reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze objawy i dolegliwości... ;)

Ataata ból wkoło pępka czy ogólnie w tych okolicach podobno pojawia się wtedy gdy maluszek ciągnie za pępowine (bawi się);-) Tak mi mówiły niektóre mamuśki:-)

reklama
hihi Doticzka a mi sie właśnie smiać z tego chce... też słyszałam o czyms takim, no ale tak na ludzki rozum to: co ma pępowina do naszego pępka...? No bo przeciez pępowina nie jest przyczepiona do nadzego pępka tylko wychodzi z łożyska, a łożysko można mieć np. na tylnej ściance macicy...;-):tak:
Jak pierwszy raz usłyszałam właśnie to co mówisz to nie pomyślałam i uwieżyłam, no ale tak zaczęlam główkować i doszłam do wniosku właśnie że co ma piernik do wiatraka:-D:-D:-D

:-):-) Ataata wiesz co pewnie masz racjie , ja nawet się nigdy nad tym nie zastanawiałam poprostu tak mówią i już i tak ci napisałam , ale na serio nigdy nad tym nie myślałam :-p:-):sorry2:

Doti ja też wcześniej jak to usłyszałam to pomyślałam że faktycznie to może być przyczyną... i dużo ludzi tak sie nato daje nabrac... gdzieś czytałam dziewczyny w początkowej ciąży też to mówiły, że to zabawa pępowiną, no ale przecież np w 10tc macica jeszcze nawet nie sięga naszego pępka więc też sie uśmiałam w duchu wtedy,...

Niezła to historia z "ciągnięciem" pępowiny. Nie słyszałam tego wcześniej. :-):-):-)
U mnie zaczyna się "ujawniać" brązowa kreska na brzuszku.

Doticzka ja dostalam taka pilke od znajomej (jest fizykoterapeutka). Mozna kupic taka pilke nawet na allegro
Wyniki wyszukiwania - Aukcje internetowe Allegro tu je znajdziesz.
Siadam na nia i podskakuje albo wiginam sie na boki,a i najwazniejsze jest to by siedziec prosto. Zreszta takie cwiczenia mozna wymyslac...:tak:
Ostatnio moj maz ja do mnie rzucam :-D a ze jest duza to musialam sie troche powysilac :tak: ale to cwiczenie bylo raczej z nudy ;-)

Mnie tez czas boli w okolicy pepka ale to za to ze mialam tam kolczyk i teraz kiedy mi sie brzuszek rozciaga to i blizna razem:sorry2: no ale coz.
A tak wogole Dziewczyny ja wczoraj juz normalnie czulam mala nozke albo raczke:tak:... Takie cos chudego prawie pod zebrami bylo, ale jak tylko zaczelam glaskac odrazu Dzidzia zabrala. To takie slodkie :-)

hihi smieszne by to bylo gdyby nasze pepki sie ze soba laczyly tzn matki i dziecka.:-D;-)Powiem wam ,ze jak bylam mala to tak wlasnie myslalam ale teraz mam juz troche inny poglad na te sprawy.
Co do pilki to slyszlam ,ze bardzo dobrze rozluznia miesnie i pomaga nawet w pierwszej fazie porodu.Oj naskakalam sie ja na niej na porodowce;-)

reklama
Dotliczka na ból pleców najlepsze jest basen i ruch w wodzie. Ja od czwartku zaczynam chodzić na taką gimnastykę do Herbewa żeby nie mieć z tym problemów. A i ponoć poród po takiej gimnastyce jest łatwiejszy.

Do góry