reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze pytania- odpowiedzi- RADY:)!

reklama
Ja dokładnie nie pamiętam ale wiem na pewno że coś tam w procentach też miałąm hight ale lekarz mi powiedział że tak w ciąży może być i jest ok, może i był to hematokryt...tak mi się wydaje

Mam pytanie odnosnie USG. Czy to tzw. polowkowe moze byc robione w 18-tym tygodniu? Bo mi cos gin mowil ,ze w poniedzialek dokladnie bedzie ogladac i mierzyc dzidziulke ??? to chyba nie za wczesnie co?

Myślę, że nie jest za wcześnieskorogin tak zaleca. A najlepiej to sprawdź sobie gdzieś w necie od kiedy te połówkowe można robić. Ja
miałam robione w 22 tc

to może nie ma być jeszcze to połówkowe, mi też sie wydaje że bardziej w 22 więc może ci zalecić jeszcze raz za prawie miesiąc...a może i można wcześniej ::)

Ja miałam w 21tc ale czytałam ze miedzy 18 - 22tc robi sie połówkowe więc pewnie można ale po skończeniu 18tc... Ale skoro gin zaleca..:)

Hej- mój gin zaleca połowkowe po 20 tc..ja ide w ten czwartek to bedzie jakoś początek 22 tc

teraz to sie troche denerwuje :( Moze jak mi zrobi tak wczesnie to nic specjalnego nie zobaczy i powie mi ,ze poprostu wszystko jest w porzadku ??? Napewno jak ja spytam czy nie za wczesnie to sie nie przyzna bo w koncu to lekarz ::) a lekarzy znam baaardzo dobrze.

A u mnie tez jak do tej pory wyniki ok. Hemoglobinka w grudniu 12,9 (12-16). Teraz co prawda to nieco sie stracham przed jutrzejsza wizyta bo ostatni miesiac to malo bylo zdrowego jedzenia a za to na zapas polskich domowych wypiekow: sernika, makowca, piernika oraz wszelkich ziemniaczano-macznych specjalnosci:pyz, bab, klusek itp. Wstyd sie przyznac ale jadlam codziennie podwojna porcje na obiad. No i waga to pokazuje wiec pewnie morfologia tez wylapie. Wprawdzie w ostatnim tygodniu wrocilam juz do zdrowszych nawykow (bo nie moge tu kupic tych naszych smakolykow :() ale to pewnie za malo by wyjsc na prosta. No zobaczymy.
A co do polowkowego to u nas robia je od 17 do 20 tygodnia. Ja wiec z kolei martwilam sie ze bede je miala za pozno bo dopiero po 21 tygodniu (w zwiazku z wyjazdem) ale jak zobaczylam ze w Polsce to norma to sie uspokoilam. Najwyrazniej wszystko zalezy od lekarza/kliniki.

reklama
Do góry