reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze objawy i dolegliwości... ;)

Kurcza ja nie chce straszyć, choć sama w strachu teraz żyje, ale zostwie Ci tu cytaty z neta:
"Jeśli podczas głaskania brzuch zaczyna się robić twardy, natychmiast przerwij czynność, połóż się, rozluźnij i dzwoń do ginekologa. Twardy jak kamień brzuch jest jedną z częstszych oznak zagrożonej ciąży."
" Jeśli skurcze są bardziej intensywne i nie ustępują po wypoczynku, powinnaś skontaktować się z lekarzem, gdyż może to oznaczać zagrożenie porodem przedwczesnym."
Może jak dasz rade to idź do lekarza żeby skontrolować szyjke... albo jak masz możliwość to na KTG... A często masz te skurcze?? Co ile??

reklama
Asmodis a kiedy mas ta wizyte? moze zadzwon do gina i zapytaj sie co robic.Mam nadzieje,ze to nic powaznego ale moze lepiej nieczekac do wizyty tylko zaczac cos z tym juz robic.Po co sie masz denerwowac:tak:

Kurcza ja nie chce straszyć, choć sama w strachu teraz żyje, ale zostwie Ci tu cytaty z neta:
"Jeśli podczas głaskania brzuch zaczyna się robić twardy, natychmiast przerwij czynność, połóż się, rozluźnij i dzwoń do ginekologa. Twardy jak kamień brzuch jest jedną z częstszych oznak zagrożonej ciąży."
" Jeśli skurcze są bardziej intensywne i nie ustępują po wypoczynku, powinnaś skontaktować się z lekarzem, gdyż może to oznaczać zagrożenie porodem przedwczesnym."
Może jak dasz rade to idź do lekarza żeby skontrolować szyjke... albo jak masz możliwość to na KTG... A często masz te skurcze?? Co ile??

Ataata..ja te skurcze najczesciej mam w nocy jak sie klade po calym dniu i wtedy sa troche bolesne. gdzies z 1 min to wszystko trwa..oczywiscie z przerwami to nie jest ciagiem...ale jesli mam byc szczera to bardzo przypominaja skurcze na samym poczatku porodu. choc od wczoraj odczowam i w dzien..brzuch mnie boli tak jak na miesiaczke

Asmodis a kiedy mas ta wizyte? moze zadzwon do gina i zapytaj sie co robic.Mam nadzieje,ze to nic powaznego ale moze lepiej nieczekac do wizyty tylko zaczac cos z tym juz robic.Po co sie masz denerwowac

Aneczka...wizyte i usg mam w tem tygodniu, wszystko sie wyjasni

Ataata..teraz jestem w naleczowie wiec nie mam mozliwosci...nospe lykne i nie bede nic ciezkiego robic
a te 10 min to wiesz, skurcz..potem prerwa na jakies czas potem znowu skurcz pare skurczy tak w tyh granicach czasowych...potem przez dlugi czas nic sie nie dzieje a pozniej znow sobie o mnie przypomina

No ja rozumiem asmodis, że nie dasz rady...
A powiedz mi bierzesz magnez? Jak tak to w jakiej dawce?
Bo magnez własnie jest na te skurcze, mnie lekarka podniosła dawke aż 3-krotnie do maximum (własnie z powodu brzucha) brałam 2x1 a podniosła do 3x2 i zaznaczyła że jeśli to nie pomoże to już tylko kroplówka magnezowa, bo w domu większej dawki nie wolno bez nadzoru.
Ja narazie biore itak mniej bo 3x1 i jak na razie troszke lepiej..

reklama
Do góry