reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze samopoczucie, trymestr po trymestrze !

Ja ogólnie w żadnej ciąży nie miałam dolegliwości ciążowych, jedyną tylko oznaką było to, że miałam bardzo dużo śliny w buzi i lekko pobolewały mnie cycuchy. A jeśli chodzi o nerwy to musi mnie na prawdę coś strasznie wkurzyć, żebym wybuchła.

reklama
Ja też jestem strasznie nerwowa :zawstydzona/y: Psy na mój widok uciekają na posłanie, tak na wszelki wypadek:zawstydzona/y: Ciągle kogoś przepraszam. A za chwilę mówię takie rzeczy, że uszy bolą:sorry2:

A poza tym bardzo źle śpię, wczoraj położyłam się o 3 w nocy :szok: i wstałam o 7 z głodem na klacie :wściekła/y: Nie wspomnę o nieustającym bólu piersi, bioder, więzadeł, nijak nie mogę się ułożyć. Na nic nie mam ochoty ale jak już jem to mi smakuje :dry:
A do tego fatalnie się czuję poza domem, jest mi po prostu słabo.

Faktycznie każda ciąża jest inna tylko czy akurat druga musi być tą "trudniejszą" :sorry2:

Jak mi sie agresor włacza:wściekła/y: to oznajmiam głosnoże to juz :wściekła/y:
Mało tego mam alergie :no:na męża komputer a zwłaszcza jak na nim gra oj ciezko widze te 9 miesiecy:baffled:on tez, Najgorsze że czuje sie zle a nic mi nie pomaga nawet jak cos zjem, mdli mnie okropnie dzis nie wiem dlaczego jem banany i frytki:nerd: oj zle sie to skończy jak wejde na wage widze że przytyłam ale ciuchy jakos ciagle tak samo pasuja;-)

No tak, no tak i znowu ja mam w plecy! :angry::dry: Poprzednią przeszłam książkowo to ta musi mi dać popalić :angry:

Nie śpię dalej. Nie mogę. Zjadłam jabłko i wyglądam teraz jak wydmuszka taki mam brzuch.
A do tego jestem już łysa, wypadły mi wszystkie włosy (na głowie, żeby nie było :-p)

Mi tez zaczynaja wypadac wlosy :/
Poza tym codziennie wczesnie rano budzi mnie pelny pecherz, mam bole podbrzusza i glowy
no i chce mi sie plakac bez powodu

No i zapomnialam dodac o baaaaardzo bolacych piersiach
A ten bol podbrzusza zaczyna mnie niepokoić .. Czuje sie jakbym zaraz miala dostać @.
Tez tak macie ?????

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja też jestem strasznie nerwowa :zawstydzona/y: Psy na mój widok uciekają na posłanie, tak na wszelki wypadek:zawstydzona/y: Ciągle kogoś przepraszam. A za chwilę mówię takie rzeczy, że uszy bolą:sorry2:

A poza tym bardzo źle śpię, wczoraj położyłam się o 3 w nocy :szok: i wstałam o 7 z głodem na klacie :wściekła/y: Nie wspomnę o nieustającym bólu piersi, bioder, więzadeł, nijak nie mogę się ułożyć. Na nic nie mam ochoty ale jak już jem to mi smakuje :dry:
A do tego fatalnie się czuję poza domem, jest mi po prostu słabo.

Faktycznie każda ciąża jest inna tylko czy akurat druga musi być tą "trudniejszą" :sorry2:

Hope czuje się identycznie!!!!!

reklama
Dziewczyny, moje bóle piersi ustąpiły za to doszły mdłości ! co za koszmar wnerwiają mnie różne zapachy i najlepiej je mi się warzywka i owoce a mięso całkowicie odpada bo mi się wymioty zbiera(tak jak lubiłam ostre jedzenie tak teraz najlepiej bez przypraw) ,do tego to zmęczenie i senność- nie mogę się zebrać do pisania mgr :-( a to już ostatni dzwonek:-(. Ta ciąża bardziej daje mi się we znaki niż pierwsza - mam nadzieję, że chociaż poród będzie lżejszy bo pierwszy był długi i okropny i do tego cztery dni po terminie.

Do góry