reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze samopoczucie, trymestr po trymestrze !

ma-mi wspolczuje naprawde. Mialam mdlosci i to jest cos okropnego czulam glod a niestety nie moglam nic zjesc:( ale przeszlo samo i to z dnia na dzien, wiec glowa do gory i uzbroj sie w cierpliwosc;) Mi radzili na mdlosci zebym jadla malo ale czesto jednak ze swojego przypadku wiem ze to nie zawsze jest mozliwe;)

reklama
mi w pierwszej ciazy na mdlosci pomagalo jablko. I nie dopuszczac do glodu - tylko jak tu nie dopuszczac jak czlowiek nic zjesc nie moze, ech. Wspolczuje bo ja teraz mdlosci mam tylko jak jestem okropnie glodna (to nawet bez ciazy tak mam) i jak sie bardzo zdenerwuje (to tez mam bez ciazy)

Mnie pobolewa jak długo nie jem. A poza tym przechodzą w końcu mdłości :szok::-):rofl2:
Dziwnie mi z tym, rzekłabym niepokojąco, brak paskudnych objawów niesie pewne obawy, dobrze, że we wtorek wizyta u gin.

Ja o swoich mdłościach już nie kracze, bo jak ostatnio powiedziałam że przechodzą to godzinę później zaczęłam znowu przytulać kibelek, ale tak co 1,5 godzinki muszę zjeść kanapkę to wtedy mdłości są słabsze rzadsze.

Dziewczyny,
Mam ogromny problem z wypróżnianiem się...
nie jem mało więc powinnam bezproblemowo robić kupcię ;-)

Czy znacie jakieś środki wspomagające?? Syropy może nie wiem

Dodam że jogurty na mnie nie działają ;-(

POMOCY !!

reklama
Hej dziewczyny :)

Ja na wymioty narzekac nie mogę, bo póki co to tylko dwa razy mi się zdarzyło na te trzy miesiące. Za to mdli mnie codziennie i mam już na to sposób: wstaję rano i idę do lodówki :) Jak tylko cos zjem z samego rana to mam spokój i tylko jak jestem głodna to mnie trochę mdli. Acha a moja ginekolog powiedziała mi, że na mdłości dobrze jest brać witaminę B6. Ja biorę i to może dlatego tak mnie to oszczędziło. Natomiast problemem, z którym nie bardzo wiem jak sobie poradzić, są zaparcia. Potrafi mnie zakorkować na trzy dni i chodzę z brzuchem twardym jak kamień. Dziś idę na wizytę to zapytam czy coś można na to poradzić. A może Wy juz macie jakiś sposób?

Pozdrawiam serdecznie :)

Do góry