reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze samopoczucie, trymestr po trymestrze !

Vikamcia masz rację-poród idealny na pozbycie się zgagi i innych dolegliwości ciążowych,ale ja bym chciała jeszcze odrobinkę poczekać. Za to ty już możesz-namów małą Emmę na wyjście:-)
jandia witaj w klubie "zgago-męczących":-p

Dziewczyny a ja wczoraj zauważyłam kolejny objaw, tzn. piersi dostaję momentami twarde jak skały i bolą jak przy nadmiarze pokarmu-a przecież jeszcze nie karmię:baffled: Macie też coś podobnego?

reklama
Dziewczyny też macie taką dosyc wodnistą wydzielinę ze wychodzi poza obręb wkładki? zalozylam nowa wkladkę wyszlam do sklepu ok pol godzinki wrocilam i wkladka mokra, nie bede panikowac ale moze mi wyciekaja troche wody a nie chce tez jezdzic odrazu po szpitalach jak wariatka zwlaszcza ze zawsze mialam duzo wydzieliny

a to dobrze to daj znać bo ja wizyte mam dopiero 9 maja, a szkoda mi na te testy dotyczace plynu owodniowego kase wydawac

a w ogóle to jestem zła na siebie bo tylko skonczylam 36 tydzien i nie moge przestac doszukiwac sie oznak porodu przeciez to data orientacyjna a pierwsze dziecko i tak urodziło się po terminie a mi znow odbija i chce zeby to było juz i szukam dziury w calym :-)

Ostatnia edycja:
Spoko loko to nie wody :-D ze mnie tak sie leje, z enietylko wkladki ale i majtki zmieniam minimum 2 razy dziennie, jak wychodze na dluzej to wkladki biore w torbe zeby u kogos zmienic. Pytalam juz lekarza czy to wody ale to nie wody, to poprpstu wieksza ilosc sluzu, ktora jest bariera ochronna szyjki, a teraz jestesmy na takim stadium ciazy, ze jest tego duuuuuuuuzo.
Ja na poczatku myslalam, z epopuszczam w majtki i tego nie czuje, a to jednak sluz ;-)

Mandrzejczuk bidulo Tobie jak nie u góry leci to dołem :)

A ja nie mam śluzu dużo. Trochę takiej gęstszej mlecznej wydzieliny i to też poleci jak trochę pochodzę albo coś porobię.

mi dziś z pasemkami krwi troche poleciało.... ciekawe, ciekawe kiedy mały wyjdzie
marzenka widze, ze tylko dzień różnicy w terminie mamy:-)

reklama
No to widzę, że większość z nas ma taką wydzielinę, czyli wszystko w porządku :) Poisy nie dziwne, że się doszukujesz oznak porodu, wszystkie już byśmy chciały nasze Maluchy mieć po drugiej stronie brzuszka!

Dariaa i co Ci lekarz poradził na te hemoroidy?

Ściskam Was mocno ze wszystkimi objawami, już końcówka błogosławionego stanu :-D

Do góry