reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze maleństwa u lekarza

reklama
Kurde ta wysypka którą mała miala na policzkach przeniosła się na głowke, piersi i brzuszek. To takie czerwone wypryski w skupiskach lub pojedyncze. Na początku myślałam, że to potówki ale chyba jednak alergia. Miało któres z Waszych dzieciaków podobne? To uczulenie na jedzenie czy proszek? W czwartek dopiero ide do lekarza....

Esperanza- moja tak miala zaczelo sie od policzkow i przenioslo na glowke, kark, caly tulow a teraz ma na nozkach. Walczymy z tym juz ponad 4 tyg. Na poczatku przemywalismy tylko przegotowana woda ale po 3tyg poszlismy po raz kolejny do lekarza i przepisala nam masc po ktorej ladnie zaczelo schodzic. Masc na egzeme i sucha skore. Powiedziala ze woda dziala na te krostki z bialymi koncowkami bo je wysusza a na wysuszona dala masc zeby nawilzac.
Pytalam sie czy to uczulenie na mleko a moze skaza bialkowa albo alergia na proszek? Ale stwierdzila, ze to moje hormony przy porodzie przeszly na mloda i ze uczulenie na jedzenie baaardzoooooo rzadko sie zdarza i sa tez inne przy tym objawy.

Wiec sie nie martw bo to prawdopodobnie tradzic niemowlecy. Jesli Zosia dobrze przybiera na wadze to wszystko jest ok.:tak:

Esperanza- moja tak miala zaczelo sie od policzkow i przenioslo na glowke, kark, caly tulow a teraz ma na nozkach. Walczymy z tym juz ponad 4 tyg. Na poczatku przemywalismy tylko przegotowana woda ale po 3tyg poszlismy po raz kolejny do lekarza i przepisala nam masc po ktorej ladnie zaczelo schodzic. Masc na egzeme i sucha skore. Powiedziala ze woda dziala na te krostki z bialymi koncowkami bo je wysusza a na wysuszona dala masc zeby nawilzac.
Pytalam sie czy to uczulenie na mleko a moze skaza bialkowa albo alergia na proszek? Ale stwierdzila, ze to moje hormony przy porodzie przeszly na mloda i ze uczulenie na jedzenie baaardzoooooo rzadko sie zdarza i sa tez inne przy tym objawy.

Wiec sie nie martw bo to prawdopodobnie tradzic niemowlecy. Jesli Zosia dobrze przybiera na wadze to wszystko jest ok.:tak:

Dziekuję slicznie:-) Mam nadzieję, że to nic poważnego. Poza wypryskami wygląda na zupełnie zdrową.

ja tylko chciałam pochwalić moją niuńkę, że byliśmy na badaniu i USG bioderek i wszystko jest w porządku :)

a pępuszek Monisi odpadł jak miała 2 tygodnie więc nawet szybko :)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mój Julek miał problem ze skórą- wiadomo ŁZS ale jak zaczęły mu się krostki pojawiać poza buzią to kazano mi go smarować takim balsamem z La Roche Posay- Lipikar. Jest drogi ale SUPER nawilża i natłuszcza bardzo suchą skórę i w sumie szorstka skóra mojego maleństwa doszła już do siebie i jest taki gładziutki jak inne niemowlaczki:tak:

My jutro wizyta na patologi noworodka i dowiemy się czy mam dalej podawać te paskudne witaminy czy mogę sobie darować. W sumie wyniki badań już są w normie ale nie mnie decydować. Chciałabym też przestać podawać żelazo ale odarto mnie ze złudzeń na ten temat. Może uda mi się dowiedzieć co robić z tym moim piernikiem bo ciągle kombinuje jak spać tylko główką w jedną stronę:no: nauczył się obchodzić wszystkie moje pomysły, które zmuszały go do spania odwróconego w ta stronę co ja chcę- Już zaczęłam na niego mówić wędrowiec tak się będzie kręcił i kombinował aż dopnie swego:-D

reklama
Hej dziś u chirurga z tą przepuklina - plaster przyklejony, podobno ubytek mały więc jakieś 2 plastry powinny wystarczyć i ma się błyskawicznie zaleczyc:-) Liczę na to.
Następna wizyta 23.08 na sprawdzenie.

Do góry