reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze pytania- odpowiedzi- RADY:)!

O, Klamka - ja tez tak mam - tzn łożysko tak było że zasłaniało dzidzie ale mnie lekarz nic nie ostrzegał :( no ale na brzuszek uważam ale będę teraz jeszcze bardziej :)
A co do żelaza - to pewnie nic już nie da się poradzić bo wy wszystko wiecie :) - tak jak z tą dietą , widać ona nie wystarcza....ja słyszałam właśnie o soku z buraków ale szczerze mówiąc nie mogę sobie wyobrazić żebym mogła to wypić :( a powiedzcie jakie wyniki hemoglobiny wasi lekarze uważają za niepokojące?

reklama
Niepokojące jest hemoglobina HGB <12 (Ja mam 10, norma przewiduje 12-18). Co do hematokrytu nie jestem pewna, ale chyba powinien być pow. 50% dla ciężarnych. Normy dla kobiet nie w ciąży są HGB 11,5-16, HCT 37-47%. Jak to wygląda u Was??

Ania, ja też mam 10 hemoglobine. Ale dokładnie napisze jak wróce do domu. Z tego jednak co teraz pamiętam to 10,2

Zerknęłam i ja teraz na swoja hemoglobinę - teraz spadła troszeczkę w styczniu 12,1 a w październiku bylo 13

Hemoglobina ze stycznia poczatku to 11.6 (12-16) a hematokryt 34,4 (37-47). Zobacze czy sie poprawia na poczatku lutego. Martwi mnie bardziej 90 tys.plytek krwi przy normie 130-440 ::) Moze aniasorsha zapytaj o to tych Twoich specjalistow? Bo moj powiedzial ze to efekt zatrucia pokarmowego i nieustajacej biegunki w grudniu. Jak robilam wyniki to bylam dopiero kilka dni po stosowaniu diety. Zobaczymy jak bedzie po miesiacu.

ja mialam w listopadzie hemoglobine 12,9, teraz 12,8, hematokryt to wam nie powiem bo wyniki zostały w karcie u lekarza...ale powtarzal że mocz za bardzo zasadowy i kazał brac wit C, poza tym resztę miałam w podanych normach
Ale jak na mnie to ta hemoglobina i tak bez rewelki bo zazwyczaj miałam taką że krew oddawałam :) no ale wiadomo - teraz się dzielę z moim maluszkiem i dla innych już nie ma :)

Dziś odebrałam wyniki badań.Jestem zaniepokojona jednym wynikiem czy któraś z Was może spojrzeć do swoich wyników z morfologii krwi chodzi mi typowo o PCT-hematokryt płytkowy jaki powinien być odpowiedni wynik bo ja mam 192% i oznaczenie H to chyba oznacza że dużo za wysoki do lekarza idę 3 lutego więc to trochę jeszcze czasu a ja się trochę martwię.Pozdrawiam dzięki za odpowiedzi jak ktoś mi postara się odpowiedzieć.

reklama
Do góry