reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa u lekarza

U nas zawsze kupuje się na własną rękę.Ja obdzwoniłam okolice do 50 km i nigdzie jej nie ma.Najgorsze jest to że ma być w połowie lub pod koniec września ale to też nic pewnego gdyż jak ostatnio kupowałam to farmaceutki mówiły że bedzie koniec sierpnia początek września:-(Jak długo można czekać ze sczepieniem??Co jeżeli te szczepionki pojawią się np za 2 miesiące??

reklama
no jesteśmy po drugim szczepieniu :) 5w1 i pneumokoki
jak narazie jest wszystko oki żadnego stanu podgorączkowego nie ma jedynie co to troszkę jest marudna :), a najważniejsze ważymy już 5950 :)), ogólnie jest wszystko oki i ze strony zdrowotnej i rozwojowej :-D
udało mi się dziś zdobyć szczepionkę na pneumokoki za 195 zł !!!!!!!!!!!!!!!! :-):szok::-D
u nas też jest problem z tą szczepionką ale ja robię tak że dziś dostałam receptę na następne szczepienie które mamy 17 paźdz i ja już tą receptę zostawiłam w aptece, przy najbliższej dostawie tych szczepionek jest dla mnie odkładana

Ostatnia edycja:
my dzis bylismy na 5w1 maly w super humorku caly dzien. gorzej ze nie przybiera jak powinien, wazy dopiero 5100 i to za malo na jego wiek :-( 20 lipca wazyl 4400. ale ze wyglada zdrowo, jest w dobrym humorze i apetyt ok to za dwa tygodnie kolejne wazenie i zobaczymy co dalej robic jak nadal bedzie za malo

gorzej ze nie przybiera jak powinien, wazy dopiero 5100 i to za malo na jego wiek :-( 20 lipca wazyl 4400. ale ze wyglada zdrowo, jest w dobrym humorze i apetyt ok to za dwa tygodnie kolejne wazenie i zobaczymy co dalej robic jak nadal bedzie za malo
Mam ten sam problem z przybieraniem małego .

ja mojemu kupie jutro smoczek 2 , moze jak mu szybciej poleci to wiecej bedzie zjadal...
a moze ma to po mamie taki urok? ja zawsze bylam chudzina a jadlam bardzo duzo i tlusto. no nic zobaczymy co powie moja doktor za 2 tygodnie bo dzis byla na urlopie i taki beznadziejny lekarz nas przyjmowal

reklama
Dziewczyny, a może Wasze dzieciaczki bardziej urosły a nie utyły ( chodzi mi o cm). Ja tak miałam z Marcelem, niby jadł normalnie, ale nie przybierał jak inne dzieci, za to zawsze był dłuższy. Teraz też, mój patyczak ( 16 kg) a ubranka 104-110 nosi a wzrostem dorównuje 4 -latkom a niekrótych nawet przewyższa.. Gracjenek to samo, w poniedziałk go wazylismy i miał 5100 ale ubranka na 68 już zaczynają być przykrótkie ( zwłaszcza bodziaki, a o ogrodniczkach nie wspomne).
Tak więc nie martwcie się. :-)

Do góry