reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

dzięki, Dziewczynki:) zasnęła na płaskim i śpi na brzuchu, więc nie ruszam, żeby podnieść materac, bo będzie ryk...poczekam, aż sie przebudzi... ale wtedy pewnie wezme ją do łóżka...:sorry:

reklama
Martussa, właśnie chciałam napisać, żebyś układała Hańcię wyżej lub na brzuszku, to katarek sam spływa. I ja polecam Olbas Oil, nawet sama stosuję gdy mam katar, bardzo dobrze udrażnia nos, tylko dla Hani to ze 3 kropelki na pieluszkę.
A moja pindzia wieczorem znów gorączka 38,5. Dałam nurofen w czopku o 20, a już w łóżeczku stęka :-(

Martussa a ja przy katarku ukladam Macka na naszej grubej poduszcze tak zeby prawie caly na niej lezal i dzieki temu ma glowke wyzej niz reszte ciala:tak:

u nas pobudki w nocy i niespokojny sen to jednak zęby:-:)-:)-(. Dziś Jurand spał bez przeciwbólowych i od 24 sen niespokojny. Mamy jeszcze 12 zębów i mam nadzieje że wyjdą zaraz wszystkie. A nie wierzyłam, że to zęby.
Martuś nie pomogę co do katarku, bo u nas nie było problemu ze spaniem jedynie z jedzeniem, bo J nie mógł w czasie jedzenia oddychać buzią. Umie oddychać buzią więc katar mu nie przeszkadzał w oddychaniu. Kropelki do spania są naprawdę dobre, a maść majerankowa u nas nie powodowała ani jednego kichnięcia, jedynie nie wysuszał się nosek.

" chodzę sobie !!! "
już od wczoraj, ale nie byłam pewna, czy to nie jednorazowy wybryk, dzisiaj to samo, robi po trzy kroczki sam w obrębie mnie i mebli, jeszcze tak sam samodzielnie nie przeszedł np. korytarza, jest bardzo ostrożny, ale jak się zapomina to te pare kroczków " do celu" robi, śmiesznie to wygląda bo jak juz dojdzie do tego celu i nie chlapnie na dupkę to sam sobie bije brawo i miche cieszy niesamowicie:tak::tak::tak::tak::-):-):-):-)duma, ach... duma mnie rozpiera:tak::tak::tak::-D:-D:-Dnajgorzej że Max jest taki mały, ciagle podchodz mi pod nogi, kiedys trzymał sie nogawek i tak jak Mila " chodziliśmy " razem, a teraz podchodzi i sie puszcza i cichutko stoi i sie patrzy co robie, juz kila razy " zprzątłam" go kufrem, bo niewiedziałam że podszedł mi pod nogi, raz dostał kopniaka:zawstydzona/y::zawstydzona/y::-:)zawstydzona/y::-:)zawstydzona/y:

my dzisiaj mieliśmy pobudkę o 4.00. Coś Huberta brzuszek bolał, ale wzięłam go do siebie, położył się i usnął. Przeniosłam go do łużeczka o 5.00 i pospał by dłużej, ale M do pracy szedł i mały się obudził.

Byliśmy dzisiaj na szczepieniu. Hubert nawet nie zapłakał, tylko lekko się skrzywił.
mamy 81 cm wzrostu i 10,5 kg waży.

Miki no to gratki dla Maksia! aby patzreć jak się rozchodzi na dobre.

Gratulacja dla Maxia :D

Moj Maksiu też chodzi. Wczoraj cały pokój przeszedł. Chodzi wolno i nie wywraca się. TEŻ JESTEM Z NIEGO BARDZO DUMNA!!! Akurat na moje urodzinki :D

reklama
Do góry