reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze maleństwa u lekarza

Kasia, mały cierpi, noce nieprzespane, wije sie, postekuje, płacze, widac, ze chce zrobic, ale nic z tego. Od dzis debridat i ten windi, jutro ewent. czopek...

reklama
hatszept, a masowałaś brzuszek? u nas jak przez jeden dzień nie ma kupy, to podaje częsciej wodę, masuje brzuszek i ćwicze "rowerek", zazwyczaj potem kupa jest ....
ps. karmię sztucznie

hatszept w takiej sytuacji jak wiadomo że nie może zrobić kupki to trzeba jakoś pomóc :tak: nie mam doświadczenia więc nie pomogę ale trzymam kciuki żeby szybko kupa się pojawiła &&&

Gosikkk, Kasia, masowalismy brzuszek i dodatkowo okłady z ciepłego recznika + rowerki + herbatki koperkowe + espumisan, delicol i nic. Bylismy dzis u lekarza i pani doktor przepisała debridat i zaaplikowanie WINDI:
WINDI Kateter rektalny super sposób NA KOLKĘ 2544 (2549866975) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Pieknie podziałało!!! kupa jak marzenie! ;-)
Mam nadzieje, ze to przejsciowe problemy!
A z bączkami też miała problemy?

Kiedyś jak matki gadały o kupach to przewracałam oczami;-), bo co w tym takiego ciekawego:-) a teraz uważnie czytam wszystko bo może mi się kiedyś przydać. Póki co to mój Julek robi w prawie każdą pieluchę w ciągu dnia plus wielka ogromna kupa z rana po nocce, ale wole to niż mieć takie problemy jak wy macie:shocked2::tak:
Myślicie, że śmierdzące bąki są ok?
Bo gdzieś kiedyś czytałam, że noworodek nie powinien śmierdząco pierdzieć ale nasze brzdące to już nie noworodki więc one chyba mogą?

Pamka, dokładnie to samo chciałam napisac a propos gadaniu o kupach...kiedys sie dziwiłam, ze matki tyyyylllle o tym gadaja, a tu prosze...to samo...;-)
Mysle, ze smierdzace baczki sa ok. u nas tez takie. trawienie i juz...Tak samo jak niestety kupy "zapachowe"...a w szkole rodzenia mowili, ze u takich małych dzieciaczkow kupki bezwonne...guzik prawda...ale moze to tez wina mm...

reklama
Wychodowali mu z siuśków bakterię Coli...:wściekła/y:

Moja też miała wyhodowaną bakterię coli (dwie próby), ale ilościowo nie było tego 10^5, a poza tym w szpitalu miała już inną i dostawała antybiotyk, więc teraz się wstrzymali z kolejnym antybiotykiem, a ja sama zaczęłam pić sok żurawinowy i... po 2tygodniach po bakterii ani śladu :-)

A jak już raz jest bakteria to niestety co chwilę trzeba robić badania ogólne moczu i posiew bo to lubi wracać...

Do góry