reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Kurde Gabrys ma takie ostre zapalenie gardla ze ma az purpurowe dziasla - jak to ujal lekarz szok - gdzie sie to dziecie tego nabawilo , nic dziwnego ze tak placze
Caluski dla Dareczka wracajcie do zdrowia
A co kolczykow to nie wiem wypowiem sie jak urodzi mi sie mala ksiezniczka ( I hope):tak:

reklama
ojjj choraowitki tak mi Was szkoda Maluszki :* wracajcie prędko do zdrówka
no i mam nadzieję, że jednak u Julianka nic sie już nie rozwinie i nie dopadną go te oskrzela... Zdrowiejcie Maluchy!!!

Agniesia zgadzam sie z Tobą odnosnie tego że wszytskie decyzje dotyczące dziecka są kwestia rodziców i na tym można skończyc dyzkusje o kolczykach...niemniej wymieniłaś kilka rzeczy których wybór( na przykład świadome niepodawanie noworodkowi piersi po porodzie czy odstawienie bez przyczyny) jest działaniem na szkodę i czy jest to kwestia wyboru matki czy nie, ona powinna być poinformowana o wszelkich za i przeciw. Tak więc karmienia piersią do przekłuwania uszu bym nie porównywała;-)
Straszny pomór zdrowotny!!! Ana współczuje przeżyć z Gabrysiem.
Ja się ciut martwię bo Zosia strasznie mało sisia, dzisiaj jej ze cztery razy zmieniałam pieluszke i tylko jedna byla mokra, dwie suchutkie i kupa. Dodatkowo od tygodni zmagamy z zapaleniem skóry potwornie swędzącym na szczęście tylko na twarzy, reszta ciałka nie swędzi. Ogólnie zazęłam sie martwic bo dermatolog ostatnio rozłożyła ręcę, bo pomimo odstawainia pokarmów, kosmetyków, proszków i innych, poprawy nie ma, powiedziałabym jest gorzej. A martwię się dlatego że ja do dziś mam pamiątki po alergicznej przeszlości i też nikt nie wiedział jak mi pomóc. Jeszcze te noce zarwane i przepłakane dni. Tylko bym narzekala, ostatnio siebie nie poznaję.

u nas też wszyscy po kolei chorują :-( najpierw Julka wstała w piątek z zapaleniem oskrzeli, potem Dominik zaczął kaszleć i temp. a teraz mnie bierze choróbsko :-(

Zdrówka dla chorowitków
ana- rety to masakryczne jest to gardło, zdrówka dla Gabrysia

A Max w nocy temperatura, masakra, bidok, zęby jak nic, :-:)-:)-(
No i chciałam jeszcze napisać ze mojemu skarbkowi przywiaze dzwoneczek, bo znowu dupskiem go sprzątłam. Siedzielismy w pokoju, ja wstałam i poszłam do kuchni, dosłownie zdazyłam podejsc do zlewu, krok w bok i siup- bęc , Max leży. On śmiga jak byłyskawica, no i na dodatek tak cichutko. Upadł na posacke, nic mu sie nie stało, ale sie wystraszył.:-( Mówie już ze mu normalnie dzwoneczek przywiaze, zebym go słyszała jak sie zbliża:-D

uff nadrobiłam

zdrówka chorowitkom Gabrysiu i Dareczku kurujcie się szybciutko
Julianku trzymaj się chłoptasiu

Co do uszu o ile mogę dorzucić to ja sobie i koleżankom i ich dzieciom przebijam sama i wiem ,że jak się przebije zwykłym kolczykiem to można nosić wszystkie .Jak srebrnym to już tylko srebro lub złoto .Zgodzę się z larką ,że uszy zarastają ,bo mojej chrześnicy to już nie wiem ile razy przebijałam i non stop się zarastają
Moja mama nie ma dziur w uszach na kolczyki , a ja to już nie mogę zliczyć i gdyby mój M mnie nie wyśmiał to w pępku też bym zrobiła W nosie nie ale w pępku tak .Aha i u facetów nie lubię kolczyków i moim nie pozwolę na przekłówanie

Miki
,a ty kobitko to zamocuj sobie zderzaki z poduszek:laugh2::-D

ana a czy Gabryś był już szczepiony MMR czyli odra, świnka, różyczka? Może to po tym taka reakcja? Ta szczepionka jest z zawartością żywych wirusów i dzieci gorzej ją znoszą, łapią infekcje, a czasem może wystąpić nawet odra poronna.
Miki ja też jeszcze nie mogę się przyzwyczaić, że mała drepta i też już raz potrąciłam ją w kuchni, bo raptem znalazła się za mną. Złapałam ja w ostatnim momencie.

reklama
Agniesiu wlasnie te szczepienia musimy przesunac z racji jego choroby takze to nie to , ale nie wiem co jest dziecie caly rok nie chorowalo a teraz 2 razy pod rzad antybiotyk , schudne przynajmiej bo tak sie denerwuje ze choruje razem z nim :dry:

Do góry