reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

reklama
larkaa obstawiam mimo wszystko Kalinowe ząbki...
:tak::tak::tak::tak::tak:
Labudka wielkie gratulacje dla Boryska:tak::tak::-)
My kapiemy się codziennie bo ją tak przyzwyczaiłam i bez kąpieli zasnąć nie może,a co do przewijania to Nika uwielbia teledysk teletubisia,włączam jej i przebieramy się bez problemu,przynajmniej póki się nie znudzi:-D:-D:-D:-D

Anius a Ty tak za każdym razem rozkładasz do przewijania matkę+ piankę...?
z moim Hubertem jak bym tak robiła to by mi pół dnia zajęła zmiana pieluchy, zanim bym mu to rozłożyła, skopał by mi nogami i uciekł na podłogę:sorry:

nie no, to jest takie w jednym kawałku, specjalne do przewijania:zawstydzona/y: nie układam za każdym razem tych warstw, biorę cała tą matę i rzucam na łóżko, na to młodego i do dzieła:-)

elunia u nas też sudocrem do zabawy podczas przewijania jest super. jeszcze nie nauczył się otwierać:-)

my kąpiemy co drugi dzień:-) ostatnio w pozycji na czworaka i standardowo jest ryk i kopanie nogami jak się go z wody wyjmuje:-)

a czym teraz myjecie dzieci? jakimś płynem? mydłem i potem oliwka? balsam? a głowkę? szamponem dla dzieci?:confused:

a czym teraz myjecie dzieci? jakimś płynem? mydłem i potem oliwka? balsam? a głowkę? szamponem dla dzieci?:confused:

mydlem Bambino albo plynem do kapieli z Nivei, wlosy raz na jakis czas szamponem z Nivei, potem smarowanie oliwka :tak: gdy nie jest kapany to tylko pupke mu oliwkuje

lajfik myjemy codziennie :) a ze wstawaniem to u nas w zasadzie codziennie wstajemy po kilka razy, ale dziś wyła jak durna :D
maltanka my też jeszcze używamy przewijaka :D jak leży na przewijaku to boi się przekręcać, żeby nie spaść, a jak na łóżku bym ją przebierała to wszystko by w kupie było chyba :D
aga dobre z tym piciem w wannie :D

my kąpiemy się o 19:30, a używamy do mycia anius tylko mydła bambino :) niczym nie smarujemy później ofkors.

My kąpiemy się co drugi dzień.tak o 19,30 pozniej cycus i spanie
do mycia mamy płyn do mycia z nivei szampon bambino W dzień rączki i buzie myjemy mydełkiem bambino.
Po kąpaniu nie smarujemy niczym
Używa ktoś takiego mleczka? Ziaja

Labudka gratulacje dla Borysa:-)

Przewijak używamy jeszcze:tak: kłade ja i wie że będzie zmiana pampersa.

Nocki nawet fajne ostatnio Budzi się ok 1-2 potem spi do 8 teraz tez spi więc mam chwile na kawke:-)

u nas też kąpiel jest o 19 30 a potem kaszka i do spania :-) do mycia używamy mydła bambino a do włosków szampon z ziaji dla niemowląt. Po kąpaniu iczym nie smarujemy i jest ok :-)

czasem się zapatrzy w telewizor. ze zmianą pieluchy próbuję wcelować w reklamy, bo oczywiście to najciekawsze;-) szczególnie reklama Bobovity;-)

u nas jest takz jedzeniem jak mi się wykręca to włączę telewizor:zawstydzona/y: choć nie powinno się tak robić. słyszałam, że dzieci do 2 lat nie powinny oglądać telewizora bo obraz się za szybko zmienia. potem mogą mieć problemy z koncentracją. co wy o tym myślicie? bo ja w sumie to już zgłupiałam.

A co do godziny, to kąpię Zuzę o 21 - 21.30 i o 22.00 Zuzia idzie spać dopiero. Ale wtedy o 8 wstaje :-)

a u nas jest zupełnie odwrotnie. wczoraj jak Hubert poszedł spać o 21.00- zwykle chodzi o 20.00 to wstał o 5.00 a myślałam, że dłużej pośpi.

nie no, to jest takie w jednym kawałku, specjalne do przewijania:zawstydzona/y: nie układam za każdym razem tych warstw, biorę cała tą matę i rzucam na łóżko, na to młodego i do dzieła:-)

:zawstydzona/y: a to wiem już jak to wygląda. myślałam,że rozkładasz tak kolejne warstwy:zawstydzona/y::-)

my kapiemy się w Oilatumie. jakoś tak mi od początku podpasował i jak narazie tego się trzymam, a włoski to szamponem Nivea.

my też myjemy włoski w Nivea a do kapieli ziajka. Kąpiemy co drugi dzień. Przewijaka nie używamy bo z niego uciekała i w locie było łapanie jej.

reklama
My codziennie kąpiel mamy , chyba że coś wypadnie nam. Używam mydło i szampon Bambino.
Dzisiaj nocka była okropna.Wstał o 24 a zasnąl o 3 w nocy.:-( I marudził, już nie wiedziałam czemu nie chce spać.:-(
A rano okazało się że wyszedł mu 2 ząbek, dolna jedynka.:-):-):-):-):-):-):-)
Dzisiaj już robi 5 raz kupkę, przez antybiotyki. Ale dzisiaj już koniec i się unormuje wszystko.

Do góry