reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze samopoczucie, trymestr po trymestrze !

Oj ale już niedługo, tak się pocieszam, że już na finiszu jesteśmy. Mi długo też odpuszczały, ok.34tc. wyszło mi kilka takich malutkich chyba z 4, w 36 było troszkę więcej ale ledwo widocznych, załapałam się na zdjęcia, ale w 38tc to już jest koszmar jakiś, takie wielkie blizny mi się porobiły wypukłe aż boli:wściekła/y:. Nie mam pojęcia jak się tego pozbyć, ale grunt żeby Dzidzia zdrowa była :tak: Współczuję Wam tych stóp, ale po porodzie to jak ręka odjął :-)

reklama
wiecie co mnie wczoraj tak swedzial brzuch, ze ,myslalam, ze dziure w nim wydrapie!!! A szczegolnie swedzialy mnie te rozstepy pod pepkiem, darlo mnie to jak jasna cholera :wściekła/y:

haaa a u mnie prawa stopa bardziej opuchnieta dziwnee ciekawe czemu jedna mniej a druga bardziej dziwnie to wyglada :/ w kazdym razie nie mam butow jakich ubrac... i to jest masakraaaaaa, przeciez nie kupie teraz nowych...
brzuch tez swedzi,, oszalec mozna, i pare krostek swedzacych sie pojawia tez. choc nie mam na nim rozstepow chyba ze sa ukryte jeszcze.. rozstepy na ciele gdzies tam sa ale tylko te co byly nowych nie widze/ chyba ...

Mandrzejczuk mnie tak kilka dni po porodzie te rozstępy na brzuchu swędziały,że gdybym miała możliwość to bym skórę ściągnęła z siebie!!!

ja to sie tylko modle aby wiecej mi nie wyskoczylo i aby po porodzie nie zczerwienialy jeszcze bardzije, bo sie pochlastam chyba

mandrzejczuk po porodzie po prostu zostaną i po jakims czasie zbieleją ale niestety zostaną i beda sie tak glupio marszczyć na lini spodni heh...malo estetyczne
ja mam rozstepy z pierwszej ciazy i poki co brzuch bazuje na nich nie powiekszaja sie ale smaruje codziennie wlasnie jak tylko mnie swedzi to nakladam krem skora sie ladnie napina i przestaje swedziec, nie chodzi o to by krem byl drogi tylko dobrze nawilzal ja uzywam perfecta mama i jest ok

dzisiaj sie nachodziłam caly dzien a nawet skurczyku nie mam co to a byc !?:-)

Ostatnia edycja:
reklama
u mnie - odpukać , ani rozstępów, ani nogi nie puchną, para z nich też nie bucha ;) ale za to zdarza się, że potwornie boli mnie prawa noga, często podczas skurczu. mam wtedy wrażenie, że krew nie dopływa do niej tak jak powinna. jestem zła na siebie, bo za każdym razem zapominam o tym powiedzieć u gina ;/ jak nie boli to nie pamiętam, a jak boli to jestem po wizycie ehhh

Do góry