reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze objawy i dolegliwości... ;)

Mi ginka poleciła MagneB6 i taki brałam, ale jak mi dawke zwiększyła to zmieniłam na MAGNUM (babeczka w aptece powiedziała że to to samo, tyle, że MagneB6 szybciej sie wchłania) no ale MAGNUM jest tańszy więc go wzięłam bo bym nie wyrobiła przy max dawce z kasą:zawstydzona/y:;-)
I ten magnez to oczywiście mam dodatkowo, bo Prenatal łykam dalej:tak:

reklama
Kurcze Asmodis uwazaj na siebie.Wez dwie no-spy i lec po ten magnez.ja jestem panikara i chyba bym wrocila do domu zeby do lekarza szybciej isc w takim przypadku:zawstydzona/y:

Kurcze Asmodis uwazaj na siebie.Wez dwie no-spy i lec po ten magnez.ja jestem panikara i chyba bym wrocila do domu zeby do lekarza szybciej isc w takim przypadku:zawstydzona/y:
Aneczka ja jestem w domu. jestem zameldowana i pochodze z lublina a w naleczowie zaczelam mieszkac troche przed slubem i teraz tu mieszkamy w trojke na razie

A no tak zapomnialam:zawstydzona/y:;-).Chodzilo mi tylko o to ,ze pojechalabym chyba do szpitala jesli skurcze sa faktycznie bolesne

No to dziewczyny uwazajcie na siebie!
Asmodis, Ty sie postaraj nie denerwowac i nie przemeczac zbytnio przed ta wizyta u lekaza. Kto wie, moze to po prostu z przemeczenia macica wieczorem odreagowuje, bo przeciez masz jeszcze mala coreczke i na pewno musisz jej poswiecac sporo czasu, nosic na rekach, a to jakby nie bylo dla ciezarnego organizmu duze obciazenie. I do tego jeszcze sleczenie w ksiazkach..
Bo wiecie co? Mnie czasem delikatnie pobolewa brzuszek, ale tylko jak za duzo porobie w domu. A tak nie pracuje, nie musze sie uczyc i w zasadzie nie mam stresow, a moge sobie pozwolic na odpoczynek i moze dlatego raczej nie mam zadnych dolegliwosci?
Chociaz wiem, ze latwo jest mowic jak sie czlowiek dobrze czuje a jak cos zaczynas sie dziac niepokojacego, to na pewno tez bym sie zamartwiala (juz taka nasza kobieca natura:))

A ja nie mogę spać, mała mi tak w brzuchu kopie że nie mogę zasnąć , nie wiem jaką pozycję przyjąć do snu, na prawym boku jak się położę to zaczyna tak kopać że nie mogę na lewym też, ostatecznie leże na plecach i jak mała ucichnie to się przekręcam na lewy bok. Hheheheh daje mi popalić kochane maleństwo. A jak u was ze snem?

Asmodis i jak u Ciebie? Wszystko już dobrze? Skurcze jak na razie odeszły w zapomnienie?
Annn u mnie spanie w miarę ok. Aż tak mocno Adasiek nie kopie. A jeśli mu się zdarza to sporadyczny kop w żebra ;-)

Słuchajcie, nie wiem czy to wina rozrastającego się brzucha czy jednak coś się dzieje. Jak za długo siedzę to odczuwam nieprzyjemne pieczenie w okolicy woreczka żółciowego. Czy przytrafiło się Wam coś takiego?

Kurcze, a u mnie mały właśnie bardzo kopie, najbardziej zaczyna wieczorem i tak do 3-4 nad ranem...no i spać wtedy nie mogę...dobrze, że mogę odespać sobie w dzień...ale to co on wyprawia w nocy to jest nie do pomyślenia:szok:;-)

reklama
No ja tez mam straszne kopańska tyle że przez cały dzień (z małymi przerwami), na szczęście w nocy śpie jak zabita :-D
Dziś maluch wariował cały dzień, czasem tak sie dziwnie rusza, że normalnie odczuwam to jakby miał "konwulsje" bo sie trzepie tak strasznie szybko że szok:szok: normalnie jakby miał jakies szybkie drgawki i tak seriami:-D
dzieki bogu moja macica jeszcze nie sięga żeber więc nie dostaje strzałow w żebra, choć juz niewiele brakuje:baffled::blink:

Do góry