reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze samopoczucie, trymestr po trymestrze !

marzenko mi mleko w proszku na mdłości pomagało :) ogólnie to na początku ciąży miałam na nie straszną ochotę, jak nie wiedziałam co mam przegryźć to zapychałam się mlekiem proszkowym:):)

reklama
Dziewczyny, czy któraś ma problemy z ciśnieniem?? Ja zawsze miałam niskie i dzisiaj w pracy się wystraszyłam (albo spadło bardzo, albo wzrosło - nie wiem), bo siedziałam spokojnie i miałam zakłócenia pola widzenia, mroczki przed oczami, nie mogłam czytać, ani patrzeć w kompa, a poza tym czułam się normalnie:szok:

z pół godziny mnie to trzymało:-(

dzisiaj mam wizytę, to się zapytam, ale się wystraszyłam, na szczęście po jakimś czasie maleństwo zaczęło się wiercić i mnie to uspokoiło, że z nim wszystko o.k.

Ja mam bardzo niskie odkąd jestem w ciąży 90/50 max to 110/60, częste zawroty głowy, latają mi plamki przed oczami jak za szybko wstanę. Mój lekarz powiedział, że to nic groźnego i lepsze niskie ciśnienie niż by miało byc podwyższone. Najbardziej doelgliwości odczuwalne są właśnie teraz przy zmianach temperatur i zmianach ciśnienia atmosferycznego. Jak zakręci Ci się w głowie itp, postaraj sie ułożyć z nogami wyżej, wtedy poprawia się krążenie i powinnaś się lepiej poczuć :-)

Na mdłości: woda mineralna gazowana,
jadłam tylko bułki, bo chleb był beee, serek biały i pomidora...
Na bóle pleców: masaż męża...
na zgage: coca-cola i migdały
na zaparcia: woda przegotowana z miodem i cytryną o poranku na-czczo, potem jogurcik z otrębami, śliwki w niczym nie pomagały...
na wzdęcia: lekarka poleciła Espumisan, bo już czasem miałam brzuch tak wielki jak balon...
Teraz to mi już apetyt wrócił i troszkę nadgoniłam straconą wagę na początku.

młoda i piękna .. jak ja miałam mdłości i napisłam się wody to od razu wymiotowałam , musiałam jedynie colę pić i coś zjeść:sorry2:
migdały nie pomoagały na zgagę ale cola owszem(w 1 ciąży bo teraz jj na całe szczęście nie mam)
a woda z miodem i cytryną to na przeziębienie:-D zaparć nie mam więc nie wiem :-p

Kazda ciąża inna to moja trzecia i nigdy nie miałam zgagi a teraz prawie codziennie mnie dopada ,brałam już rennie i nawet pomogło ale te owocowe bo białe mnie mdliło.Pierwszy trymestr a nawet dłuzej to miałam non stop mdłości nawet w nocy potrafiłymnie obudzić:szok:a rano wstawałam dzieci do szkoły a ja tylko patrzyłam zeby znowu się klapnąć ,najmniejsza czynnosc byłą prawie nie do wykonania byłam non stop senna.Teraz te spanie mi przeszło ale jak zbliża się godzina 17 a w ciągu dnia chwilke nie polezałąm to jestem taka padnięta ,ze jak dzieci nie mają dodatkowych zajęć to o 18 jestem wykąpana i już drzemie .Uwielbiam BN ale nie mam siły na zakupy jeszcze nawet domu nie postroiłam .

niby każda inna ale moja ta nie rózni się duzo od pierwszej .. poza tym że właśnie na szczęście nie mam zgagi- dzięki bogu bo w poprzedniej miałam całe 7 miesięcy i mogła mnie piec nawet po kilka razy w ciągu dnia:dry:

reklama
ViKamciaG moja kazda zupełnie inna pierwsza prawie cała na podtrzymaniu ,łożyskow 13tyg mi sie odklejało byłam olbrzymia tyłam i puchłam ,mdłościi wymioty o ile pamietam to do 6miesiąca koszmar,potem tyrałam wszędzie jeszcze myłam okna po terminie .Przy drugiej ciąży czułam się rewelacyjnie miałam takiego pałera zero zmęczenia ,mdłości i jakiś tam objawów ciąży a brzuszek śliczny malutki .Dlatego nie wieze ,że ktoś ocenia co będzie na podstawie brzucha czy wygladu:-)

Do góry