reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze samopoczucie, trymestr po trymestrze !

reklama
jolek, witaj kochana ;-)
patrzę na Twój suwaczek i nie dowierzam że Twoje maleństwo ma już prawie 2 tygodnie :szok: strasznie szybko ten czas leci:-)
szczerze: nie mogę się doczekać Twojej opowieści porodówkowej ale wiem że napiszesz jak będziesz miała czas i ochotę więc Broń Boże nie poganiam :-)

Mnie tez meczy zgaga i to straszna !!!!! W nocy nie tyle budzi mnie siku, tylko wlasnie zgaga. Przy lozku stoi karton mleka, paczka migdalow i rennie.. Chociaz i tak to nie wiele juz pomaga..

Na hemoroidy poleciła mi Posterisan - jest bez recepty, masc albo czopki , i Cyclo 3 Fort - 3xdziennie po 1 tabl. to na zylaki i obrzeki, jakies tam ziolowe

A mi dzisiaj po tym badaniu chyba, tez wydzielina leci i to duzo wiecej niz zawsze, i duzo dzis spacerowalam i jak przyszlam do domu to mialam na wkladce taka lekko podbarwiona krwia, ale leciutko. Ale teraz juz jest normalna- przezroczysta . Ale podbrzusze mnie boli coraz bardziej i w krzyzu i mam coraz czestsze skurcze, niebolesne nieregularne.. Tez chyba doszukuje sie oznak porodu ..

Aina110 faktycznie jeden dzień różnicy.

Daria po badaniu to normalne, że się może plamienie pojawić i skurcze. Ale mi tak na porodówce poród wywołali chociaż maltretowaniem szyjki bardziej niż badaniem ale nadzieję można mieć :)

właśnie marzenko przy taklim bólu jak przy maltretacji szyjki mam sie udać do szpitala czy wcześniej ... bo po tych przezyciach cały czas mam wrażenie że boli mnie niedostatecznie bardzo :p

Żelka nie tyle chodzi o natężenie bólu co o regularne skurcze. Mnie przy masażu szyjki bolało tak, że jakby nie lewatywa to bym się ... z bólu. A taki ból to miałam potem dopiero przy skurczach co 2 minuty jak już miałam duże rozwarcie i dawno wody odeszły. Tak więc nie ból jest wyznacznikiem postępu porodu a skurcze właśnie. Kochana Jak Cię weźmie to my Ci tu powiemy kiedy jechać :D Kamci powiedziałyśmy i zobacz jak jej szybko poszło hihihi

NO właśnie mierze częstość skurczy ... tych brzuchowych, bo plecy i krzyż ciągna i bolą cały czas, żeby się wogóle wyprostować to musze pochodzić - skurcze trwają około 40-50 sec i sa nieregularne ale co 6 - 4 min i nie wiem czy kłaść sie czy zbierać ... poczekam troche i skocze pod prysznic

O ludu, następna :D Idź do wody, to jest dobry test. Jak pomoże to idź spać a jak nie to jest nadzieja. I zależy ile do szpitala masz bo jak bliziutko to nie ma co się spieszyć.

kawałek mam ale wole poczekać, bo jak już tam pojade to mnie nie wypuszczą póki nie urodze :p , za jakąs godzinke skocze do wanny i zobaczymy narazie posiedze i pomonitoruje te skurczybyki.
Dziekuje za pomoc kochana!!!

reklama
fajnie,że powiecie kiedy mi się zaczną właściwe skurcze;-) Zgłoszę się na wątek jak będą jakieś upierdliwe, bo na razie to jak lekarz pytał się- czy bolesne są skurcze które wychodzą na KTG, to się zapytałam uprzejmie "co to znaczy skurcze?" no bo ,że coś tam boli to norma,ale skurcze to skurcze mają być- tak sobie myślę, że pewnie coś jak te co łapią w mięśniach.Więc ja czekam na skurcze, tzn od maja czekam, bo teraz to nie zamierzam rodzić, na majówki się zapisałam, no:tak:
do szpitala mam 30km więc zanim się rozpiszę w wątku,zdiagnozujecie:-D to pewnie nie urodzę jeszcze.
Tylko ginka mi powiedziała, że raczej będę miała odejście wód najpierw ze względu na rozwarcie i małego b.nisko, a na skurcze przyjdzie poczekać.To może poczekam z Wami na bb:-)

Żelka a Ty pamiętam ,że już się nie możesz doczekać porodu, więc może życzę Ci aby to były te "właściwe "skurczybyki :-)

Do góry