reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze Porody :)

Antenka opisując poród ... nie da się tego chyba zrobić krótko :no:... mi też to nie wyszło haha :-D;-), a bałam się, że nie będę miała o czym pisać :rofl2:.

A jeśli chodzi o warunki, to w tej klinice, w której rodziłam było wszystko tak jak opisała Antenka ... tylko nie wiem czy są tam pokoje 1 osobowe, bo ja byłam w 2 os. tak samo z toaletą i prysznicem i to wszystko jeszcze na fantastycznym poziomie, jakbym była w jakimś małym hotelu. Również powiedziano mi, że mam nic a nic dla siebie i dzidzi nie przywozić, bo wszystko dostanę na miejscu i tak też było :tak:.... a to wszystko na kasę chorych niezły szok :szok:, prawda :-)???

Nawet szef szpitala (mój anestezjolog) przyszedł na drugi dzień zapytać czy jestem zadowolona z porodu i prosił, by dalej polecać jego klinikę :szok::tak::-D.
A że niestety prawie cała moja rodzinka leżała kiedyś w szpitalach to się napatrzyłam na nasz polski standard i niedowierzałam, że coś takiego jak ta klinika jest w ogóle możliwe ...

reklama
... nie napisałam całej prawdy :zawstydzona/y::sorry2:, trzeba było najpierw zapłacić za wizytę + USG u lekarza i za wyżywienie ... ale to były jedyne koszty nie pokryte przez kasę chorych :tak:

Tak więc Abejka ... na następny poród zapraszam do Bielska :-D;-)

... nie napisałam całej prawdy :zawstydzona/y::sorry2:, trzeba było najpierw zapłacić za wizytę + USG u lekarza i za wyżywienie ... ale to były jedyne koszty nie pokryte przez kasę chorych :tak:

Tak więc Abejka ... na następny poród zapraszam do Bielska :-D;-)

ticzka a wiesz ze to rozważe?? co to za klinika???? moja kolezanka ma termin za 20 dni.....a do BB nie ejst znowu tak daleko

Abejka ... klinika nazywa się Esculap i znajduje się w Wapiennicy, a to jest dzielnica jakieś 10-15 minut od centrum Bielska-Białej :tak:

Tika sory;-)ale slyszalam niepochlebna opinie o tym Esculapie;-)no ale z tego co piszesz bylo ok

Skakanka ... opinie jak zwykle są podzielone :-D;-). Ja również słyszałam niepochlebne opinie, ale związane one były właśnie z tym trzymaniem pacjentek tylko 48 godzin po porodzie, a to nie wszystkim odpowiada. Jedyny minus tej kliniki jeszcze, jak dla mnie to to, że jeśli coś się dzieje bardzo poważnego z dzidzią po porodzie to oni przewożą dziecko do szpitala wojewódzkiego, bo nie mają odpowiedniej aparatury .... acha ... no i odwiedziny też są tylko 2 razy dziennie po godzinie ...

Dla mnie było bardzo ok, że pielęgniarki biegały cały czas na okrągło, jeśli trzeba było ... nie musiałam się prosić o nic przeciwbólowego wystarczyło, że powiedziałam i od razu, któraś z sióstr przynosiła zastrzyk. Poza tym byłam w szoku :szok:, bo to bardzo niespotykane .... ale tam personelowi medycznemu nie wolno przyjmować żadnych prezentów ... nawet czekolady i kawy ... a mimo to pielęgniarki są przemiłe ...

Dzidzie dostawałam wykąpusianą i pachnącą i mogła być przy mnie cały czas jeśli tego chciałam lub na noc zabierali na życzenie mam :tak:.

Nie no i w ogóle jak dla mnie to naprawdę super ... pokój niczym nie przypominający sali szpitalnej ... acha! teraz sobie jeszcze przypomniałam jeden szczegół ... w sumie miło mnie zaskoczył ... herbatę podawali w szklankach na spodeczku hahaha :szok::-D... a tego w żadnym szpitalu jeszcze nie widziałam ... nie, żeby to miało przesądzić o zaletach tej kliniki ... nie ... nie myślcie, że ja taka :-D;-):zawstydzona/y:

Tika zgadza sie, w sumie to glupio napisalam bo przeciez wiem z wlasnego przede wszystkim doswiadczenia jak to jest z tymi opiniami a nie ma szpitala idealnego.
A co slyszalam,ze wlasnie szybko wypuszczaja nawet po cesarce i tak wypuscili dziewczyne z ropiejaca rana i leczyla ta rane potem w zwyklym szpitalu,ktory natomiast ma opinie rzezni:-DA ja teraz po dwoch porodach w tej tzw rzezni i innym gdzie mialo byc tak super;-)wybralabym ta rzeznie wlasnie.

reklama
heehehee ... Ticzka, jak nie będzie to dostaniesz żółtą kartkę , a potem ..... hmmm kara będzie sroga .... odsetki karne, pejcze i kajdany ;-):rofl2:
a w ostateczności pójdzie w ruch krzesełko, które Karlam znalazła na Allegro :rofl2:

i Mariaola założy na nos czerwoną piłeczkę, żeby nie było zbyt serio :-D

skórzaną bielizne???:-D

i lateksowe wysokie buty :happy2::happy2::happy2:

i czerwone kabaretki zeby było pod kolor z noskiem :szok::-D

O mało nie pękłam ze śmiechu :-D:-D:-D:-D:-D:-D Chciałabym zobaczyć kiedyś Mariolę w tym ubraniu ;-):-D

Do góry