reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze objawy i dolegliwości... ;)

Mi ginka poleciła MagneB6 i taki brałam, ale jak mi dawke zwiększyła to zmieniłam na MAGNUM (babeczka w aptece powiedziała że to to samo, tyle, że MagneB6 szybciej sie wchłania) no ale MAGNUM jest tańszy więc go wzięłam bo bym nie wyrobiła przy max dawce z kasą:zawstydzona/y:;-)
I ten magnez to oczywiście mam dodatkowo, bo Prenatal łykam dalej:tak:

reklama
Kurcze Asmodis uwazaj na siebie.Wez dwie no-spy i lec po ten magnez.ja jestem panikara i chyba bym wrocila do domu zeby do lekarza szybciej isc w takim przypadku:zawstydzona/y:

Kurcze Asmodis uwazaj na siebie.Wez dwie no-spy i lec po ten magnez.ja jestem panikara i chyba bym wrocila do domu zeby do lekarza szybciej isc w takim przypadku:zawstydzona/y:
Aneczka ja jestem w domu. jestem zameldowana i pochodze z lublina a w naleczowie zaczelam mieszkac troche przed slubem i teraz tu mieszkamy w trojke na razie

A no tak zapomnialam:zawstydzona/y:;-).Chodzilo mi tylko o to ,ze pojechalabym chyba do szpitala jesli skurcze sa faktycznie bolesne

No to dziewczyny uwazajcie na siebie!
Asmodis, Ty sie postaraj nie denerwowac i nie przemeczac zbytnio przed ta wizyta u lekaza. Kto wie, moze to po prostu z przemeczenia macica wieczorem odreagowuje, bo przeciez masz jeszcze mala coreczke i na pewno musisz jej poswiecac sporo czasu, nosic na rekach, a to jakby nie bylo dla ciezarnego organizmu duze obciazenie. I do tego jeszcze sleczenie w ksiazkach..
Bo wiecie co? Mnie czasem delikatnie pobolewa brzuszek, ale tylko jak za duzo porobie w domu. A tak nie pracuje, nie musze sie uczyc i w zasadzie nie mam stresow, a moge sobie pozwolic na odpoczynek i moze dlatego raczej nie mam zadnych dolegliwosci?
Chociaz wiem, ze latwo jest mowic jak sie czlowiek dobrze czuje a jak cos zaczynas sie dziac niepokojacego, to na pewno tez bym sie zamartwiala (juz taka nasza kobieca natura:))

A ja nie mogę spać, mała mi tak w brzuchu kopie że nie mogę zasnąć , nie wiem jaką pozycję przyjąć do snu, na prawym boku jak się położę to zaczyna tak kopać że nie mogę na lewym też, ostatecznie leże na plecach i jak mała ucichnie to się przekręcam na lewy bok. Hheheheh daje mi popalić kochane maleństwo. A jak u was ze snem?

Asmodis i jak u Ciebie? Wszystko już dobrze? Skurcze jak na razie odeszły w zapomnienie?
Annn u mnie spanie w miarę ok. Aż tak mocno Adasiek nie kopie. A jeśli mu się zdarza to sporadyczny kop w żebra ;-)

Słuchajcie, nie wiem czy to wina rozrastającego się brzucha czy jednak coś się dzieje. Jak za długo siedzę to odczuwam nieprzyjemne pieczenie w okolicy woreczka żółciowego. Czy przytrafiło się Wam coś takiego?

Kurcze, a u mnie mały właśnie bardzo kopie, najbardziej zaczyna wieczorem i tak do 3-4 nad ranem...no i spać wtedy nie mogę...dobrze, że mogę odespać sobie w dzień...ale to co on wyprawia w nocy to jest nie do pomyślenia:szok:;-)

reklama
No ja tez mam straszne kopańska tyle że przez cały dzień (z małymi przerwami), na szczęście w nocy śpie jak zabita :-D
Dziś maluch wariował cały dzień, czasem tak sie dziwnie rusza, że normalnie odczuwam to jakby miał "konwulsje" bo sie trzepie tak strasznie szybko że szok:szok: normalnie jakby miał jakies szybkie drgawki i tak seriami:-D
dzieki bogu moja macica jeszcze nie sięga żeber więc nie dostaje strzałow w żebra, choć juz niewiele brakuje:baffled::blink:

Do góry