Pamka_
Dumna mama Króla Juliana
A jaką ma bakterie? Moja córka od razu po urodzeniu miała bakterię, a gdy ją wyleczyliśmy to znów ma kolejną :-(
Wychodowali mu z siuśków bakterię Coli...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A jaką ma bakterie? Moja córka od razu po urodzeniu miała bakterię, a gdy ją wyleczyliśmy to znów ma kolejną :-(
Dziewczynki ponawiam pytanie, bo zawieruszyło się na głównym wątku.
Czy Wasze dzieciaczki były senne po szczepionkach? Mój mały spi dzis praktycznie cały dzień z 2-3 pół godzinnymi przerwami na karmienie. Wczoraj miał pneumokoki. To normalne Waszym zdaniem?
Blond-20 mój Marcel miał to samo. Zanim trafiliśmy do tego alergologa, byłam z nim u 8 innych. Ciągle nam zmieniali maści, leki itp. Ten dopiero nam go zaleczył i wprowadził bardzo drastyczną dietę. Do zaleczenia przepisał nam Oxycort A a później Protopic stoswaliśmy.I kleik z płatków owsianych ( super sprawa). Teraz buzia jest cudo i powoli nabiał wprowadzamy.
No i u Małego też się zaczyna. Do tego bardzo się nadkażają te zmiany. Pielęgnacja zajmie mi chyba cały dzień. Ale już po wczorajszej "kuracji" widzę efekty.
My wlasnie jestesmy po 4 dniach sterydu (advantan) ktory wczesniej super dzialal a teraz ledwo co...i teraz 2 dzien Protopic i jest duzo lepiej. tylko dlaczego to takie drogie jestrok temu tez nas Protopic z ciezszego rzutu wyprowadzil ale nie stac mnie zeby uzywac go regularnie bo 10 g za 70 zl to jest dla mnie nie do przejscia, bo to na kilka dni jest u nas bo maly ma bardzo duze te obszary do smarowania:/ nam nikt nie kazal nabialu ograniczac, bo nie wiadomo na co rafal tak reaguje, na testy skorne jest za maly bo jeszcze rok mu brakuje, a z krwi mial robione jak mial roczek ale tam tylko pokazuje ze jest to reakcja alergiczna, ale nie ma na co ona jest.
Blond-20 mój Marcel miał to samo. Zanim trafiliśmy do tego alergologa, byłam z nim u 8 innych. Ciągle nam zmieniali maści, leki itp. Ten dopiero nam go zaleczył i wprowadził bardzo drastyczną dietę. Do zaleczenia przepisał nam Oxycort A a później Protopic stoswaliśmy.I kleik z płatków owsianych ( super sprawa). Teraz buzia jest cudo i powoli nabiał wprowadzamy.
No i u Małego też się zaczyna. Do tego bardzo się nadkażają te zmiany. Pielęgnacja zajmie mi chyba cały dzień. Ale już po wczorajszej "kuracji" widzę efekty.
No cena jest koszmarna. U nas starczało na długo bo Marcel miał tylko policzki. Do tego gotowałam taki "kisiel" z płatków owsianych i smarowałam mu buzię. To działa przeciwświądowo i zmiękczająco. U Gracjanka będzie gorzej bo już teraz ma zajęte zgięcia w łokciach, nadgarstkach i buzię. U nas cała kuracja wygląda teraz tak: najpierw myję buzię wodą przegotowaną z emulsją trójaktywną Emolium, później zmiany smaruję sudocremem, po 15 minutach maść oxycort A, po 2-3 godzinach myję buzię wodą przegotowaną z tym kisielkiem z owsa, po jakiejśc godzinie smaruję buzię kremem Exomega ( też cena kosmos). I wieczorem mycie buzi, sudocrem i oxycort. Jest trochę roboty z tym, ale już buzia jest super.
Ja Marcelowi też testów skórnych nie robiłam bo za mały. Tylko z krwi robiliśmy jak Ty. Ale u nas mąż ma do tej pory uczulenie na białko i jaja więc alergolog mówi, że to dziedziczne jest.