reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze samopoczucie, trymestr po trymestrze !

do 6 msc?? ja to miałam do kooooońca:no::eek:

a co do energii to całkowity brak:sorry2: nie mam siły , tym bardziej że muszę ganiać za małą.. ehh bawić się z nią... mysląłam że będe miała więej sił na wszystko:-p:zawstydzona/y:

reklama
Ech... Kamcia ja też nie mam siły.
Wszystko mnie przerasta i nic a nic nie jest lepiej, mam nawet wrażenie, że gorzej. Wszędzie widzę powód do czepiania się.
Nie mam już takiego super apetytu, nic mi nie smakuje, wszystko jest jakieś dziwne w smaku, nie takie jak być powinno. I dalej nawalają mi biodra i nie mogę spać na boku.
Uczucie zmęczenia i senności też nie ustaje. Do tego ta okropna suchość, nawet powieki mi skrzypią z braku wody :cool:
Biorę urlop od fasolki, wrócę do niej za miesiąc a tymczasem odstawię do inkubatora i wracam do ulubionych zajęć :-p

Kurcze ja nie mogę dopuścić do uczucia głodu bo łapią mnie okropne mdłości:?
Energia wróci wraz z 2 trymestrem
no w poprzedniej ciąży właśńie nie wróciła...:no:
całą ciążę się zyłam jak w 1 trymestrze...
mam nadzieję że teraz będzie inaczej bo mam małą dzidzię... myślalam że jakoś dam radę ze zmęczeniem i mdłościami jak będę się nią zajmować.. ale nie bardzo mi to wychodzi:sorry2:

Kamcia ja właśnie najbardziej boję się, że będę się czuła tak okropnie jak w pierwszej ciąży i nie bedę miała siły zajmować się synkiem. Najbardziej obawiam się jak będę go wnosiła na 3 piętro, bo to juz 12 kg żywego srebra;-). Na razie uczę go wchodzić samego po schodach (oczywiście za raczki) i nawet mu się to podoba. Traktuje to jako zabawę, no ale nie zawsze ma ochotę.
Widziałam, że na forum jest więcej mamuś, które maja już dzieciaczki i będzie rocznikowo ok 2 lat różnicy między dziećmi.

Dziewczyny współczuję dolegliwości :sorry:
u nas spokój tzn poza potworną ochotą na sen (tym bardziej że mała nadal mi się w nocy budzi co 2 godz czasami nawet częściej) i ból krzyża, ale ja chyba należę do tego typu co ładnie znosi ciążę bo poprzednim razem też tak miałam to plus na początku brak apetytu i odrzucenie od niektórych produktów

Wiecie co, ale się cieszę, że mam już taką dużą córkę. Do sklepu skoczy kupić mamusi coś na zachcianki :-p ziemniaki obierze, śmieci wyniesie :-D:-)

reklama
Do góry