reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze nocki z naszym potomstwem i wieczorne zasypianie

nasza julcia w ciagu dnia spi ok2 godzin, wieczorem usypia ok 20,30-21 i spi do ok 7-9 rano. okolo polnocy budzila sie z placzem na siku wiec ostatnio tak ok23,45 delikaynie ja budze i siada na nocnik i robi siusiu i spi dalej. Krzys ok19,20 je cyca, kapiel z Julka i ok 20,30 usy[ia i spio do ok 24-2 i cyc. nastepny cyc ok 4-5 i nastepny juz rano ok 7-8

reklama
witaj Basiek to swietnie ze mały Krzys taki spokojny i tak ladnie sypia. Co do Julki zazdroszcze tego ze wdzien spi my od kwietnia absolutnie nie ma szansy.... mała chodzi spac o 21(zasypia raczej sama) i wstaje ok 8rano. a Szymek o 22po kapieli spi do ok 2 a potem ok 6 i juz pózniej co 3 godz. my jestesmy na butli niestety.

Basiek, ślicznie wyszłaś na zdjęciu w podpisie :)

Mój Olek praktycznie od początku miał tylko jedną przerwę na karmienie w nocy. Później był okres że przesypiał całą noc a teraz z powrotem pobudka o 3-4, ale mi to nie przeszkadza. Wiktor za to śpi bez zastrzeżeń i w dzień i w nocy nic go nie jest w stanie obudzić :)

Olek zasypia o 19:30 - 20. Jak zaśnie za wcześnie (tj 18:30 - 19) to budzi się ok 20 i nie chce spać do 22 :/

gratulacje dla Ani :-)
Weronika przeważnie nie śpi już w dzień - wówczas śpi od ok. 20.30 to 7-7.30 rano, ale zdarza jej się przysnąć po południu i wtedy jest problem wieczorem - ja padam a ona "tańczy" ;-)

no to u nas jest tak:
marysia spi w dzień około 1-2 h w przedziale między 12 a 15.30 - w zależności od pogody i atrakcji. Wieczór idzie spać między 20-21 a rano wstaje między 7.30 a 8.30.
michał spi od 20-21 do 7-8 w nocy ma dwa scenariusze:
1 scenariusz gorszy jedzenie o- 3, 5, 7.30
2 scenariusz - który uwielbiam - 4.30, 6.30, 8.30

czyli zasadniczo mogę powiedziec że nocki przesypia bo śpi ciurem 6-7 godzin, nad ranem jest gorzej bo nadrabia "niejedzenie"nocne ale jestem już wyspana więc mi to nie przeszkadza. Najgorzej jak ma przypały czasami i budzi się co 1,5-2 h na cyca ale na szczescie zdarzyło mu sie to dopiero parę razy....
W sumie nie jest źle ale fakt faktem ja go dokarmiam mlekiem modyf. i zamierzam po 4 miesiącu zaczać dawać kaszki. Michał jest tak duży ze moje cyce nie wydolą.

gluszek super dajesz sobie rade i dzieci fajna maja rutyne,widac w twoich posta spokoj:tak:

brawo dla Ani,super sobie poradzila:-)

basiek twoje pociechy rowniez fajnie rozplanowane maja pore snu:-)

my od miesiac jestemy w rozjazdach i wiekszosc czasu Natalka spala ze mna,Ciekawe jak nam pojdzie samodzielne zasypianie???I czy bedzie w nocy wstawac???Och czeka mnie chyba pracowity tydzien:baffled:

Marysia nie chce spać mi w dzień a Michał budzi się dodatkowo na cyca o 24... Kurcze muszę sie jakoś przemęczyć jeszcze ten miesiąc bo na samym mleku to ja się z nim zajadę..... No ale jak on dwa tygodnie temu wazył już 7200 czyli tyle co Marysia jak miala 5 miesięcy to co się dziwić.... W sumie karmi,ę go teraz w nocy o 19.30, 24 (flaszka), 4,6,8 i jestem tym STRASZNIE zmęczona....

reklama
Do góry