reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze malusie-czerwcowe brzusie

Basiu mialaś rację w 100%. Moja pupa ma 5 zupełnie nowych centymetrów i biodra przekroczyły już metr o 3 cm ;D ;D ;D ;D

reklama
Śliczne te bebefieldy....ja tez co i rusz biję się z myślami co do zakupów bo coś nowego by się chciało ale jak sobie pomyślę że już tylko 2 miesiące...idę na kompromis i szukam czegoś używanego na allegro - cenowo ok 30-40% ceny sklepowej a zazwyczaj zakładane tylko kilka razy i wyglądają jak nowe. Zaczynam za to myśleć też o czymś na lato - bo pewnie będę potrzebować rzeczy zdecydowanie luźniejszych niż te z poprzednich sezonów ;)
A co do brzuszka - jak go noszę i oglądam w lustrze to wydaje mi się znacznie mniejszy niż jak go widzę na zdjęciach!!!
I dzięki dziewczyny że mnie poparłyście jeśli chodzi o spodnie bo ja trochę zgłupiałam wczoraj w sklepie jak ta sprzedawczyni zaprzeczyłą ale już utwierdzam się w przekonaniu że to ja miałam rację a nie ona ;)

ogladalam wlasnie te bebefiledy i maz mnie napomnial, ze zostaly mi jeszcze niecale 2 miesiace wiec moze niekoniecznie musze sobie kupowac nowe ciuchy ciazowe hehehehe
Basiu, te sprzedawczynie przewaznie cos wciskaja tak jak pisalas, np ja niecierpie za malych rajstop, nie znosze poprostu, a te kobity patrzac po moim wzroscie zawsze mi tlumaczyly, ze rozmiar 1 albo conajwyzej 2 to bedzie dla mnie idealny.
Brzuszki to wlasnie z naszej perspektywy sie wydaje, ze nie rosna, a jak sie patrzy na zdjecia to szczeka opada hihi, ja ostatnio patrzylam na swoje pierwsze zdjecia i hmmmmm.....roznica powala ;D

Oj dziewczyny popieram! Ja jak głupia kupiłam sobie dopasowane śliczne czarne spodnie z 9fashion i wpijają się tak że nie dam rady ich włożyć. Nawet nie sądziłam że w biodrach przybędzie mi 10 cm! A sprzedawczyni chytra - wie że dziewczyna wróci to jeszcze na niej zarobi! Ech nie lubię takich ludzi...

A ja zaszalalam i kupilam te zielone z Bebefield. Musialam, mam tylko 2 pary dresow i to wszystko, a swieta tuz tuz wiec swiecic baranka nie pojde w dresach. Probowalam wszystkie letnie i wiosenne spodnie jakie mam i juz nie mam szans nawet o centymetr ruszyc zamka wiec poprostu sytuacja mnie przymusila. A z dresami to tez nie latwa sprawa, metoda prob i bledow (kilka par) doszlam wreszcie do takich ktore sa wygodne, mnie poprostu wszystko uwiera i wydaje mi sie ze przyduszam to moje biedactwo :D

Ja wczoraj przeglądałam swoją garderobę i patrzyłam co będę mogła ubrać na cieplejsze dni... Niestety jest część rzeczy (od koleżanek), które ... ani raz nie ubiorę, bo "przegapiłam" moment kiedy były dobre i teraz już np. nie dopnę :-) Niestety mnie też prawdopodobnie będą czekały zakupy, bo jeszcze chwila a do pracy będę chodzić w jednym i tym smamy ;D

Kasiu ja wlasnie juz bedac zdesperowana ze chodze w jednym i tym samym kupilam wczoraj takie porzadne dresy i spodnie z Bebefield. Juz sie raz poplakalam jak wychodzilam bo nic na mnie nie pasuje , wtedy te 2 miesiace do porodu wydaja sie wiecznoscia..

dobrze ze nie jestem sama z takimi odczuciami :D
a na dworze jak na zlosc zrobilo sie znowu zimno :(
na dodatek, tak jak do niedawna mialam taka promieniujaca buzie, to teraz wyglada na zmeczona buuuu
juz nic nowego do noszenia nie kupuje bo to nawet mniej niz 2miesiace u mnie
pocieszam sie planami zakupowymi na lato :D

Pocieszam sie mysla ze jak wyjde ze szpitala to juz w moich ciuchach BEZ brzucha :D
Teraz jak patrze na sasiada co ma brzuch jak na 9 miesiac to mi go zal, jak jego kregoslup i on sam daje rade dzwigac taki kawal !???

reklama
Agatko z buzią to u mnie podobnie, wygladam okropnie:(((- bez makijazu ani rusz. A co do ubrań, to mnie teściowa zaopatrzyła w jedną łądną bez rękawków sukienkę, którą w miarę wzrostu poszerza się i kamizelkę. Dzieki temu mogę ubierać wszystkie stare bluzki na guziki i zapinac tylko jeden guzik przy karku:D i chyba jakoś wytrzymam, mam jeszcze jakąs letnią sukienkę, wiązaną z tyłu z mozliwością poszerzenia  i jakieś szerokie lniane spodnie za parę groszy ze sklepu z uzywaną odzieżą.

Do góry