reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze Porody :)

Antenka opisując poród ... nie da się tego chyba zrobić krótko :no:... mi też to nie wyszło haha :-D;-), a bałam się, że nie będę miała o czym pisać :rofl2:.

A jeśli chodzi o warunki, to w tej klinice, w której rodziłam było wszystko tak jak opisała Antenka ... tylko nie wiem czy są tam pokoje 1 osobowe, bo ja byłam w 2 os. tak samo z toaletą i prysznicem i to wszystko jeszcze na fantastycznym poziomie, jakbym była w jakimś małym hotelu. Również powiedziano mi, że mam nic a nic dla siebie i dzidzi nie przywozić, bo wszystko dostanę na miejscu i tak też było :tak:.... a to wszystko na kasę chorych niezły szok :szok:, prawda :-)???

Nawet szef szpitala (mój anestezjolog) przyszedł na drugi dzień zapytać czy jestem zadowolona z porodu i prosił, by dalej polecać jego klinikę :szok::tak::-D.
A że niestety prawie cała moja rodzinka leżała kiedyś w szpitalach to się napatrzyłam na nasz polski standard i niedowierzałam, że coś takiego jak ta klinika jest w ogóle możliwe ...

reklama
... nie napisałam całej prawdy :zawstydzona/y::sorry2:, trzeba było najpierw zapłacić za wizytę + USG u lekarza i za wyżywienie ... ale to były jedyne koszty nie pokryte przez kasę chorych :tak:

Tak więc Abejka ... na następny poród zapraszam do Bielska :-D;-)

... nie napisałam całej prawdy :zawstydzona/y::sorry2:, trzeba było najpierw zapłacić za wizytę + USG u lekarza i za wyżywienie ... ale to były jedyne koszty nie pokryte przez kasę chorych :tak:

Tak więc Abejka ... na następny poród zapraszam do Bielska :-D;-)

ticzka a wiesz ze to rozważe?? co to za klinika???? moja kolezanka ma termin za 20 dni.....a do BB nie ejst znowu tak daleko

Abejka ... klinika nazywa się Esculap i znajduje się w Wapiennicy, a to jest dzielnica jakieś 10-15 minut od centrum Bielska-Białej :tak:

Tika sory;-)ale slyszalam niepochlebna opinie o tym Esculapie;-)no ale z tego co piszesz bylo ok

Skakanka ... opinie jak zwykle są podzielone :-D;-). Ja również słyszałam niepochlebne opinie, ale związane one były właśnie z tym trzymaniem pacjentek tylko 48 godzin po porodzie, a to nie wszystkim odpowiada. Jedyny minus tej kliniki jeszcze, jak dla mnie to to, że jeśli coś się dzieje bardzo poważnego z dzidzią po porodzie to oni przewożą dziecko do szpitala wojewódzkiego, bo nie mają odpowiedniej aparatury .... acha ... no i odwiedziny też są tylko 2 razy dziennie po godzinie ...

Dla mnie było bardzo ok, że pielęgniarki biegały cały czas na okrągło, jeśli trzeba było ... nie musiałam się prosić o nic przeciwbólowego wystarczyło, że powiedziałam i od razu, któraś z sióstr przynosiła zastrzyk. Poza tym byłam w szoku :szok:, bo to bardzo niespotykane .... ale tam personelowi medycznemu nie wolno przyjmować żadnych prezentów ... nawet czekolady i kawy ... a mimo to pielęgniarki są przemiłe ...

Dzidzie dostawałam wykąpusianą i pachnącą i mogła być przy mnie cały czas jeśli tego chciałam lub na noc zabierali na życzenie mam :tak:.

Nie no i w ogóle jak dla mnie to naprawdę super ... pokój niczym nie przypominający sali szpitalnej ... acha! teraz sobie jeszcze przypomniałam jeden szczegół ... w sumie miło mnie zaskoczył ... herbatę podawali w szklankach na spodeczku hahaha :szok::-D... a tego w żadnym szpitalu jeszcze nie widziałam ... nie, żeby to miało przesądzić o zaletach tej kliniki ... nie ... nie myślcie, że ja taka :-D;-):zawstydzona/y:

Tika zgadza sie, w sumie to glupio napisalam bo przeciez wiem z wlasnego przede wszystkim doswiadczenia jak to jest z tymi opiniami a nie ma szpitala idealnego.
A co slyszalam,ze wlasnie szybko wypuszczaja nawet po cesarce i tak wypuscili dziewczyne z ropiejaca rana i leczyla ta rane potem w zwyklym szpitalu,ktory natomiast ma opinie rzezni:-DA ja teraz po dwoch porodach w tej tzw rzezni i innym gdzie mialo byc tak super;-)wybralabym ta rzeznie wlasnie.

reklama
heehehee ... Ticzka, jak nie będzie to dostaniesz żółtą kartkę , a potem ..... hmmm kara będzie sroga .... odsetki karne, pejcze i kajdany ;-):rofl2:
a w ostateczności pójdzie w ruch krzesełko, które Karlam znalazła na Allegro :rofl2:

i Mariaola założy na nos czerwoną piłeczkę, żeby nie było zbyt serio :-D

skórzaną bielizne???:-D

i lateksowe wysokie buty :happy2::happy2::happy2:

i czerwone kabaretki zeby było pod kolor z noskiem :szok::-D

O mało nie pękłam ze śmiechu :-D:-D:-D:-D:-D:-D Chciałabym zobaczyć kiedyś Mariolę w tym ubraniu ;-):-D

Do góry