reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze nocki z naszym potomstwem i wieczorne zasypianie

Trini nie zrozumiałam twojego postu, to dajesz Ani mleko o 21 przez sen? Bo o 20 idzie spać tak?

U nas już na dobre rytuał z jedzeniem przed kapielą zawitał. Dzisiaj zjadła 150ml kaszy gęstej łyżeczką o 18.30 i o 19.00 120ml mleka z butli , potem było kąpu- kąpu, mycie zębów i teraz już śpi od 20 minut:-):-):-)

reklama
A Trini to już rozumiem. :-) A o ząbki się nie boisz?

Pola dzisiaj pobiła rekord spania- zasnęła o 19.24 a wstała dzisiaj o 8.00- bez żadnego, nawet najmniejszego przebudzenia , jęku, czy cuś. Suuuuuuuuuuper!:tak::-D:-D Chyba ta gęsta kasza na kolację działa...

kasiunka nie boję się o ząbki, bo Karolinka tak do 3 roku życia piła butelkę mleka na noc i nie myła po nim zębów, a do teraz ma zdrowe ząbki. Wszystko zależy też od predyspozycji. Poza tym Karolinka zawsze była konkretna dziewczyna i mało jadła słodyczy. W każdym razie tym się akurat nie przejmuję.

No to fajnie macie - ja niestety mialam straszna próchnicę i bojęsię że dzieci odziedziczą po mnie skłonności.

ja mam tylko jedną plombę, nie mam tendencji do próchnicy, za to Maciek ma straszną :/ boję się że dzieci odziedziczą po nim to.

teraz sie przestraszylam o ta prochnice, Krysia je o 18.00 z nami obiad, o 19.00 kapiel z myciem zebow a potem tuz przed zasnieciem o 20.00 wciaga 250ml mleka krowiego z miodem i zageszczonego kaszka (nie wiem gdzie to miesci bo na obiad palaszuje duzo) i zaraz po tym mleku usypia, boje sie ze jak jej zaczne myc kly po tym mleku to mi przestanie zasypiac sama :confused: spi tylko do 6.30, a nawet jak pospi dluzej to ja tata obudzi bo lazi po mieszkaniu niezacicho :no:

reklama
Do góry