reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze Porody :)

Dokladnie tak jak napisala Kasiulka:tak::tak: dziala naprawde rewelacyjnie i nie ma zadnego wplywu na dzidzie. Skutki uboczne to faktycznie te mdlosci ( tak jak po piciu % i efekt podobny). Ja nawet zwymiotowalam raz ale to bylo nic w porownaniu z tym jak ukoil mnie od bolu hehe:-D:-D naprawde ten jeden skurcz kiedy to bylam na kibelku byl poprostu okropny i chyba wtedy poczulam jak to jest miec prawdziwe skurcze porodowe.
Moja kolezanka rodzila w Polsce z gas&air ale w prywatnej klinice.
Mam nadzieje ze wprowadza to do szpitali bo jest naprawde pomagajace.
Wiadomo ze wyczerpanie robi swoje i tez juz mialam dosc w ostatniej godzinie ale mozna by bylo ulzyc mamuskom podczas porodu:tak::tak:

reklama
Rany to ja też nie doczytałam o tym cudzie wynalazku. Czyli ja rodząc Emilkę wdychałabym to sobie tylko 20 godzin i byłoby miodzio :-):-):-)
Ale fakt, skoro jest coś takiego, to czemu w szpitalach nie ma? Zapłaciłabym.

Martucha czyli porodzik miałaś całkiem fajny i te skurcze parte - tylko 4. Moje parte trwały całą godzinę:baffled:

Wiadomo ze sa tez mega ciezkie porody w ktorych az tak moze nie pomaga, ale ogolnie z kim nie gadam tutaj to glownie na tym wszyscy rodza:tak::tak:
A najlepsze ze moja polozna swojego siedemnastoletniego teraz juz syna rowniez rodzila przy gas&air czyli w UK to juz jest tyle czasu a w PL dalej nic!!
A jak czytalam o tych waszych rachunkach za porody rodzinne!!!:szok::szok::szok:
To jest jakas paranoja, przeciez wiadomo ze powinny miec na celu dobro mamy i dziecka a wiekszosc mam woli rodzic z tatusiem!!
Tutaj w UK, mielismy mala piekna porodowke w domowej atmosferze, byl tv i szafki jak w domu,pilka, woda z lodem i cytryna dla mnie, kanaki i owoce-na co bylam w szoku bo myslalam ze nie mozna jesc przed porodem a co dopiero w trakcie hehe:-Dw korytarzu przytulna lazieneczka:tak: calkiem mily klimat i to wszystko za darmo. Wiem ze nie w kazdym szpitalu w UK tak jest bo moja kumpela ktora rodzila miesiac przede mna nie miala az takich 'luksusow' ale jak dla mnie to byla bomba!

Martucha widze ze porod mialas calkiem "mily";-), aj jak sobie przypomne to juz mnie wszystko boli:-D
Wydaje mni sie ze Gas & air jest w Polsce dostepny i zastanawiam sie wlasnie czemu z tego cudu nieskorzystalam:confused:

A jak czytalam o tych waszych rachunkach za porody rodzinne!!!:szok::szok::szok:
Jakie rachunki? ja rodzilam w prywatnym szpitalu i wszystko bylo refundowane przez NFZ - nieplacilam nic, ani za rodzinny poro, ani za pobyt, a waryneczki byly super. jedyne co bylo platne to znieczulenie i chyba porod w wodzie.

aaga1407 kurde nie moge tego znalezc ale cos tam mi przemknelo jak czytalam ze wyslali rachunki za to ze byl to porod rodzinny:confused::confused:

jak znajde to zacytuje chyba ze mi sie przewidzialo:-)

No ja za poród rodzinny teoretycznie nie płaciłam ale płaciłam za sale o podwyższonym standardzie ( przyrządy do ćwiczenia łazienka ..............a tylko w takiej były możliwe porody rodzinne:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: czyli 400 zł salka i 400 zł znieczulenie a potem już luz sala dwuosobowa z łazienka za free:cool2:

No ja za poród rodzinny teoretycznie nie płaciłam ale płaciłam za sale o podwyższonym standardzie ( przyrządy do ćwiczenia łazienka ..............a tylko w takiej były możliwe porody rodzinne:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: czyli 400 zł salka i 400 zł znieczulenie a potem już luz sala dwuosobowa z łazienka za free:cool2:
:szok::szok: no cos ty. ja mialam pokoj przedporodowy (oczywiscie tylko dla mnie imeza) z wlasna lazienka, w pokoju byla wanna do porodu, pilki do cwiczen i inne rzeczy, z ktorych niekorzystalam bo od skakania na pilce bylo mi jeszcze gorzej, ale byly, oczywiscie telefon zeby mozna bylo wezwac polozna, telewizor. z pokoju przechodzilo sie bezposrednio do sali porodowej (byla na dwa pokoje), ogolnie pokoje dwuosobowe - oczywiscie z lazienkami - waruneczki naprawde super, maly kameralny szpital. to wszystko bylo za free

Jak najbardziej Martucha, ja miałam płatny poród rodzinny. Nic Ci się nie przewidziało. Nawet mam rachunek na którym pisze - pobrano opłatę za poród rodzinny 100zł.:tak:

Jak najbardziej Martucha, ja miałam płatny poród rodzinny. Nic Ci się nie przewidziało. Nawet mam rachunek na którym pisze - pobrano opłatę za poród rodzinny 100zł.:tak:
:szok::szok::szok: no to jestem w szoku, nieslyszalam jeszcze od zadnych znajomych zeby placili za rodzinny porod, ale co kraj to obyczaj, a tu chyba co wojewodztwo to obyczaj

reklama
Jakby mi kto nie wierzył to nawet znalazłam tą kartkę, ale jako że nie posiadam skanera, zribiłam fotkę...

1001497cm9.jpg

Do góry