reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze samopoczucie, trymestr po trymestrze !

reklama
Witam!
mam pytanie, czy któraś z Was ma problem z węzłam chłonnymi w ciąży??
Mi wyszly w trakcie infekcji gardła i podano mi antybiotyk Duomox , niestety nie przeszły więc kolejny antybiotyk Rovamycyna też nie pomogło.
Wyniki krwi i moczu ok.
Chciano mi podać kolejny antybiotyk i powiedziałam nie.
Pomyslałam, że to nie infekcja tylko może zęby , chociaż wszystkie wyleczyłam przed ciążą. Wczoraj byłam u stomatologa i powiedział, że wszystko jest ok tylko prawdopodobnie 8 , ktora mi idzie nie ma miejsca i dlatego mogły mi się powiększyć węzły.
Więc bez sensu faszerowano mnie antybiotykami!!!!!:no:

no to pogratulowac lekarzom! Powinni ci chociaż sprawdzic poziom CRP - bialka ktore pokazuje stany zapalne. Nasza pediatra zawsze to sprawdza kiedy dziecko goraczkuje bez objawow chorobowych zeby sprawdzic czy to nie stan zapalny np. pluc. Moze to i niezbyt wyczerpujace badanie ale ja nie uznaje antybiotykow "na wszelki wypadek". dosc sie nabralam tego dziadostwa w dziecinstwie a mialam alergie. Nie cierpie lekarzy ktorzy na wszystko walą antybiotyki i przepisują je na życzenie pacjenta. Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Hej Dziwczyny :)

Z tymi mdłościami to chyba co kobieta to inaczej i ja bym sie też nie martwiła, gdyby mi przeszło szybciej :) Za to dziś potwornie mnie boli głowa. Pół dnia nic nie czułam, ale po południu tak mnie rozbolała, że nie wiem co robić. Od dziecka mam stwierdzoną migrenę, ale moje bóle od długiego czasu była raczej sporadyczne i zawsze brałamdwa ibupromy i było po wszystkim. A teraz nic nie można wziąć. Słyszałam, że wolno 1 Apap, ale ja nie chce nic brać i pewnie prześpię ból. Do rana powinno przejść. No zobaczymy.

Trzymajcie się cieplutko :)

A tak z innej beczki to ja też nie umiem spać :blink: Najpierw ponad godzinę zasypiam (a w głowie pociągi pospieszne myśli ), potem się budzę co kawałek chociaż nie na siku bo nie wstaje tylko się wybudzam tak o.
W dzien moglabym spac non stop (nie spie ale tak sie czuje) a w nocy imprezka.

Moje drogie a mnie tak choroba rozkłada ze szkoda gadać, gardło boli jak oszalałe z nosa sie leje, głowa pęka, a jutro ta wizyta z badaniami prenatalnymi a ja ledwo żyje.
Mam nadzieje że jak wezmę jeden appap to mi chociaż trochę przejdzie i pośpię w nocy

ja też choć nie chcę zapeszać ;) hiih

wymiotuję już tylko raz na kilka dni... jak nie zjem wcześnie śniadania... yhhh
to znaczy np jak chcę jeszcze się polenić w wyrku... i tak leżę i zwlekam wstawanie... to właśnie wtedy wymiotuję :baffled:kwasami oczywiście...

a co do spania .. to ja zasypiam w sekundę.. heh po całym dniu na chodzie...
to łóżko ... najlepsze miejsce na świecie dla mnie :-D i śpię do rana a do małej o 6 D musi wstawac bo ja jestem nietomna:-p

Powiedzcie mi, jak to jest z tym katarem ciążowym?
Bo od tygodnia mam zatkany nos, zero kataru było tylko poczucie zatkania.Podobno uroczo posapuję:szok: jak stwierdził mój mężczyzna.
Dzisiaj w nocy nie mogłam prawie spać, budziłam się co dwie godziny, biegłam po picie do kuchni, wypijałam i spać.Rano byłam nieprzytomna i wszystko mnie bolało- także wnioskuje,że jakieś choróbsko się przypałętało.

reklama
Jaipur ja mam tak nos przytkany od samego początku ciąży, coś okropnego ale niewiele z tym da się zrobić. Dużo pić i nawilżać powietrze, w sezonie grzewczym objawy się nasilają (przynajmniej u mnie).

Na szczęście też powolutku wszelakie paskudne objawy ustępują :-) Jak mdli, to tylko czasem i lekko, da się opanować. Z zaparciami już dawno sobie poradziłam, najgorzej z bólem krzyża, nie mogę ani długo chodzić ani siedzieć i tak pewnie będzie do końca :cool:

Martwiłoby mnie gdyby ustąpiło wszystko nagle, bo to często objaw obumarcia płodu, więc niektóre obawy nie są nieuzasadnione. Tfu, tfu!

Do góry