reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze samopoczucie, trymestr po trymestrze !

Błonnik kupisz w każdej aptece , rossmanie i sklepach zielarskich,jest całkowicie bezpieczny i naturalny. Jedz też dużo rurowych owoców i warzyw. Melony i arbuzy na mnie baaaaaardzo działają

reklama
Dziewczyny co do kremów, to chyba ze względów na składniki
dopiero od 4miesiąca- tak mi się wydaje...
bo przecież brzucha przez całą ciążę nie można "głaskać" gdyż można wywołać skurcze...
ale nie popadajmy w paranoję raz czy dwa razy dziennie jak się posmaruje, to nic nie powinno się stać... :)
Ja teraz smaruję się zwykła dziecięcą oliwką... :)
z Maciusiem tak samo było od początku oliwka, a od 4msc krem...
I robiłam, to dość szybko, aby za długo nie jeździć łapkami bo brzusiu :))

Lilou ja mam niestety też zaparcia (miałam) i na te na tle hormonalnym tak na prawdę nie ma jednej skutecznej metody. Stosowałam dużo picia, jogurty, suszone śliwki, morele i nic. Dopiero jak zaczęłam codziennie brać po jednej łyżeczce Colon C (naturalny, można stosować w ciąży, suszone łuski babki) minęło jak ręką odjął. Teraz piję co drugi dzień jedną łyżeczkę i przynajmniej jeden ciążowy problem odszedł w niepamięć ;-) Polecam!

"Motylku no cóż... po karmieniu możesz mieć takie dwa, śliczne płaty skórne, do zasłaniania pępka chachachacha :p Albo dwa mrożone filety rybne, z mintaja :p Na pewno będziesz mieć sutki hihihihi :p "

HOPE - mi do pępka nie dosięgną, bo to chyba nierealne, pewnie zostaną same sutki...

Dziewczyny mam do Was pytanie,
czy też czujecie takie "ciągnięcie jajnika"? p ja tak mam jak się chcę wyciągnąć albo przy napianiu mięści brzucha... przy 1 ciąży tego nie miałam...

poisy ja tak miałam właśnie około 5 tygodnia, jak napinałam brzuch (np. podczas wstawania z łóżka) lekarka mówiła że to normalne. Dopiero kiedy tak mocno mi się napinał niemal cały czas to lekarka kazała brać duphaston.

reklama
A mnie ciagle boli brzuch jak na okres, jestem 4 dzien po terminie miesiaczki i mam takie bialawo-rozowe uplawy. Boje sie:(!

Do góry