reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

NASZE PROBLEMY!!!

reklama
LANA tak mi smutno... :( ale musisz mysleć pozytywnie!! bedzie dobrze- zobaczysz!!!
moja koleżanka też miała podobną historię, z tym że jej taka cytologia wyszła jak była w pierwszym miesiącu ciąży i lekarz kazał jej usunąć!!! powiedział, że jak tego nie zrobi to umrze i ona i dziecko!!
poszła do innego lekarza i ...urodziła zdrowego chłopaczka i z nią jest ok :)
bądź dzielna LANA!! trzymam kciuki za Ciebie moooocno!!!

LANA poczytałam "trochę" i myślę że żeby acząć się zamartwiać to trzeba poczekac na wynik następnej cytologii...
ja osobiście myślę że u Ciebie jest wszystko ok... MUSI być... trzymam kciuki za nastepny wynik...

dziewczyny co to jest E-O czy to chodzi o 0 stopień? Czy mając nadżerkę można zajść w ciążę? czy ona to utrudnia?

Anusieńka E-O -z tego co ja wiem to jest czystość pochwy i brak nadżerki-O to stopień [oznacza ,że jest dobry,ale reszte którą pobiera gin.do badanialabolatoryjnego jest pużniej oceniana i opisywana kiedyś były to stopnie I,II,III,IV,V=dwa pierwsze jeszcze dopuszczane trzeci jest nieciekawie CZWARTY RAK PRZEDINWAZYJNY A PIĄTY NAJGORSZY RAK-FUJ FUJ :mad:-Ja miałam trzy lata temu trójke i dlatego poddałam się konizacji[częśćiowemu skróceniu szyjki macicy],nadżerka jeśli jest duża z tego co słyszałam może utrudniać zajście w ciąże ale jeśli jest mniejsza to niektórzy lekarze twierdzą ,że ciąża może ją zaleczyć. Moja kumpela miała wynik cytologi czwórke ale coś jej tam wycieli i narazie jest wszystko o.k-i tak ma być :)

ja słyszałam że nadżerka nie przeszkadza w zajściu w ciąże- oczywiście umiarkowana, bez stanu zapalnego;
i że lepiej jej przed porodem nie zaleczać , bo po porodzie się i tak odnowi, a jak się ją zamrozi czy wypali to szyjka traci elastyczność i wtedy jest problem podczas i po porodzie

tak Alekmasz racje jeśli nie jest zbyt duża to nie ma problemu ale jak pisałam jeśli jest duża to już inna bajka a raczej koszmarek :mad:

LANA tak mi przykro ale posłuchaj co dokładnie masz tam napisane. Mój kolega jest ginem i ja poszłam do niego z wynikami mojej cytologii bo lekarz też mnie nastraszył u mnie klasyfikacja wg. papanicolau: III nieprawidłowe komórki nabłonka wielowarstwowego płaskiego o nieokreślonym znaczeniu (ASC-US). Zrobił jeszcze raz badania debatowali z histopatologiem i po prostu u mnie w organizmie są komórki jakich jeszcze medycyna nie poznała a w takim normarlnym badaniu walneli stopień III i martw się kobieto sama. Prześlij mi dokładnie co masz napisane.

reklama
Moniolek zleciałaś mi skarbie z nieba będe Ci bardzo wdzięczna jeśli czegoś się skarbie dowiesz :) a więc tak mam napisane rozpoznanie kliniczne ]mam E O a rozpoznanie cytologiczne "NIEPRAWIDŁOWE KOMÓRKI NABŁONKA PŁASKIEGO" Zalecenia[/u]-[ASC-US] i nic więcej tylko to zaznaczam ,że jestem po konizacji trzy lata temu miałam zabieg,przez dwa lata od tego zabiegu robiłam cytologie co trzy miesiące i wszystko było o.k

Do góry