reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

NASZE PROBLEMY!!!

Dziewczyny może z tymi owulacyjnymi jest podobnie jak z ciążowymi - tan. niby stężenie jakieś tam w moczu ma wystarczyć a nie wystarcza...Ja tak na chłopski rozum sobie tłumacze - im któś więcej pije, dużo siusia..to nawet rano może mieć stężenie za niskie bo nereczki wyprodukowały tyle płynu że się hormon za bardzo w tym płynie "rozwodnił". Tak mi się wydaje...Przynajmniej przy ciążowych wydaje mi się to logiczne, nie wiem dokładnie jak działa owulacyjny - czy wykrywa zawsze czy też przy pewnym stężeniu?

reklama
Dzięki dziewczyny! Pewnie macie rację. Przytulam się przecież dla przytulanie i nie martwię konsekwencjami ;) U nas pogoda CUDNA! Słoneczko i cieplutko. Niebieskie niebo mmmmm...! Zapraszam do Białegostoku! ;D

A ja przyszlam sie poskarzyc bo bardzo zle spalam...wymiotowalam w nocy...oh...:(:(
Malinko no mezowie to potrafia:) moj tez mi humorek tym poprawil:) :p

Cześć dziewuszki czy wiecie może czy będąc w pierwszym miesiącu ciąży można się zaszczepić przeciwko grypie?

Lana, ja niestety nie wiem. Ale widziałam, że na ktorymś wątku przyszłych mam ten temat tez został poruszony - chyba na marcówkach. Zajrzyj tam, może akurat czegoś się dowiesz.
Ja kiedyś czytałam tylko, że w ogóle żadne szczepienia nie są wskazane w czasie ciąży, chyba że istnieje jakieś duże zagrożenie to jest to wtedy mniejsze zło z dwojga. Lepiej jednak się upewnić.

Lana ja byłam ostatnio u lekarza i spytała się o szczepionkę przeciw grypie a on kategorycznie odradził!!!!Jego zdaniem nie można szczepić się bo to niesie bardzo duże ryzyko dla BAJBUSA.

LILITH co jest z tymi facetami!!!!

Lana niestety jak już jesteś w ciązy to nie wchodzą w grę żadne szczepienia ja też chciałam ale decyzja lekarzy była na nie i gina i rodzinnego ale teraz na pewno się zaszczepię przed kolejną probą

Dzięki dziewuszki za odpowiedzi -ja w sumie pytałam tak teoretycznie bo nie wiem czyj estem ponieważ dopiero jestem w trakcie owu.ale boję się ,bo za dwa tygodnie mam szczepienie w pracy a przeciez nie powiem im ,że mogę być w ciąży,a to będzie akurat termin przed spodziewaną @-chyba poprostu skłamie ,że mam kaszel i katar i niech dadzą mi tą szczepionke do domku i zrobie w pużniejszym terminie ,jak będe pewna ,że nie jestem i mnie zaleje-to chyba będzie najlepsze wyjście i najbezpieczniejsze

reklama
Dziewczyny, chciałam was poinformować, że Izabelka w piątek wylądowała w szpitalu. Wyczytałam to w styczniowych mamach.
Okazało się, że miała rozwarcie i jest teraz na podtrzymaniu. Bardzo mnie to zmartwiło. :(
Liczę, że wszystko będzie szybciutko w normie i Izabelka wyjdzie do domciu.
Trzymajcie również kciuki za Izabelkę!!!!
Tak sobie czasami zaglądam do styczniowych mamuś. Tam jedna dziewczyna urodziła już w 5 miesiącu. Dzidzia ciągle walczy w szpitalu. Taka mała z niej kruszynka.
Och, oby wszystko było dobrze.

Do góry