reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Gratulacje dla Maksiorów chodzących :tak::-):tak::tak:. Brawo chłopaki :-D:-D.
No i dużo zdrówka dla chorowitków :tak:. U nas też masiakra zdrowotna :-(. Katar po dwóch tygodniach się skończył, za to pojawił się kaszel. Aż się boję dzisiejszej nocki, bo w ciągu dnia strasznie go kaszlało. A jutro z rana ponownie do lekarza idziemy.
A ze spaniem u nas raz lepiej raz gorzej. Teraz mam o tyle lepiej że mąż każdego wieczoru usypia małego, także sprawniej to idzie, niż gdybym ja to miała robić:-). No a w nocy zazwyczaj pare pobudek jest, ale cóż Wam będę pisać.. No a z nowości to zakończyliśmy cycolenie i Bart coraz częściej puszcza się i robi pare kroków.

reklama
Dziewczyny mój Dareczek prawie juz chodzi. Jak chce do czegos podejsc to juz idzie. Oczywiscie tylko prosto, jak ma sie obrocic i isc to odrazu na dupke:))

Katarek moze byc od zabków. Mój syneczek zawsze ma to choróbsko.

Byłyśmy u lekarza. Wercia wstała z popołudniowej drzemki z wielkim płaczem, a jak ją wyjęłam to prężyła sie trochę, wyginała, więc usiadłam z nią na kanapie i zaczęłam klepać po pupci. A ona wtuliła się we mnie i tak pospała jeszcze pół godziny. Po wstaniu znów bardzo rzadka kupa była, że wylała się z pampersa. Obiadku zjeść nie chciała, a tempka znów 38,7. U lekarza ok, brzuszek osłuchowo w porządku, gardło i nos też, płucka i oskrzela czyste. Może to być trzydniówka, może być od zębów, bo ząbkowanie bardzo w toku. Przepisał nam nifuroksazyd, bo niby to nie biegunka, ale jednak kupy bardzo rzadkie i gorączka. Do tego normalne leki zbijające gorączkę. Zalecił nam też spróbowanie diety bezmlecznej, by sprawdzić czy może jednak te problemy brzuszne, które tak co chwila nam się pojawiają, nie są spowodowane nietolerancją laktozy. No i dziś na noc była już tylko kaszka na wodzie. Zobaczymy czy będą jakieś efekty.

a ja dopiero co uśpiłam młodego... darł się, że dziwne, że sąsiedzi nie przyszli. nie wiem o co mu chodziło:sorry: ciekawe jak nocka minie teraz:sorry::eek:
agniesiu oby ta nocka już była spokojniejsza:happy:
halmarta Daruś lada chwila nauczy się zawracać i na panny pójdzie z kolegami:-p;-):tak: mój łobuziak już tyłem chodzi i biegać zaczyna:tak:
hooba u nas też raz super nocka, a następnej nadrabia zaległości:sorry:

:(( Mila dostała gorączki 39.7 (mierze pod pachą)
o 4 w nocy dałam jej czopka i o 7.30 znowu gorączka.
Jak często można podawać czopka?

Idę dziś do lekarza, ale mąż właśnie oznajmił mi, że o 10 jest umówiony z panią z banku więc wcześniej sie nie urwie. Z później i tak może mu coś wypaść. Chyba wezmę taxi

reklama
Ardzesh kurczę ;/ To nie za ciekawie. Może to tylko 3-dniówka, ale lepiej niech ją obejrzy lekarz. Niewiem ile można dać czopków. Z tego co pamietam ibufen daje się maxymalnie 4 razy na dobę.

Do góry