reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze nocki z naszym potomstwem i wieczorne zasypianie

A tak śpi moje dziecko w ciągu dnia:

zdjcie51maehy2.jpg

reklama
Ewcia wydaje mi sie ,ze ZLE,skoro twoja perelka ma trzy solidne posilki dziennie,pije mleko medzy ,wieczorem rowniez pije melczko to uwierz mi ona nie budzi sie gloda,tylko z przyzwyczajenia,taka jak MARYSIA od Gluszka,skoro obudzila sie i wypila tyko 30ml,to znaczy ze wasnie obudzial sie bo zawsze sie budzila,moze tylko pic jej sie chciala.Uwazam,ze podziala ta metod wtedy jezeli zastosujesz sie do wzkasowek,a przeciez nie jest to takie trudne;-) Jak bedzie budzis sie w nocu,to ja utul,poglaska,wlacz muzyczke,ale nie mowi do niej aby ja nie rozubic i zachecic do zabawy,wiem,ze to ciezko tak mowic,ale uwierz mi ja myslam,ze jest to nie moliwe,a jednak:happy: pierwsze nocki sa natrudniejsz,ale kazdy kolejen 3 dni sa coraz latwiejsze.

jelzi chcesz itak ja karmic o tej 4.00 to ona nic sie nie nauczy i bedzie dlaej kojazyc,ze w nocy moze wstac bo dostanie papu.Badz silna i wytrwala.Zaczelas z bledem,wiec rozpocznij wszytko od nowa:-)

dzięki Maxin, powiedz jak Natalka na to reagowała przez pierwsze noce ??? Powiedz czy jak się obudziła o tej 4.00 to szybko zasypiala??? boję się że moja się rozbudzi i dupa będzie ze spania :happy: .
Kurde zrobie dzisiaj jak mówisz....

pierwsze cztery dni budzila sie,na pocztaku moze z dwa dni pobutka byla dwa razy,marudzila moze z 5min.ja przy niej stalam glaskala itp,az zasnela,po paru nastepnych budzila sie raz i tez 5min i zasypiala,a potem tyko sie buszila na sekunde nawet nie zdazylam zwlec sie z lozka a ona juz spala,wiesz zawsze teraz tak robie,ze czekam moze min,dwie gdy nadlam marudzi to ide do niej i ja uspakajam.wiec sie nie martw bedzie dobrze;-)

Maxin czyli radzisz po prostu nic nie dawać? Dać np. o 23 i jak wstanie w nocy to ją przetrzymać, tak? Tylko że do 8 to ona nie wytrzyma, nie ma szans. Chciabym ze by chociaż do 5 pospała. Musze szybko jej wporwadzić jakieć inne produkty niż brokuła bo ise wykończę. A dzis nie zdążyłam zatestowac tej dyni, ale czemu to opowiem na innym watku

reklama
Ja od wielu osob slyszalam ze te czopki nie pomagaja i lepiej podac paracetamol w czopkach co sama kiedys zrobilam....nawet lekarze tek mowia bo po co dziecko ma sie meczyc...
A moja mala tez sie obudzila mi dzis o 4 w nocy i godzin az sie bawila w lozeczku naszczescie zasnela i spala do 7.30 a o 9.30 juz 1 drzemke!no i nie musialam sie nia przejmowac w nocy bo bawila sie sama...ale tez sie troche martwie aby znow sie cos nie porobilo....

Do góry