reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze piersi - siara, laktacja, karmienie itd.

u mnie jest jakoś tak dziwnie,że jak karmie z jednej piersi to automatycznie z drugiej tez leci mi pokarm... i całe łóżko w mleku.. mała jak na 4 dobe życia je wg mnie bardzo dużo... dzis w nocy to chyba ze 3 godziny wisiała mi przy cyckach- tylko gdyby mnie jeszcze tak sutki nie bolały... ona płacze z głodu a ja obok niej z bólu

reklama
Ewunia,
mnie tez jak karmie jednym cycem to z drugiego leci jak z kraniku :) Wkladki laktacyjne zastapilam na noc pieluszka tetrowo poskladana i wlozona pod obcisla bluzke. Jak karmie to z mleko z drugiej piersi wsiaka w pieluszke. Zdarza sie, ze w ciagu nocy musze ze 2 razy wymienic pieluche, bo jest cala mokra. A bol brodawek jest straszny! Myslalam, ze padne jak mala zaczynalam ssac - moj porod to byl przy tym pikus ;D
Zobaczysz. Na pewno wkrotce sie poprawi!

Mi też leci z piersi, którą nie karmię, ale wystarczają mi wkładki laktacyjne :)
A z tym wiszeniem przy cycu to też czasami nie rozumiem, bo nieraz Kinga ssa przez 10 min. i opróżni całego cyca, a czasami godzina to mało. Myślę, że ona cyca przez godzinę bo chce się po prostu poprzytulać, ale jak jej przerwę to płacze i szuka cyca :)

ja niestet tez mam problem z laktacją i musze malego dokamiac butelką próbowałam juz laktatora,homeopatii ,piwa karmi ,3 rodzajów herbatek i nic :-[ jestem załamana bo bardzo chce małego karmic a on ma straszny apetyt

serduszko ja mam dokładnie ten sam problem. mala je tak duzo ze cyc jej nie wystarcza i dostaje butle.no alenie bede dzieciatka głodzic,trudno nie kazdemu jest dane .
mleka mam nie mało ale jej to nie wystarcza.dopiero jak zje 90 ml z butli to jest najedzona i to tez czswm musze ja jeszcze dopoic herbatka.tez byłam na poczatku załamana ale to jeszcze gorzej bo im bardziej sie starałam tym pokarmu bylo mniej,

ja jeszcze sprubuje ze dwa tyg i chyba odpuszczę znajome co tez nie dane im było karmić i dawały sztuczne tez mają zdrowe dzieci .A Aga czym dokarmiasz bo ja nadal tym co w szpitalu Nan I .?

Wlasnie dziewczyny, czym dokarmiacie i jak, tzn. kiedy? Ja jednak zakupie chyba jakies mleko modyfikowane, bo Sara np. dzisiaj w nocy nie spala od 1 do 3:40 i chciala caly czas jesc, a cycki wydaje mi sie oproznione byly :p Myslalam, ze wykituje - zasypialam nad nia :p
Myslalam, zeby dawac jej cycka, potem ewentualnie drugiego i jakby dalej chciala jesc to wtedy butle. Ile ml wtedy dawac??

kurcze... zaczynam mieć problem... Piotrus je więcej niż moje cycki są w stanie wyprodukować :(
na dodatek w jednym jakby przystopowała się produkcja mleka - Piotruś potrafi wisieć na nim przez godzinę a potem i tak muszę mu zapodać drugiego :(
cycki zaczynają być miękkie a po wyssaniu to normalnie flaki jak u afrykanek :(

herbatek laktacyjnych pić nie mogę - moja przygoda z nimi zakończyła się potworną wysypką na całym ciele - musiałam dostać leki antyalergiczne, bo wapno też nie pomagało

na dodatek musiałam wykluczyć z diety wszelki nabiał ze względu na Piotrusiowe kupki

chciałam kupić laktator żeby odciągać i zostawiać Szymonowi mleko dla małego jak będę musiała gdzieś wyjść, ale kurcze zdaje się, że nie będę miała czego odciągać...

kochane, co zrobić żeby w cyckach było więcej mleka??

Leyna, mi też w pewnym momencie wydawało się, że mała się nie najada (jakieś takie glupie przekonanie, bo przecież na wadze przybiera super, to chyba przez te jej bóle brzucha, ona płakała z bólu, a ja myślałam, że z glodu :-[ ) i po każdym karmieniu męczylam cycki laktatorem. Produkcja pokarmu tak wzrosła, że jak przychodziła pora karmienia to cycki miałam jak kamienie, a mała nie umiała opróżnić całej piersi, bo to było dla niej za dużo :)
Więc jeśli chcesz zwiekszyć produkcję, to spróbuj tego sposobu :)
A może zastanów się czy na pewno Piotrusiowi jest mało, bo może on po prostu lubi poleżeć przy piersi i spróbuj np. zabrać mu cycka i ululać na rękach. Bo jeżeli zbyt często płacze, to wcale nie musi oznaczać że ciągle jest głodny :)

reklama
Ja jak narazie na ilosc mleczka nie narzekam..a na herbatki laktacyjne tez mam uczulenie...a gdzies słyszałam ze karmi jest dobre na produkcje mleka zresztą mam przykład w rodzinie bratowa 3 dzieci cycem wykarmiła ostaniego synka to do 2 lat karmiła i non stop własnie piła piwo karmi....pozdrawiam

Do góry