reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze samopoczucie, trymestr po trymestrze !

reklama
Mi mdłości minęły, muszę przyznać, że ani razu nie wymiotowałam. Bardzo współczuję wam umęczonym. Koszmar...

Dziewczyny macie może uczucie ciągłego głodu? Nie mogę sobie z nim poradzić, od soboty jem papki i piję zupki ze względu na tego zęba i nie mogę się najeść. Zjadłam wczoraj w końcu (wyssane bardziej niż jedzone) 4 kromki chleba i co? Położyłam się po jedzeniu do łóżka i natychmiast zrobiłam się głodna. I tak cały dzień :baffled: Już mam tego dosyć.

Witam wszystkie przyszłe mamusie, mi dzięki bogu natura oszczędziła mdłości ale za to od dawna mam problem z bardzo suchą skórą. Mam na to świetny sposób, a przynajmniej na mnie świetnie działa, no i nadaje się na twarz, piersi, brzuszek i nogi.
To "domowa" maseczka z siemia lnianego, najpierw mieli się siemię w młynku do kawy-na proszek(ale chyba można kupić już zmielone,ja dla pewności miele sama)i zalewa się ten proszek przegotowana,bardzo ciepłą wodą. Miesza się do uzyskania wodnistej papki i nakłada. Ja czekam do momentu aż zaschnie, i zmywam pod prysznicem-uwaga ciężko się domyć, ale za to pozostaje na skórze taka warstewka śliska i bardzo przyjemna w dotyku. Ja stosuje ją regularnie bo mam bardzo wrażliwą skórę i sklepowe maseczki mnie podrażniają albo uczulają, a siemię na pewno nie zaszkodzi ani mamusi ani maleństwu :-)
pozdrawiam wszystkie mamusie i życzę jak najlepszego samopoczucia

też niestety nie mam dobrych relacji z siostrą, ostatni raz widziałyśmy się z 1,5 roku temu!!!!próbowałam kiedyś to naprawić, ale ona odzywa się tylko wtedy jak czegoś odemnie potrzebuje....hmmmm najlepsze jest to że mam brata przyrodniego z którym kontakt mam zarąbisty, a z rodzoną siostrą masakra :(

Ja mam dwóch najstarszych braci przyrodnich (mama bardzo wcześnie owdowiała) i nigdy, ale to nigdy nie było miedzy nami podziału, że ci z tego ojca a reszta z tego. Rodzeństwo to rodzeństwo, dla mnie nie ma żadnej różnicy. Ale może inaczej jest po rozwodach - nie wiem.

Hope niestety ja też cały czas jestem głodna mogę jeść na okrągło, i nic na to nie idzie poradzić ile bym nie zjadła i tak jestem głodna.
Do tego od wczoraj mam cholerny migrenowy ból głowy myślałam, że jak się wyśpię w nocy to minie, a tu nawet jak się przebudziłam na siku to odrazu czułam jak mi głowę rozrywa no i od rana to samo na razie nie brałam żadnych tabletek tylko smaruję czoło Amolem pomaga na 30 - 45 min a potem na nowo chyba się w końcu złamię i wezme paracetamol.

:angry::angry::angry: okropne jest to wszystko....jak czytam to widzę, że moja siostra nie jest jedynym przykładem podłości z jaką można traktować rodzinę.....a zdawało mi się że jestem jedyna i wyjątkowa taka biedna i pokrzywdzona:tak:....a tu proszę .....jakie rodzeństwo potrafi być....zwłaszcza na obczyźnie gdzie powinny się ludzie wspierać......:sorry2::sorry2: dlatego trzeba naprawdę dbać o te dobre relacje które mamy, czy to z obcymi czy z innymi członkami rodziny.....

no własnie .. na obczyźnie gdzie ona jest jesyną rodziną najbliższą i w sensie że jako siostra i w sensie że jest tutaj i mamy do siebie blisko...

ale takie życie..
ja jej kiedyś powiedziałam że będzie żałować swojego zachowania... i będzie ej kiedyś w życu za to wszystko przykro...

jednak chyba jeszcze za wczesnie na to żeby się przekonała o tym..
minie trochę czasu jak uzna że nie ma nikogo i jest całkiem sama to moze się zmieni... ehhh
wc o ja wątpię.. haha

Jak to moja ciocia mówi : "WYRZĄDZONE ZŁO DO CZŁOWIEKA WRACA PRĘDZEJ CZY PÓŹNIEJ I TO ZE ZDWOJONĄ SIŁĄ!"

reklama
Jak to moja ciocia mówi : "WYRZĄDZONE ZŁO DO CZŁOWIEKA WRACA PRĘDZEJ CZY PÓŹNIEJ I TO ZE ZDWOJONĄ SIŁĄ!"
HOUK....jak mówi moja mama z kolei....prawda święta prawda......wiem że tak jest dokładnie i prędzej czy później ktoś będzie cierpiał z powodu jak traktował innych......mam tylko nadzieję że będą mieć świadomość że jest to kara za zachowanie przez całe życie....

Do góry