reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze samopoczucie, trymestr po trymestrze !

marzena - takie prądy w udach też się zdarzają - jakbym tam taki sznureczek miała to cały nerw czuję. Myślałam najpierw że sobie nadwerężyłam coś ale to ewidentnie sprawka łobuza :)
A widocznie bulgocze bo już od małego próbuje pyskować mamusi?

reklama
salsera, ja tez bulgotania nie zauważyłam. A uciska różnie, jednego dnia źle mi się oddycha, innego źle chodzi lub siada. Różnie to jeszcze jest.
Żelka, głowa do góry, już coraz bliżej.

salsera a u mnie bulgotanie czasem jest i to dość głośne;-)też się zastanawiałam ostatnio nad jego przyczyną.Moja gin kiedyś powiedziała mi,że mam dużo wód płodowych,więc może to? Nie wiem:-p
Żelka trzymam kciuki,żebyś była następną szczęśliwą mamusią z dzidzią przy cycu:-)

Dziewczyny a powiedźcie mi coś,bo zgłupiałam już. Tak czytam o tych skurczach i mam wrażenie,że piszecie o dwóch rodzajach. Ja jak rodziłam,to pamietam te ciągnące "dołowe" (maciczne), ale zrozumiałam,że jeszcze są brzuszne,tak???Czy źle zrozumiałam?Chodzi o samo twardnienie brzucha?Wtedy liczy sie czas i odstepy czasu do nastepnego twardnienia?Bo się pogubiłam:zawstydzona/y:
Ale mi zgaga daje popalić - 3 doba już! non stop!:wściekła/y:

Dziewczyny a czy Wam też się chce tak pić? Ja mam dosłownie napady, że jak mnie pragnienie dopadnie to odessać się nie mogę! Nawet nic chodzi o to że dużo piję tylko, że tak nagle mi się chce. Cukier mam ok więc to raczej moja natura taka.

persefona, ja właśnie nie znam tych skurczy co dziewczyny mają, dlatego zastanawiałam się czy bedę widziała kiedy nadejdą.
marzena, ja też mam takie napady picia i to nie każdym napojem się napiję. Najlepiej to mi niestety woda gazowana wchodzi, tylko potem z ryzykiem zgagi.

bulgotanie slyszalam wczoraj hhe wlasnie sie zastanawialam co tam moze sie dziac ;-)
a skurcze to pamietam typowo krzyzowe paskudne jakby ktos śćiął olbrzymie drzewo i przeciągał mi po plecach ! brzusznych nie miałam wcale przy 1 porodzie a chyba wolałabym ...
samej wody wypijam 2 butelki 1,5 litrowe dziennie + jakies tam napoje zalezy co wpadnie :-)
a swoją drogą zaczęłam do domu wchodzić po schodach ( 4 pietro), teraz juz mi nic nie zaszkodzi a moze pomoze :-)

Ja ostatnio też mam takie napady picia.

Dziewczyny u mnie też czasami słychać takie głośne bulgotanie i to też nie z jelit czy żołądka tylko tak jakby właśnie z brzuszka.. Dzidzie sobie jacuzzi robią ;P

No ale dzisiaj to Mała daje mi nieźle popalić. Ciągle gmera mi coś tam na dole, mam wrażenie że zaraz zrobi "pluk" i wyjdzie jakaś ręka ;P :)

Ja miewam skurcze i wtedy brzuch twardnieje. Czasem bolą jak na @. Przy porodzie pamiętam podobne, przynajmniej na początku bo jak się rozkręciły to wiadomo ;)

A z tym piciem to widzę, że nie tylko ja tak mam. Nie umiem się napoić wodą niegazowaną, nie smakuje mi. Kupuję taką z lekkimi bąbelkami ale zgagi nie mam od wody jeszcze. A wszystko co słodzone to mogę pić butlami po 2 litry i dalej nic. I teraz kiedy zrobiło się cieplej to chce mi się picia z lodem :D

Ostatnia edycja:
reklama
moje skurczybyki są takie że idą z krzyża potem czuć ewidentny skurcz macicy taki okresowy, później coś ala przy masażu szyjki taki ból tylko mniejszy sporo i powoli wycisza sie tak mniej wiecej taki skurczol trwa 40 sec u mnie.
M mi kupił piłke do skakania z wypustkami "erotycznymi" do likwidacji celulitu i i ujedrniania pośladów no i przy okazji do pomocy przy zgładzaniu szyji, bo na piłce sie wywoluje rozwarcie nie? :> i wytelepuje dziecko z tego co pamietam ze szkoły? :)

W każdym razie cały czas mam plamienie dość obfite, dzidziol sie wwierca głową w szyjke skurczow brak, chodze jak zombie :p
marzenko ja wypijam średnio 3 l wody dziennie + jakies tam herbaty ... wyobrazacie sobie że sie później dosikać nie moge i co wstane z kibla znowu mi sie chce :p

Do góry