucha... przy 1 ciąży tego nie miałam...
ja też mam czasem takie ciągnienia i jakby skurcze, ale nasz Ewcia uspokoiła mnie że to normalne a też sie bałam troche :)

a co do zaparć to ja mam na odwrót przed ciążął miewałam z tym problemy a teraz znikneły onw całkowicie i wszystko jest tak jak być powinno - można by żec że ciąża mnie uzdrowiła :)

Do góry