reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze nocki z naszym potomstwem i wieczorne zasypianie

Trini nie zrozumiałam twojego postu, to dajesz Ani mleko o 21 przez sen? Bo o 20 idzie spać tak?

U nas już na dobre rytuał z jedzeniem przed kapielą zawitał. Dzisiaj zjadła 150ml kaszy gęstej łyżeczką o 18.30 i o 19.00 120ml mleka z butli , potem było kąpu- kąpu, mycie zębów i teraz już śpi od 20 minut:-):-):-)

reklama
A Trini to już rozumiem. :-) A o ząbki się nie boisz?

Pola dzisiaj pobiła rekord spania- zasnęła o 19.24 a wstała dzisiaj o 8.00- bez żadnego, nawet najmniejszego przebudzenia , jęku, czy cuś. Suuuuuuuuuuper!:tak::-D:-D Chyba ta gęsta kasza na kolację działa...

kasiunka nie boję się o ząbki, bo Karolinka tak do 3 roku życia piła butelkę mleka na noc i nie myła po nim zębów, a do teraz ma zdrowe ząbki. Wszystko zależy też od predyspozycji. Poza tym Karolinka zawsze była konkretna dziewczyna i mało jadła słodyczy. W każdym razie tym się akurat nie przejmuję.

No to fajnie macie - ja niestety mialam straszna próchnicę i bojęsię że dzieci odziedziczą po mnie skłonności.

ja mam tylko jedną plombę, nie mam tendencji do próchnicy, za to Maciek ma straszną :/ boję się że dzieci odziedziczą po nim to.

teraz sie przestraszylam o ta prochnice, Krysia je o 18.00 z nami obiad, o 19.00 kapiel z myciem zebow a potem tuz przed zasnieciem o 20.00 wciaga 250ml mleka krowiego z miodem i zageszczonego kaszka (nie wiem gdzie to miesci bo na obiad palaszuje duzo) i zaraz po tym mleku usypia, boje sie ze jak jej zaczne myc kly po tym mleku to mi przestanie zasypiac sama :confused: spi tylko do 6.30, a nawet jak pospi dluzej to ja tata obudzi bo lazi po mieszkaniu niezacicho :no:

reklama
Do góry