reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze samopoczucie, trymestr po trymestrze !

no właśnie, te czopki glicerynowe można dostać bez recepty? bo chyba by się przydały, syrop lactulosum jakoś nie działa od ..4 dni! ://///

reklama
Czopki są bez recepty.

Ja mam dyżurnie w domu właśnie Colon C. Nie jest może smaczny, ale działa rewelacyjnie, nie gwałtownie a co lepsze po kilku dniach picia reguluje pracę jelit tak, że potem nie trzeba stosować przez wiele tygodni. Przynajmniej u mnie ;-) Dodatkowo powoduje, że hm... to nie będzie ładne, kupa robi się miękka i jakby śliska, dzięki czemu załatwianie się nie powoduje bólu i krwawień.

muszę kupić jutro koniecznie, bo zwariuję.Niby brzuch mnie nie boli,ale to nienormalne nie załatwiać się przez 4 dni.Hemoroidów też się boję

Ja dodatkowo na kibelkowe sprawy polecam herbatkę z kopru włoskiego. Nie bardzo wierzyłam w jej moc, ale faktycznie pomaga, tyle że u mnie aż tak źle nie było.

Hej Dziewczyny współczuje tych hemoroidów, co to musi byc za ból

A ja dzisiejszej nocy nie wyspałam się bo kłuło mnie w pochwie przez całą noc, takie kłucie pulsacyjne jakby ktoś ciągnął w dół :szok: Ból nieprzyjemny ale do wytrzymania.Czy to dzidzi tak napiera czy szyjka może się skracać czy to normalny objaw rozrastania się wszystkiego? Czy któraś z Was wie co to? Teraz mnie tak od czasu do czasu zakłuje.

nie wiem od czego kłucia w pochwie?:confused:

mnie dzis od 4 rano boli brzuch tak jak na miesiączkę....nie wiem czy powinnam jechac z tym do szpitala - poki co cały czas odpoczywam na kanapie....
a najgorsze jest to, że mąz dziś w pracy do jakiejs 21 :szok: i jakby sie cos działo..... :szok: oj! ale nie bede krakać ;-)

jesli chodzi o zaparcia to w krytycznych sytuacjach pije syrop duphalac - zazwyczaj pomaga. Osttanio nie miałam jakis wiekszych problemów - max. 2 dni czekałam na wypróżnienie, ale teraz jak dostałam zwiekszoną dawke żelaza, mogą się zaczać....dlatego staram się zajadać pokarmy bogate w błonnik, żeby zapobiec tych cholernym zaparciom....wrrrr:wściekła/y:

No i od jakiegoś czasu właśnie hemoroidów najbardziej się boję przy porodzie. :baffled: niby leczę maścią, nie mam zaparć, ale coś mi się wydaję, że to na niewiele się zdaje i będą dokuczać. No i doczytałam, ze lewatywa strasznie boli przy hemoroidach.. Ah tam, przeżyjemy!

uffff.....ja już lepiej sie czuję......chyba wstanę z kanapy i wezmę się za robotę......zupka ogorkowa do ugotowania!

reklama
a mnie dzisiaj bolał tak dziwnie brzuch - nad pochwą! Aż niedobrze mi się robiło z tego bólu. Zauważyłam że jak usiadłam to ból znikał - czyżbym nie mogła już nawet po sklepach biegać ???
Już drugi raz tak mam i zastanawiam się czy to jest normalne ??
Miała tak któraś z Was ???

Do góry