reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze samopoczucie, trymestr po trymestrze !

ja się chciałam pochwalić, żę czuję się dziś super, skumulowałam sen i jestem w mega pozytywnym nastroju. Mam nadzieje że moja depresja przed porodowa, ucichnie chociaż na dzisiaj. Rozstępów póki co się ustrzegłam, pojawił się jeden maciupki przy pępku, od starej dziurki po kolczyku :zawstydzona/y: ale jakoś go bardzo nie dostrzegam. Generalnie mam wrażenie że skóra na brzuchu jest naciągnięta to granic niemożliwości, a jak posmaruje kremem, po kąpieli to wygląda jakbym miała plastikowy brzuch doczepiony taki ala filmy z lat 90tych.
Powiem wam, też że czuje saie kurde jakby ta ciąża moja była od niedawna tak jakoś nie moge w to uwierzyć - mówie wszystkim, jak się pytają kiedy rodzę, że ja nie w ciązy tylko mi się przytyło ostatnio ;-)

reklama
A ja zamieniam się w zreumatyzowaną starą babę :szok: Od jakichś dwóch tygodni codziennie po spaniu bolą mnie stawy miedzy palcami a dłonią, do tego dochodzi problem z zaciśnięciem pięści i wyprostowaniem niektórych palców a jest coraz gorzej. Zanim urodzę to całkiem stetryczeję... W ciągu dnia trochę się poprawia, tylko wtedy nieco boli i np nie mogę się podeprzeć na dłoniach, jedynie na pięściach. Wiecie, to ze boli to ciul, dam sobie radę, mnie bardziej wkurza ta narastająca nieruchawość, mimo że nie śpię z ręką pod głową czy coś.

salsera mam to samo i kilka dziewczyn też sie skarżyło na podobne dolegliwości, jakby nie patrzeć jeszcze troche i przejdzie wszystko jak ręką odjął, za to zacznie się problem z piersiami, ranami i niewyspaniem :-D ale to już będzie pikuś jak dzieciaczki będa z nami !! :)

Ostatnia edycja:
mnie tez te dolegliwosci dopadly, coraz czesciej dretwieje mi prawa reka i prawa noga, palcow u nog to nie moge ani zgiac ani wyprostowac

żelko ja nad pępkiem tez mam slad - po zapieciu od kolczyka, ktore kiedys mi utknelo tam i taka mala fioletowa blizna jest teraz tzn byla niewidoczna wogole kiedys, a teraz w c. wyszla i naciagnela sie dziwnie i smiesznie to wyglada:zawstydzona/y:

brzuch mam juz b.nisko napiety twardy:/

Salsera ja tez tak mam ! Zwlaszcza u prawej reki, czuje sie jak stara babcia, teraz chyba bym miala problem z zalozeniem malej pampersa.
A co do rozstepow, to tak sie cieszyłam bo nic nie wychodzilo a w 37tyg zaczely. Najpierw od dziury od kolczyka tak jakby poszlo dalej i jest taki plac lekko fioletowy okropnie to wyglada. A na dole brzucha widac tylko pod swiatlo, sa białe , na poczatku myslalam ze jeden rozstep duzy i dwa malutkie, bo jest skora naciagnieta i nie widac. Ale jak wezme ją tak przycisne reka do siebie zeby nie była naciagnieta to jest ich pelno !! doslownie caly brzuch ! I wydaje mi sie ze po porodzie beda jeszcze bardziej widoczne niz teraz :/

Za kilka dni, tygodni wszystkie dolegliwości miną i zostaną zastąpione innymi :-D:-p

Ja póki co ustrzegłam się rozstępów, nawet się nie smarowałam, nie puchnę, za to okolice biodrowo/pachwinowo/łonowe mam zmasakrowane z bólu. Zawsze coś, żeby nie było za dobrze.

ja mam jakąś depresje, czuje się psakudnie, grubo i źle!!!:zawstydzona/y: jakoś mi smutno i nic mi nie poprawia humoruuu:(( też tak macie??

aina ale z ta grubością to wyolbrzymiasz :p:p ale generalnie depresja przedporodowa mnie również dopadła, na szczęście w tej chwili mam remisje objawów - doła - mam za to mega powera, wysprzątałam cała chałupę, piere ręcznie śpiworki kocyki i inne pierdoły i generalnie zapitalam jak mały motorek ;)

reklama
żelka to podobnie jak ja ;) dziś niemal wbiegłam na 6 piętro do siostry, dwa razy wysprzątałam mieszkanie z myciem mebli włącznie, zabrakło jedynie mycia podłóg na kolanach ;)

Do góry