reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze samopoczucie, trymestr po trymestrze !

To i ja się dołącze do narzekających ;P

Ja generalnie już mam dość.. W nocy przy każdej zmianie pozycji sie budze, brzuch jak kamień, więc boli. Budzę się dosyć często, bo drętwieją mi biodra i ręce więc muszę się często przekręcać. Do tego ból krocza taki, że czasami aż płakać się chce bo nie mogę sie nawet podnieść. Siedzeć za długo też nie mogę, bo brzuch sie spina. Stopy spuchnięte. Krzyż boli od ciężaru. Z piersi ciągle mi leci siara . Do tego dochodzi ciągły strach o Małą, czy z nią wszystko dobrze. *******ca już dostaję jak się za długo nie rusza i męcze biedne dziecko żeby mnie kopnęło.. Jeszcze trochę i zeświruję.

reklama
Dariaa obawiam się ze w trakcie porodu z wysilku moze sie wlasnie pojawic jakis nowy hemo.. kupilam masc ichtiolową bo najtansza a mam juz dosc tych drogich ciazowych lekow zostawilam z aptece fortune!! pamietam ze ta masc mi super pomogla po porodzie i nic sie wiecej nie pojawilo (poza tym co teraz)
a oprocz tego kupiłam sobie tantum rosa (jest cudowna na szycia po porodzie znieczula i odkaża...) herbatke z szałwii tez do moczenia :-) te rzeczy na bank sie przydadza

Ostatnia edycja:
moje dziewuszki kochane,aż mi was szkoda, jak czytam o tych wszystkich dolegliwościach. na szczęście to już długo nie potrwa, później będzie tylko radość ;)

jolkaa biedactwo, mi również biodra drętwieją wiem co to znaczy, w nocy w zasadzie mało śpie.
masz racje braa już niedługo, ale im bliżej to ten czas tak strasznie się dłuży:(

właśnie! im blizej porodu tym dłużej się czeka, myślę, że nie potrzebnie wszędzie piszą, że można rodzić od 36 tyg bo sie nastawiamy i tak czekamy na znaki, a tak by czlowiek dopiero w 40 tyg sie niecierpliwił

ja to wolę nastawiać się nawet na 42 tydzień porodu, bo i tak może być, ale fakt, że jest to trudne ;/ szczególnie teraz, gdy tyle dziewuszek się rozpakowuje :) wiadomo, że i swoje maleństwo chciałoby się mieć już przy sobie- ściskać , przytulać i całować ;) i poród mieć już za sobą. no ale co zrobić, trzeba cierpliwie czekać na swoją kolej.

ja czekaaam i czekaaam:):-) ale z dnia na dzień coraz mniej cierpliwie, w poniedziałek mam egzamin i poźniej to mogę już rodzic:));-) szpital pod nosem na piechotkę pójdę i już z Jasiem wróce:p

ja jak uslyszalam,ze od konca 36 tyg ciaza juz donoszona to wariuje przez te 2 tyg czemu inne rodza przed czasem, a ja nie? I wkurza mnie, ze jedne tylko poprasuja i rodza, a ja piore, prasuje, na kolanach podlogi myje, biegam po schodach szafy przesuwam i kurde nic...Najpierw dluzylo mi sie do rosnacego brzusia, a teraz strasznie dluzy mis ie do porodu, ten ostatni miesiac wydaje sie dluzszy niz cala ciaza

mandrzejczuk mam to samo... pewnie jeszcze przenosimy znajac zycie hehe
dzis poszlam do apteki po te liscie malin to oczywiscie nie bylo ...

reklama
zgadzam sie tez tak mam, dluzy mi sie jak cholera i jak tylko zlapie mnie lekki skurcz mam nadzieje ze to moze juz.. a tu przechodzi i znow cisza :/ Nie wiem czemu sama sobie wkrecalam ze urodze wczesniej ;/ To teraz mam, do terminu jeszcze tydzien a ja juz czuje sie jakbym z miesiac przenosila

Do góry