reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

emkamek młody nie ma kataru:eek: tylko ta gorączka. psikałam mu wodą morską, to może ze 2 glutki wyciągnęłam:sorry: czytałam w internecie, że pediatrzy przepisują to na katar. dzisiaj nie dawałam mu tego, zobaczymy jutro.

teraz Matik śpi już od ponad godziny. wcześniej mierzyłam mu temp to 39,3 miał:-( po paracetamolu mu spadło do 38,6:sorry: najwyżej jutro pojedziemy do naszej pediatry. chyba że panikuje, to mnie uspokujcie:sorry:

reklama
Anius może to trzydniówka? Ja mam nadzieje, że w naszym przypadku to jest to. Jutro z samego rana jade z Maksiem do lekarza. Trzymajcie kciuki. W środę chcemy jechać na święta do Rzeszowa. Oby to nie było nic poważnego. Ja jak mu zbijam gorączkę to spada do 36,6. Dziś mu tylko 2 razy dałam syrop, rano i wieczorem, wczoraj tak samo. Po zbiciu gorączka długo nie wraca dopiero na wieczór. Ma lekki katarek i dziś doszedł kaszelek :(

aga Juri krył się przed mamą żeby jej nie straszyć, że zaczyna rozrabiać :-D
larkaa też zapominam smarować małej buzi :zawstydzona/y: ale jak już to używam oliwki Hippa (bo sporo mi zostało próbek z czasów noworodkowych)
mary gratuluję przespanych nocek :tak:
habcia oby to była trzydniówka lub spadek formy, może ząbki... nie żebyśmy ci nie radziły w piątek iść do lekarza :-p

Ostatnia edycja:
Witam Was mamuśki po baaardzo długiej przerwie:-). Nie było mnie tu wieki, a to tylko dlatego, że Wiktoria przechodziła samą siebie z płaczem, marudzeniem i wszystkim co złe w nocy. Wstawałam bardziej zmęczona niż przed położeniem się. Masakra. To było jedno wielkie darcie się w nocy:no: Szukałam wielu sposobów aby to zmienić i trafiłam na książkę, którą kiedyś chyba Larkaa zaproponowała jak nauczyć dziecko spać całą noc. Nie wierzyłam w to aż do momentu kieedy tego spróbowałam. Wika od urodzenia do tydzień temu nie przespała mi ani jednej nocy. Zawsze było kilka, a ostatnio, kilkanaście pobudek. Zastosowałam tą metodę wychodzenia z pokoju i już pierwszej nocy Wika wstała tylko RAZ żeby się napić (zawsze w nocy dawałam jej pić i tak się nauczyła) i zasnęła. Spała od 20 do 8:15. SZOK:szok: Jestem wściekła, że wcześniej tego nie zrobiłam:crazy: Tutaj podaję Wam link na stronę gdzie możecie poczytać ją sobie KastFZahn Annette Morgenroth Harmut Każde dziecko może nauczyć się spać.doc - Mamusia_Chomika - Chomikuj.pl . Pobierzcie plik i w Wordzie poczytajcie.
A tak poza tym Wika ma 7 zębów. Przy ostatnim (tj. dolna lewa dwójka) gorączkowała 3 dni. W pierwszy miała 39,5 w drugi 38,8 a w trzeci 37,5. Ząb wyszedł - dziecko odżyło. Raczkuje z prędkością światła i wstaje na nóżki przy wszystki co się da, ale sama kroczka jeszcze ie zrobiła. Ostatnio przyszeł mi chodzik pchacz z allegro i to jej super. Nie wiedziałam że moje dziecko tak potrafi nóżkami szybko przebierać:tak::-D .
Dużo zdrówka dla Wszystkich lutowych dzieciaczków i ich rodziców:happy:

Dziewczyny nie wiem co mam robic. Byliśmy na weekend u moich teściów, zostawiliśmy małego na kilka godzin gdyż poslzismy do kina. Mały przez godzinkę był spokojny natomiast kolejne godzinki były koszmarem. Płakał tak mocno az czkawki dostał i zasnal. Oczywiście jak wrócilismy to juz spał i jak otworzył na chwilke oczka zeby sprawdzic co sie dzieje to sie uspokoil. Martwie sie ze z nikim nie bede mogła go zostawić. Czy wasze dzieciaczki tez tak se zachowują?

Habciu trzymam kciuki za zdrowko Maksia
Anius ucaluj Matika
Halmarta to minie , maly musi sie oswoic a moze ma teraz taki czas zobaczysz jeszcze bedzie zostawal z innymi

Kasha witaj :-) juz czytalam ta ksiazke ale chyba jeszcze do niej wroce:tak:

Ostatnia edycja:
bylismy u lekarza. Maksiu ma infekcje wirusową. osłuchowo wszystko w porządku, gardełko delikatnie zaczerwienione, i katar, kaszelek. mamy w srode jeszcze jechac do niej na kontrole przed wyjazdem. W srode spakowani pojedziemy do lekrza, mam nadzieje, ze pozwoli nAm jechac :( ma 3 razy dziennie dostawac 6ml pulneo.

reklama
dziękujemy:happy: Matik wycałowany, wyprzytulany i wyściskany;-):-)
dzisiaj już lepiej, ale wczoraj wieczorem jeszcze wysyłałam męża do apteki po nurofen, bo po paracetamolu obniżało mu się o 3-4 kreseczki, a po nurofenie do 37:confused:

Habciu zdrówka dla Maksia:tak:
halmarta Matik zostaje tylko z moją mamą. chociaż ogólnie nie boi się nikogo i do każdego na ręce pójdzie, to z drugimi dziadkami wiem, że by nie został:sorry: teściowej się boi:rofl2: w sumie to ona też nie dąży do kontaktu z nim:sorry:

Do góry