reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze przepisy :)

Dziewczyny, czy któraś z Was piecze/piekła chleb i może się podzielić jakimś sprawdzonym sposobem?
Mam ochotę spróbować upiec w domu (w piekarniku) więc na początek jakiś prosty przepis by mi się przydał.

reklama
A mozna :)
Wejdź sobie na mojewypieki.com poszukaj zakwas i zaraz poszukam innego bloga z którego te pięke chwilunia
No mam CHLEB I INNE PRZEPISY: 61-CHAŁKA Z MASZYNY co prawda ja mam maszynę i w niej z regoly pięke ale tam jest przepis na chałkę koszerna oj bardzo dobry :)
A na początek jak chcesz sobie zobaczyć o co chodzi kup sobie gotowa mieszankę dobra jest w lidlu i spróbuj patrz tylko na składy bo czasem dodają jakieś syfy niepotrzebne

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A ja wam polecam ciacho murzynek :) skladniki: 2 jajka 2 szkl cukru ubijamy na piane pol szkl oleju dolewamy po trochu 2 szkl maki 1 szkl mleka 2 lyzeczki proszku do pieczenia 2 lyzki kakao do formy 40 min 180 st ciasto wysokie puszyste i zawsze sie udaje :) ja kiedys robilam murzynka tak ze margaryne cukier kakao mleko gotowalam na czekolade a potem z tego dopiero ciasto ten prEpis z olejem fajniejszy i szybszy

Prezentacjia prostego i pysznego ciacha :D

Załączniki

• 1436724900207.jpg
    1436724900207.jpg
    17,9 KB · Wyświetleń: 107
Trzeba chyba zrobić :))
Ja dziś robiłam cukinię w panierce w jajku i bułce i na patelnie mniam :))

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Mniam aż ma ochotę na ciasto. A jak duża blacha ma być na tą ilość składników?
Ja dziś na obiad zrobiłam zamiast standardowych kotletow w jajku i bułce, zrobiłam kotlety w panierce z płatków kukurydzianych. Pycha.

Ona ja tez tak lubie i czesto uzywam platkow kukurydzianych ... a murzynek super tylko ja nie mam dobrego piekarnika :-(

reklama
Taka zwykla tortownica moze byc o srednicy 25 cm jak robie podwujne skladniki to na normalnej duzej plaszy dobry jest tez przekladany kajmakiem czekoladowym ale to bomba kaloryczna . ewel ja uwielbiam taka cukinie dawno nie jadlam a te kotlety w platkach musze sprobowac brzmi swietnie :D

Do góry