reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze maleństwa u lekarza

reklama
My też byliśmy dzisiaj na szczepieniu. Szczepiłam oddzielnie. Mała strasznie płakała, ale na szczęście tylko do momentu włożenia do wózka ;-)
Dokarmianie przynosi rezultaty, bo w 3 tyg przytyła 800g i waży teraz 4 kg:tak:

Macku - w sprawie pepuszka to wczoraj lekarka dala mi masc z antybiotykiem na te dziwne wycieki.

A po za tym to po raz kolejny mialam racje i niby potowki okazaly sie nie byc potowkami, ale teraz podejrzewaja AZS lub alergie na mleko:wściekła/y::szok:. Ale jak mowilam juz tydz. temu ze to nie potowki to nikt mnie sluchal:wściekła/y:. Czekamy teraz az skontaktuja sie z lekarzem dziecinnym i on podejmie decyzje co dalej :szok: a to moze potrwac do kilku dni :szok::wściekła/y:no paranoja jakas. Na razie dali mi jakis balsam AVEENO do smarowania malej :confused::wściekła/y:
A i mala przyrala tylko 200g przez tydz i teraz wazy 4700

gkvip- u nas tez wysypka od 2 tyg. Poczatkowo myslalam, ze to potowki, ale raczej wyglada na skaze bialkowa. jestem załamana. Córcia wyglada fatalnie i pewnie ja to swedzi. We wtorek ide do pediatry. jak u was dokladnie to wyglada, jest tez na cialku, czy tylko na buzi?

Addiena - u MIjeczki jest to policzkach, czole, uszach, po obu stronach glowki i z tylu, na karku i na klatce piersiowej. Wyglada to strasznie .

Załączniki

• DSCF7238.jpg
    DSCF7238.jpg
    13,3 KB · Wyświetleń: 54
  • DSCF7254.jpg
    DSCF7254.jpg
    11,5 KB · Wyświetleń: 59
u nas jeszcze gorzej :(( sam ogien i suche uszy jakby skorupka. plakac mi sie chce. Na razie ma na policzkach, czole, na uszach, za uszami. Odstawilam nabial..zobaczymy :(

Zdjecia nie sa dobrej jakosci ale uwierz mi tak jak piszesz ogien i niestety osci tylko pogorszyl sprawe nawet przemywanie woda jesli jest twarda pogarsza sprawe, mam nadzieje ze ten balsam troszke pomoze, bo strasznie sie mala meczy ciagle trze raczkami po buziulce bo ja to swedzi lub piecze i taka niespokojna jest non stop.

dziewczyny ja czytałam, że u takich maleństw za wcześnie na diagnozowanie AZS... współczuję wam bardzo. Mój Julek już jest jako tako zaleczony ale czasem w nocy skóra go swędzi i rano się budzi zdrapany:no:

Kasia.Natka i co powiedział lekarz?

moja tez trze uszka i jest niespokojna, do tego ma zatwardzenia i jak ja skurcz brzuszka złapię, to sie drze strasznie. dzis mi lzy wyszly, ze tak cierpi i nie moge jej pomoc.
Miala taka gladka buźke, juz nie wiem co robic:(
gkvip-
a lekarze u ciebie cos mowili?

reklama
No wlasnie tu jest problem bo : rodzinny przypuszcza ze to albo AZS albo alergia i dal mi ten balsam do smarowania tylko i kazal czekac na tel:confused:, bo beda sie konsultowac z lekarzem dzieciecym ktory zadecyduje co dalej.
Wczoraj posmarowalam ja pierwszy raz i dzisiaj juz dwa razy i jak na razie mala spokojniejsza jest, musi przynosic jej ulge ten balsam, a krosty nie sa tak czerwone:tak:. Takze zobaczymy.

Do góry