reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze samopoczucie, trymestr po trymestrze !

Mam skurcze co 5-4 min w wannie intensywność zelżała ale same skurcze nie przeszły, plamie cały czas ... rozmawiałam z położna jeśli do 2 h taki stan sie utrzyma, zrobią się częstsze i silniejsze to rodzimy :)

jaipur porodu jak porodu, poprostu noc w noc mam akcje ze skurczami - te w porównaniu z masażem szyjki nie sa jakieś mega bolesne takie okresowe i co najważniejsze od 2 h regularne zobaczymy za kolejne 2 ... jakoś mocno sie nie napalam że to już

reklama
O ludzie, ja umieram, a te sie rozpakowuja jak ja Wam zazdroszcze. Ja jak dzisiaj nie zemdleje to bedzie dobrze, chyba za duzo sie wczoraj ulatalam, bo na wieczor rozbolaly mnie wszystkie miesnie...polozylam sie spac i tak mnie bolaly rece, nogi, uda po prostu wszystko, ze spac nie moglam, prawie plakalam z bolu i chyba nie przespalam ani jednej pelnej godziny dzisiaj...glowa tak mnie boli, ze ledwo siedze i na oczy widze...

Żelka daj znac co tam sie okazalo, bo ja w szoku jestem jak tu szybko wszystkie leca ;-)

Ciesze się że przynajmniej Stynka (tak zrozumiałam) sie rozpakowała, ja w nocy skurcze miałam co 3 min dość silne, ale stwierdziłam że jednak mało bolą i muszą bbradziej więc poczekam, zasnełam i dziś już pozostało tylko marne echo tego co było wczoraj ...
Wiecie co jestem już załamana i wykończona psychicznie tymi akcjami ;(

żelka nie podłamuj się kochana, bo cos jednak się dzieje :) skurcze już są, a może poprostu u ciebie one muszą rozłożyć się na kilka dni. jedno jest pewne, jesteś juz w 40. tygodniu czyli choćby nie wiem co niedlugo maluch będzie już po drugiej stronie brzuszka. glowa do góry! :)

Żelka, jak ja Ci współczuję... Tyle się bidulko musisz naczekać i naniecierpliwić... A pijesz jeszcze te liście malin? Bo tak mi do głowy przyszło, że skoro ta herbata może jakąś czynność skurczową wywoływać, to może stąd się biorą takie fałszywe alarmy? Chociaż skurcze co 3 minuty to już nie byle co. Ale ja tam się nie znam, tak mi tylko przyszło do głowy, nie sugeruj się:) Może Marzenka coś podpowie:) W każdym razie kciuki mam cały czas zaciśnięte, żeby już szybko poszło.

A ja z innej beczki - czy wasze maludy też mają bulgotki? U mnie to czasami takie siorbanie czy coś słychać z brzucha że aż wstyd normalnie. A nie są to jelita bo te mam niżej. Albo czasami chlupotanie jakby kąpiel brał. Śmieszna sprawa.
No i ewidentnie młody się nieco obniżył bo wracają takie bóle kulszowe czy jak to się nazywa. Miałam na początku ciąży, potem przeszło, a teraz wraca, więc pewnie z tego powodu - widać gdzieś smark mnie uciska.

Boziu Żelka powodzenia kochana trzymaj się dzielnie choć wiem że w Twojej sytuacji to trudne już teraz bo długo się męczysz ale jestem dobrej myśli :tak:

reklama
Żelka Ty jak nasza Styna ze skurczami biegasz i nic z tego nie wynika niestety. Ale nie trać nadziei - każde dziecko kiedyś wychodzi! ;)

Salsera ja nic nie słyszę, mój szkrab nie bulgocze :) Ale uciskać też lubi tylko mnie nie kulszowo boli a wew strona ud drętwieje jakby prąd przechodził, czasem aż noga się ugina.

Do góry