reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze samopoczucie, trymestr po trymestrze !

no ja na kolanach nie dam rady :/ ale wymopowałam wszędzie gdzie się dało :D i przed chwila zrobiłam zaległe ręczne pranie synkowych kocyków ... kurde zeby podłoge na kolanach myć to gąbke bym sobie do brzucha mogła przyczepić - byłoby szorowanie z podwójna siła :)

okna pomyłam w tamtym tygodniu, mój M stał nade mną z żałosna miną i patrzył jak na wariatke - teraz już nic nie mówi ;)

Oj ale plecy mnie bolą, młody mnie okrzyczał i okopał w proteście - zaraz mu dam coś słodkiego na dobranoc i trzeba będzie się udać na kumulacje snu :)

reklama
Kurcze a ja dziś odwiedzam w sumie piąty raz kibelek z grubszą sprawą:zawstydzona/y: Ostatnim razem zakończyła się wizyta biegunką:confused: Skurczy tych typowo macicznych nie czuję, tylko jakieś kłucie od czasu do czasu i czesto twardniejący brzuch,ale nic poza tym...Aha i z tym kibelkiem mam tak już 3 dzień,ale dziś pobiłam rekord w ilości odwiedzin...:sorry2:

żelka oddaj trochę Twoich tajemnych mocy! ja bym cały dzień w łóżku przeleżała! a jeszcze zajecia na uczelni:-( już mały mógłby pakować się na zewnątrz:-)
persefona ja mam za to odwrotnie.. cholera jasna

a ja wczoraj juz myslalam, ze sie zaczelo...ok godz 19 zaczal bolec mnie brzuch ale tak nisko bardzo, pote wplecach mnie bolalo i wogole mialam takie bole non stop do ok godz. 23.00. Mialam skurcze ale byly nieregularne i z anic w swiecie nie moglam ich zmierzyc, bo konczyl sie jeden i zaczynal drugi do tego maly tak mi sie bardzo mocno ruszal, ze juz stracilam rachube czy to skurcze czy to te jego tuchy sa takie bolesne...ale bolalo mnie centralnie w samej cip*** no i brzuch twardnial i sie napinal. Ale kolo 23.00 mi przeszlo i w nocy spalam jak anioleczek, wiec juz sama zwatpilam co to bylo...ganialo mnie na klopa ale jak tlyko siadalam to cofka i dopiero dzisiaj rano zrobilam co trzeba.

Ale jaki moj maz byl wydygany wczoraj haha :-D ja nie wiem co to bedzie jak sie naprawde zacznie, trzymal mnie za reke i ciagle powtarzal: "kochanie jestem z toba" heheh i nagle jak juz mnie tak niezle zlapaly te bole to on mowi: "moze ja psa wyprowadze?" Ja sie pytam: "po co przeciez spi ogladaj ten film", a on mowi: "a jak trzeba bedzie cie zawiezc do spzitala?" heheh on chyba gorzej sie boi ode mnie

a mi wyskoczyl hemor.... k.m! nigdy nie mialam (tzn raz po urodzeniu 1 dziecka) a teraz przed urodzeniem sie pojawil !!! jestem wsciekła !!! musze zajrzec do apteki, widac wysilek mi nie sluzy

poisy może już poczekaj lepiej do porodu..
kremy na hemoroid wnikają w żyły i jakoś tam mają powiązanie z dzidziusiem...

a mnie boli strasznie podbrzusze, inaczej niż jak mi sie macica obkurczała...
strasznie boli i rwie.. nawet się podnieść nie moge :-(

Kamcia myślę, że jest to jednak powiazane z kurczeniem macicy, nie przejmuj się, ja po pierwszym porodzie dostalam duzego krwiawienia po miesiacu lekarze nie wiedzieli co to bylo i do tej pory nie wiem leciala mi swieza krew ale usg nie wykazalo komplikacji i tak mnie z tym zostawili, ale samo przeszlo więc wiedz, że Twój organizm na pewno wie co robi :-)

persefona, daj mi tą jedną :p Ja mam zupelnie odwrotnie :/
poisy, znam ten bol ;/ Tez nigdy nie mialam a teraz wylazł :/ A co to bedzie po porodzie? ;/

reklama
Jak wszyscy to i ja się poskarżę ;)
Nogi mam spuchnięte jak balony. Właśnie dokupiłam nową parę balerinek o rozmiar większe niż noszę, ponieważ w żadne inne stopa się nie mieści...poza tym noce są okropne... bolą mnie biodra i pośladki od leżenia na boku, ręce drętwieją niemal w każdej pozycji. W ciągu dnia stać za długo nie mogę bo nogi w d...wchodzą, a siedzieć też się nie da, bo kość ogonowa mocno daje o sobie znać. Zgaga właściwie po wszystkim... Twarz spuchnięta, jakby non stop zmęczona. Poce się jak świnia i wiecznie stoję po prysznicem.
Kochać się z mężem nie mogę bo co rusz to zakażenie..:(((((((( ja już WARIUJĘ dziewczyny :angry: !!!!!!!

Do góry