reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze nocki z naszym potomstwem i wieczorne zasypianie

reklama
Ja też, ja też. Teraz grozi mi utrata dolnej szóstki, bo już się do niczego nie nadaje. Dentystka nie kazała narazie ruszać (plomba w niej ładna jest), dopóki zgorzel nie da znać o sobie (czyli okropny ból). Już się boję :szok::szok::szok:

A mój Kubeł nie ma smoczka, w nocy nie pije z butelki, w dzień pije zwykle wodę, a już miał lapisowane górne dwójki :angry::angry::angry: Boję się, że mu się posypią mleczaki jak Piotrkowi. Łeeeeeeeeeeeeeeeeeee :crazy::crazy::crazy:

fajnie,że kurde lapisowane juz miał:szok::szok::szok:
ewie zaczęły się sypać jak miała 1,5 roku porażka,a nigdy nie miała smoka,nie piła z butli,myła zeby po wieczornym myciu ino wodę żłopała,słodyczy żadnych do roku nie jadła i co? i *****:-D teraz ma 4 lata i ma tak lapisowaną dwójkę i jedynkę, plomby ma w dwóch dolnych czwórkach
a ja do czasu ciązy z Ewa miałam też jedną plombę tylko,a teraz mam prawie komplet:))))))))))))))))))))

Weronika pije po kąpieli butlę - kaszkę z mlekiem - ale niestety nie mogę jej umyć zębów, bo ryczy i nie da się dotknąć :no: normalnie jakbym ją ze skóry obdzieraa, ani wacikiem, ani palcem - nie i już... i nie wiem w sumie co teraz... może jak starsza będzie to się nauczy... ja mam strasznie s labe zęby - jeszcze w dodatku poplombowane dwójki i trójki bo mi się źle zawiązki stałych zębów potworzyły i mam połatane :-( a tak nienawidzę dentysty :-( żeby tylko Mała nie miała tego po mnie... takich zębów do kitu :baffled:

ola_o aczemu wacikiem?? Krysia szoruje szczoteczka, paste ma to sama co my tylko specjalna dla dzici 0-5 lat, najpierw tata jej troche myje, potem mu zabiera szczoteczke i pol kapieli macha nia i "poprawia" tate, czasem jak ide jej myc rece to sama siega po szczotke i na sucho jedzie :szok: pokaz jej jak sobie mjesz zeby to bedzie chciala cie nasladowac

ja mam plomby w co drugim zebie, a M to chyba w kazdym :baffled:

Ola Toola ma rację. Kup Weronisi szczoteczkę dla najmłodszych i pastę. Zobaczysz jak bedzie chętnie sama szorowała zęby- ona po prostu daje ci sygnał, że już jest za stara, żeby tam mamusia jej w ząbki zaglądała. Niech sama myje, najwyżej trochę po niej poprawisz.:-):tak:

ja sie nie chwale ,powiem tylko ze to juz druga przespana noc w tym tyg

Natka uwielbia myc zeby,przychodzi do mnie do lazienki i kiedy widzi ze ja myje tez chce mnie nasladowac,ja myjej jej sam,bardzo to lubi,licze aby zeby miala bardziej po mnie,choc maz ma ladne rowne,ale slabe,a ja mam krzywe ,powiedzmy zdrowe.Jeszcze z mala nie bylam u denstysty,ale czas sie wybrac

Kurcze Kubelek szybko przygode z dentysta zaczyna,oby nie musialm do drugiego plabowac

reklama
Do góry