reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze malusie-czerwcowe brzusie

Ola, jaka ty laseczka jesteś, ja już swoich zdjęć nie pokazuje :D bo wygladam jak bym miała urodzić !! Taki brzuch jak ty to ja miałam w 4 miesiącu :( ::)

reklama
oj Agaciulku nie przesadzaj...ja mam 96 cm w pasie...to nie tak mało i zaokrągliłam się tu i tam...a najwięcej to w cycuszki poszło hihihi

dla porównania:
1 m-c ciąży 3 m-c 6 m-c 7 m-c

waga: 54 kg 54,50 kg 62 kg 65 kg
biust: 87 cm 92,50 cm 97 cm 99 cm
pas: 70 cm 76 cm 90 cm 98 cm
biodra:93 cm 93 cm 97 cm 99 cm

hpim30481cx.jpg

hpim30503ib.jpg

Oto moja kochana córcia.....z braciszkiem
hpim30528zh.jpg

Kurcze zagapilam sie a tu tyle nowych zdjatek. I wszystkie tak ladnie wygladacie: normalnie szparagi z pileczkami - wszystkim tak ladnie w brzuchy idzie ;D
Rusalko ja to sie dziwie - bo ta co tu watek o zachciankach zaklada i na nim najbardziej aktywnie sie ujawnia bije wszystkich na glowe figurka. No ale wypycha Klaudys mamusie powoli, wypycha ;D
Ola.K nie wiem jakim cudem ale jak dla mnie spora roznica w zdjatkach w ciucskach i bez. Dopiero bez widac jaki fajny okraglutki sie pod rozem ukrywa. No i ta opalenizna :p
No a Sumka ho ho golym okiem widac, ze 'ciezarowka pelna para' ( w znaczeniu bardzo pozytywnym!) ;D
Chyba musze sobie przypomniec jak sie zdjatka wkleja.

Oj Cicha chyba masz problemy z zaśnięciem hihihi...mój brzuńcio jest całkiem pokaźny już nawet pępuszek się rozciągnął....a czytałam,że przy drugiej ciąży brzuńcio jest większy ...u mnie ma zupełnie inny kształt .....ale nie ukrywam go...chciałabym już aby móc się nim chwalić ...tylko pogoda nie dopisuje... ;) ;) ;)

Kobietki przed nami jeszcze pełne dwa miesiące- a tu już takie brzuszyska.........ale śliczne, i nasze biuściki zmalały tak jakby:))) - tylko oczywiście w porównaniu do brzuszków:)))).
Widzę, że wiele z Was ma upodobanie do różu:))) sumka, ola, rusałka i ja też oczywiście:)))

Ola ja też mam wrażenie że teraz mam zupełnie inny kształt. Wtedy miałam taki rozlany na boki, a teraz taki szpiczasty i do przodu ;D ;D ;D W 9 miesiącu chyba go sobie będę z między kolan wyjmować ;D

Ola.K to nie klopoty z zasnieciem (choc sypiam ostatnio nie najlepiej) a roznica czasu. Jak ja wstane to u was juz prawie koncowka dnia, a jak wieczorkiem spokojnie zasiade to wszystkie juz smacznie spicie :(
A tak sobie teraz patrze na tytul watku i na te brzuszki i mysle, ze wlasciwie to juz powinno byc: nasze wielgasie czerwcowe brzuchasie ;D

reklama
Ola - super, równa babka się z Ciebie robi ;) , a wagę masz taką jak moja wyjściowa - pozazdrościć :)
A co do brzuszka - mój stanął na tych ok 105 cm i mam wrażenie że rośnie "wzdłuż" - coraz bardziej wypycha mi żoładek i rozlewa się po trochu na boki, śmieję się że niedługo mi się mały w płuca wbije - wyglądam tak jakby jakaś obręcz o obwodzie 105 cm trzymała mój brzuszek i rosnę w kształcie walca a nie z piłeczką...nie wiem czemu tak jest, pępuszka nie wywaliło i nawet wciąż mam jakby lekkie wgłębienie na wysokości pępka ( nie mylić z talią bo z takową nie ma to nic wspólnego - wygląda raczej jak schodek ;) )

Do góry