reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze objawy i dolegliwości... ;)

Ataata ból wkoło pępka czy ogólnie w tych okolicach podobno pojawia się wtedy gdy maluszek ciągnie za pępowine (bawi się);-) Tak mi mówiły niektóre mamuśki:-)

reklama
hihi Doticzka a mi sie właśnie smiać z tego chce... też słyszałam o czyms takim, no ale tak na ludzki rozum to: co ma pępowina do naszego pępka...? No bo przeciez pępowina nie jest przyczepiona do nadzego pępka tylko wychodzi z łożyska, a łożysko można mieć np. na tylnej ściance macicy...;-):tak:
Jak pierwszy raz usłyszałam właśnie to co mówisz to nie pomyślałam i uwieżyłam, no ale tak zaczęlam główkować i doszłam do wniosku właśnie że co ma piernik do wiatraka:-D:-D:-D

:-):-) Ataata wiesz co pewnie masz racjie , ja nawet się nigdy nad tym nie zastanawiałam poprostu tak mówią i już i tak ci napisałam , ale na serio nigdy nad tym nie myślałam :-p:-):sorry2:

Doti ja też wcześniej jak to usłyszałam to pomyślałam że faktycznie to może być przyczyną... i dużo ludzi tak sie nato daje nabrac... gdzieś czytałam dziewczyny w początkowej ciąży też to mówiły, że to zabawa pępowiną, no ale przecież np w 10tc macica jeszcze nawet nie sięga naszego pępka więc też sie uśmiałam w duchu wtedy,...

Niezła to historia z "ciągnięciem" pępowiny. Nie słyszałam tego wcześniej. :-):-):-)
U mnie zaczyna się "ujawniać" brązowa kreska na brzuszku.

Doticzka ja dostalam taka pilke od znajomej (jest fizykoterapeutka). Mozna kupic taka pilke nawet na allegro
Wyniki wyszukiwania - Aukcje internetowe Allegro tu je znajdziesz.
Siadam na nia i podskakuje albo wiginam sie na boki,a i najwazniejsze jest to by siedziec prosto. Zreszta takie cwiczenia mozna wymyslac...:tak:
Ostatnio moj maz ja do mnie rzucam :-D a ze jest duza to musialam sie troche powysilac :tak: ale to cwiczenie bylo raczej z nudy ;-)

Mnie tez czas boli w okolicy pepka ale to za to ze mialam tam kolczyk i teraz kiedy mi sie brzuszek rozciaga to i blizna razem:sorry2: no ale coz.
A tak wogole Dziewczyny ja wczoraj juz normalnie czulam mala nozke albo raczke:tak:... Takie cos chudego prawie pod zebrami bylo, ale jak tylko zaczelam glaskac odrazu Dzidzia zabrala. To takie slodkie :-)

hihi smieszne by to bylo gdyby nasze pepki sie ze soba laczyly tzn matki i dziecka.:-D;-)Powiem wam ,ze jak bylam mala to tak wlasnie myslalam ale teraz mam juz troche inny poglad na te sprawy.
Co do pilki to slyszlam ,ze bardzo dobrze rozluznia miesnie i pomaga nawet w pierwszej fazie porodu.Oj naskakalam sie ja na niej na porodowce;-)

reklama
Dotliczka na ból pleców najlepsze jest basen i ruch w wodzie. Ja od czwartku zaczynam chodzić na taką gimnastykę do Herbewa żeby nie mieć z tym problemów. A i ponoć poród po takiej gimnastyce jest łatwiejszy.

Do góry