maxin moja Kiniuśka jest napychana wieczorem,ostatnio miała słabszy apetyt,ale wrócił i zjada zwykle pełną miskę kaszy do tegoa potem parówkę,zwykle jeszcze banana i wydojda z 200ml czystej,ale to już po kąpieli i myciu ząbków...miała kilka nocy kiedy nie obudziła się ani raz do 5.30-6,botak zwykle laski moje wstają,ale ja nie śpię z nimi znaczy usypiam i się zwijam i czasem się przebudzi np. o północy,ale przychodzę,czasem nie whodzę do pokoju,bo sama się po chwili uspokaja,a czasem musę ją ululać albo tylko poglaskać po łebku i siup z powrotem do męża... z ewą było inaczej,bo spala z nami,a jak miała swój pokój to jaw ogóle z mężem nie spałam,bo po prostu zasypiałam z nią...ale to chyba nie jest wcale dobre...więc polecam oduczyć jedzenia w nocy...u mnie poszlo szybko,mimo,że w nocy doiła tyle cyca,że chyba ze3 razy tyle o w dzień...naprawdę powinno pomóc
reklama
trininlov
MAJOWA MAMA 06` Fan(ka)
maxin współczuję szczerze... Może jednak jak wyzdrowieje to wszystko wróci do normy??? Nasza Ania zasypia ze mną w łóżku, potem ją przenoszę do jej łóżeczka a koło 3 w nocy muszę ją wziąć do nas z powrotem. Śpimy wszyscy w trójkę do rana, chyba, że jeszcze Karolina się obudzi i przyjdzie do nas :-) Dobrze, że Goran śpi na dole bo byłoby naprawdę ciasno ;-)
Maxin - przede wszystkim musisz byc twarda i konsekwentna, no i poczekaj az Natalka wyzdrowieje - Ala tez zawsze gorzej spi kiedy jest chora.
U nas zaczal sie nowy etap - inny rytual wieczorny: nie: kąpiel, mleko i lulu, tylko: kolacja, kąpiel, czytana bajeczka i lulu :-)
Zastanawialam sie kiedy przejsc na taki tryb i okazalo sie, ze Alusia sama wskazala kiedy: przestala wypijac wieczorne mleko z kaszka (przez co budzila sie bardzo wczesnie rano glodna i nie mogla juz zasnac dalej). Ciesze sie, ze przeszlismy na ten tryb. Mam nadzieje, ze on sie utrzyma.
U nas zaczal sie nowy etap - inny rytual wieczorny: nie: kąpiel, mleko i lulu, tylko: kolacja, kąpiel, czytana bajeczka i lulu :-)
Zastanawialam sie kiedy przejsc na taki tryb i okazalo sie, ze Alusia sama wskazala kiedy: przestala wypijac wieczorne mleko z kaszka (przez co budzila sie bardzo wczesnie rano glodna i nie mogla juz zasnac dalej). Ciesze sie, ze przeszlismy na ten tryb. Mam nadzieje, ze on sie utrzyma.
Kurcze czy Wasze dzieci też śpia prawie całą noc odkryte ? Ja co w nocy wstanę do Kacpra to on śpi odkryty czasem to nawet pół nocy bo wiadomo co pół godziny do niego nie zaglądam. Boniu czasem sie boje żeby mi sie nie zaziebil. Bo wiadomo niby nocki ciepłe ale jak się tak chwilke pospi bez niczego to zimno się robi przynajmniej mnie !
dzieki laseczki za wsparci,same wiecie jak bardzo to meczy
Ja przesune malej rutyne o godzine do przeodu,czyli zasypiac bedzie o 20.00 i podajej je rowniez kolacjie,kanapeczki lub,hmmm niewiem jak to okreslic,nazywa sie to vweetabix,sa to ronzego rodzaju platki sprasowane razem,dodaj melka krowiego banana i powiem wam ze wczoraj pierwszy raz to zjadla i cal noc wytrzymala,moze to tez zbieg okoicznosci i czuje sie lepiej,bpo noc cal przespala i wstala o 6.30 oczywiscie ni9e nastawiam sie ze dzis tak bedzie,ale mam nadzieje
Natalke nie przykrywam bo i tak sie odkryje,jak sa zimniejsze noce zakladam jej spiworek
Ja przesune malej rutyne o godzine do przeodu,czyli zasypiac bedzie o 20.00 i podajej je rowniez kolacjie,kanapeczki lub,hmmm niewiem jak to okreslic,nazywa sie to vweetabix,sa to ronzego rodzaju platki sprasowane razem,dodaj melka krowiego banana i powiem wam ze wczoraj pierwszy raz to zjadla i cal noc wytrzymala,moze to tez zbieg okoicznosci i czuje sie lepiej,bpo noc cal przespala i wstala o 6.30 oczywiscie ni9e nastawiam sie ze dzis tak bedzie,ale mam nadzieje
Natalke nie przykrywam bo i tak sie odkryje,jak sa zimniejsze noce zakladam jej spiworek
A+T idę za twoim przykładem i też tak muszę zacząć robic, bo Pola coś mi ostatnio nie chciała na noc po kapieli jeść- może też się przestawia na bardziej dorosły tryb: kolacja, kapanie, sen???
Co dajesz Ali na kolację, bo moja do tej pory jadła po kapieli butle z kaszą i nie wiem co teraz jej awać na kolacje ? To samo, czy może łyżeczką???
Co dajesz Ali na kolację, bo moja do tej pory jadła po kapieli butle z kaszą i nie wiem co teraz jej awać na kolacje ? To samo, czy może łyżeczką???
dziecki widze same zmnienja rutyne .u nas wlasnie to samo juz dosc dlugo melka po kapaniu niet
Kasiunka ja wlasnie podaje jej gesta kaszek lyzeczka,lub patki,ale wydaje mi sie,ze moja juz podawac to co na sniadanie,kanapki,jajecznice itp
Kasiunka ja wlasnie podaje jej gesta kaszek lyzeczka,lub patki,ale wydaje mi sie,ze moja juz podawac to co na sniadanie,kanapki,jajecznice itp
reklama
Tylko, że Pola na śniadanie też je mleko, bo to najszybciej zrobić i ona to lubi i ja rano o 7 mam oczy na zapałkach i tylko idę szybko butlę zrobić, ja jakoś nie z tych co mogą o 7 rano stać i pichcić jajecznicę. Robię butlę i jeszcze hop do łóżka na jakieś pół godzinki
Podziel się: